Radikalne ideologije i ekstrema

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Tema nije vezana toliko za politiku vez uopsteno za radikalne ideje koje postaju ekstremne (tj. ljudi koji su pristalice tih ideologija postaju previse ekstremni).
Radikalni ateizam, pa spaljivase crkve, radikalni teizam, pa palise nevernike, ima jos primera, od radikalnog nacionalizma do radikalnog feminizma, no ova tema nije politicke prirode i molio bih vas da ne idete u politiku.

Pitanje je zasto ljudi koji se priklone radikalnim ideologijama postaju, pa u neku ruku ekstremni? Radikalne metode podrazumevaju korenite promene, ali to ne znaci da trebamo postati gori od onoga sto zelimo da menjamo, zar ne?
Moje misljenje je da ljude opije moc, i cela ta ideja da se nesto moze radikalno promeniti, a postu su istrajni i drze se svojih principa ko pijani plota, desi se da neki ljudi postanu malo ekstremini.

imam ortaka ono bas istripovan i ispunila mu se neka zelja za koju je svako malo isao u crkvu..opet isto bivsa devojka jako pobozna sve joj ide nizbrdo..pa sam nesto procitao da ce hriscanstvo totalno izceznuti..muslimani ce preovladati..pa se malo zapitah sto ljudi menjaju vere

Свако се води неком идеологијом и то је нормално, све што оде у екстрем по мени није баш пожељно, али ми није пожељно и да неко нема став, увек треба бити на златној средини.

pa sve se svodi na traganje za smislom
obično proizvedeno iz vaspitanja ili socijalnog okruženja i statusa koje pothrani neku ličnu filozofiju
i onda se čovek skoncentriše na to tripujući da će ostavriti otkriti ili promeniti neku suštinu
moć definitvno opije, ali u ekstremizmu nema moći osim psihološke zatrovanosti
neki deo ličnosti je neintegrisan ili prenaglašen i onda neko iskoristi tu rupu odnosno višak kod pojedinca, a sve su to sistemski navigovane stavri, taj fanatik se ne pita ništa oism možda baš ekstrema koji su samostalno iskočili i nisu uradili ništa
esktremista = oruđe u rukama sisitema sa navedenim nedostatkom odnosno viškom

Back