Rad u Inostranstvu!

Ako mislis da se niko dole ne vraca kad bar malo zaradi za svoj zivot u inostranstvu, onda se grdno varas. Kod nas nije bila nikad polemika da e vratimo bez para dole ,ali dodje nekad vreme da zelis da ides i tuga te oblije za domovinom ali ne mozes da izdvojis toliko za odmor. Ali znam koliko je njih moglo kod mene da dodje bez prebijene pare. Ovde se radi o obavezama i nekom brzom donosenju odluka ,dok kod nas to u Yugi traje ,pa traje.

[/i]

black-devil:
Ja sam poslovodja u Becu, u prodavnici namestaja, mesecno zaradjujem 3000 eura. Sto ljudi koji zive u Bivsoj Jugoslaviji misle brate pa to je puna kapa. Pa bilo bi jako lepo da je tako, kada ne bi bilo troskova i izdataka koje mi imamo ovde. Stan i ostali troskovi na primer struja i gas, telefon itd iznesu nas oko 1000 eura. A gde nam je za hranu i pice, a gde za izlaz, pa tesim se ako mi ostane 1000 eura da imam za citav mesec, dok ne stigne sledeca plata. Inostranstvo nije luksuz, bar se ja ne luksuziram, i ne padaju mi pare sa drveca,ali jih je i tesko zaraditi ovde.Zato gledam da sto manje sebi ostvarim zelje, da bi mi vise ostalo za opstanak:)

kako ti decko SERESh kao da mi u srbiji zivimo od vazduha - pa hrana i stan nisu nista skuplji nego u BG ako nisu cak jeftiniji...
i kao malo ti je sto ti ostane 1000eur ustedjeno - a mi ovde srecni ako ostane 50eur - pa malo li je 20puta vishe...
i jos nesto kako debili kao ti odu u inostranstvo - sve nas brukate tamo i slusate narodnjake

Pa ovako. Black Devil i ja smo drugari, ali ne mogu da se bas slozim sa njom.
Ukratko, ja zivim u Srbiji. Vodim privatnu firmu koja se bavi outdoor servisom. Znaci, nisam na ivici opstanka, ali i dalje mogu slobodno da kazem da mi mesecno ostane manje od 500 EUR kada poplacam sve. A GARANTUJEM da radim vise nego sto radi sef prodavnice namestaja. Znaci, kada nastane problem, nemam koga da zovem, sam sam na sebi. Sve moram sam. Kad pogresim sve placam sam. BTW, nisam trgovac po struci, vec diplomirani inzenjer, pa onda racunajte.
Tako da nije bas sve u tome da su jugovici lenji. Mozes ti da radis koliko oces kada je zemlja i privreda u haosu, a cene naseg rada nikakve.
Prema tome, gospodo gastarbajteri, dodjite malo u Srbiju da radite u prodavnici namestaja za 150 EUR, pa plati zakup stana 100 EUR, pa da vidim kako ces da zivis od ostalih 50. Mora da imas bas dobar post za taj rezultat...

alo bre cvecko - gde imas stan za 100eur!?!? mozda neka shupa - stanovi u BG su NAJSKUPJI i NAJGORI na svetu...e jedino ko ima svoj stancic njemu je lakse.
i ovi sto kao trose 1000eur u inostranstvu za hranu i osnovne troskove - pa ***** vas glupe mislite da ja ne bih trosio ove u srbiji tolike pare da ih imam - a sa druge strane ako mislite da je mnogo 1000eur da trosite stisnite se i sa 150eur mozete da prezivite bolje nego mi ovde sa istim parama ... znaci nema restorana, brze hrane i ostalih sranja nego lepo kupis prirodno - meso, mleko(pa usiris sam, a ne da mi jedes tamo neke kackavalje pa da mi posle pricas skupo u inostranstvu) lepo naucite da kuvate pa spremajte. kad mi prezivljavamo sa 150eur mesecno mozete vi sa 200-300 da zivite 5 puta bolje od nas ...

evo samo za stan - lik mi za garsonjeru na autokomandi trazi 170eur mesecno...pa jel normalan...

slazem se sa Manijak-om i Cveckom, dok sam studirao u BG i zivio u studentskom domu, kao i posle kad sam presao da zivim privatno, ubijao sam se radeci magistraturu na faksu, a subotom i nedeljom radeci kao fizicki radnik da bih mogao da barem malo roditelje oslobodim od slanja novca.
Medjutim kad sam zavrsio magistraturu i kad sam mislio da cu konacno moci sam da zivim od plate(ako bih bio zaposlen) vidio sam prvo da nema sanse da ostanem u BG(plata je sad oko 300 eura(na tom mjestu)), ako bih pri tome placao stan.Tako sam rjesio da upisem doktorat u inostranstvu (stipendija oko 1200 eura). Prvo oslobodio sam roditelje brige oko mene, a drugo sa 1200 eura u Nemackoj, ostaje mi para da mogu ja njih da pomognem.
I kao sto sam napisao negdje u ovom istom forumu. Rado bih se vratio u SCG ako bih nasao posao koji bi mi odgovarao(raditi ono sta zelim da radim)

diretore:
slazem se sa Manijak-om i Cveckom, dok sam studirao u BG i zivio u studentskom domu, kao i posle kad sam presao da zivim privatno, ubijao sam se radeci magistraturu na faksu, a subotom i nedeljom radeci kao fizicki radnik da bih mogao da barem malo roditelje oslobodim od slanja novca.
Medjutim kad sam zavrsio magistraturu i kad sam mislio da cu konacno moci sam da zivim od plate(ako bih bio zaposlen) vidio sam prvo da nema sanse da ostanem u BG(plata je sad oko 300 eura(na tom mjestu)), ako bih pri tome placao stan.Tako sam rjesio da upisem doktorat u inostranstvu (stipendija oko 1200 eura). Prvo oslobodio sam roditelje brige oko mene, a drugo sa 1200 eura u Nemackoj, ostaje mi para da mogu ja njih da pomognem.
I kao sto sam napisao negdje u ovom istom forumu. Rado bih se vratio u SCG ako bih nasao posao koji bi mi odgovarao(raditi ono sta zelim da radim)

e vidi se da si diretore - za takve je inostranstvo a ne za shabane ... i jos ti pretekne od 1200eur naravno - a ne ko ovi sto se zale da im je 3000eur malo. pa znaci da imas 3000 ko oni ostalo bi ti 2000eur da potrosis na sex i drogu :)

black-devil:
ma nigde nije zlatno, ali kao sto sam rekla na pocetak teme, neki ljudi od vas ne menjaju misljenje:)
kako bre nije zlatno kad imas 3000eur prihod i mozes da ustedis 2000eur a da zivis kao car za 1000eur mesecno!?!? sta oces bre ti? i jos ako dsvoje rade....kuku meni gdi bi mi kraj bio ...

pan de mi reci gde su najvise plate od ovoga?:)
black-devil ::
Ja sam poslovodja u Becu, u prodavnici namestaja, mesecno zaradjujem 3000 eura. Sto ljudi koji zive u Bivsoj Jugoslaviji misle brate pa to je puna kapa. Pa bilo bi jako lepo da je tako, kada ne bi bilo troskova i izdataka koje mi imamo ovde. Stan i ostali troskovi na primer struja i gas, telefon itd iznesu nas oko 1000 eura. A gde nam je za hranu i pice, a gde za izlaz, pa tesim se ako mi ostane 1000 eura da imam za citav mesec, dok ne stigne sledeca plata. Inostranstvo nije luksuz, bar se ja ne luksuziram, i ne padaju mi pare sa drveca,ali jih je i tesko zaraditi ovde.Zato gledam da sto manje sebi ostvarim zelje, da bi mi vise ostalo za opstanak:)

Ja nisam poslovodja i ne znam koji jos poslovodja zaradi toliko novca.Radim u BOSCHU u proizvodnji i moj poslovodja zaradjuje 1800 evrica.Sa tom kolicinom novca se moze lepo ziveti i u inostranstvu veoma lepo.Moja plata je 1530 i to je za Austriju iznad proseka a pogotovo za Bec.Znate i sami u ostalom gde su plate najvise u A.

vesna:
verovatno dugo niste ziveli kod nas pa ne znate sta je tezak zivot, to je ziveti sa 200eura do 5.u mesecu a uz to skolovati srednjoskolce i sve sto ide uz to znaci para imate otprilike za nekih desetak dana a posle neka ti je bog na pomoc.
:!: Cao Veco u potpunosti se slazem sa tobom.Ali ipak izgleda da neki neznaju da je juga majka svih poslova.

pa pazi da zivim u kolima godinu dana ipak je mnogo bolje nego da zivis u podrumu punog vlage godinu dana pa ti sad vidi, i restanite vise da kukate, nema smisla, svako ima svoje misljenje a vama ako smetaju komentari korisnika foruma koji zive u inostranstvu ili ih zaobidjite ili nemojte ni da kucate nista:)

Moj komsija je doktor tehnickih nauka, specijalizaciju je zavrsio u FIATU, a usavrsavanje u firmi PEUGEOT.Radio je honorarno neke informaticke poslove za ITAL DESIGN.
I na kraju dosao u YUGU.Kaze NOSTALGIJA VUCE.Zaposlio se sa u jednoj drzavnoj firmi i primao oko 200 evra sa tolikim kvalifikacijama.Otisao je iz Yuge posle tri meseca.Kaze losa klima, naviknut je na "strani zivot", sta god mu to znacilo.
ZAKLJUCAK IZVUCITE SAMI.........

Pozdrav svima onima koji traze posao. Samo da znate, MOZE SE naci posao. Malo preko interneta, vise preko ljudi i eto uspeha. Ja sada radim na platformi a kada sam slobodan zivim u Srbiji.
Srecno.

Moon_flower:
Svetlana ja zelim da dodjem sada u YU ali ne mogu , godisnje imam 20 dana odmora , zbog posla ove godine necu ni ici , inace radim svaki dan i vikendom od 10 -21h bez ijednog dana slobodnog, tako je vec od avgusta proshle god, Blago meni samoj sebi zavidim.

Nije sala da si za 20 dana bila i u Spaniji i u Yu?:)))))))

e stvarno ponekad i vi preterate nema sta kakva yuga i govna od te drzave nema vise posla dok god su lopovi na vlast i zato savetujem svima ko je u mogucnosti da ide iz te smrdljive zemlje sto pre ja zivim i radim u nemackoj vec nepune 2 godine za jedan dan zaradjujem od 80 do 120€ sve zavisi koliko sati radim a dolje bi morao 15 dana da sljakam za te iste pare koje zaradim ovamo za jedan dan izdataka normalno da ima i nikad se ne stezem da pare potrosim sa prijateljima ali mi uvek dovoljno ostaje da kad dolazim na odmor u yugu imam minimum 5000€ a 5000€ dolje nikad nebi mogao ustekat za citav zivot

vesna:
verovatno dugo niste ziveli kod nas pa ne znate sta je tezak zivot, to je ziveti sa 200eura do 5.u mesecu a uz to skolovati srednjoskolce i sve sto ide uz to znaci para imate otprilike za nekih desetak dana a posle neka ti je bog na pomoc.[/quo

E pa Black devil....
znas...ne volim da kazem da neko laze,ali..ti ga bas presoli!
daj majke ti reci koja to prodavnoca namestakja toliko placa,da idem odmah?
Sedim kuci vec poduze vreme a znas li zasto?
zato sto sam u predhodnoj firmi zaradjivala
1200€,sada ne mogu ni 900 da izguram,bilo gde da radim,a ti ni manje ni vise 3000€
Znas li koliko je to???
Ocigledno da ne.....Prema tome..smanji malo...od manjka takodje glava ne boli....

Prvo da je lako otici nije. Onda kada odes opet nije se lako prilagoditi. Onda neko se opet snadje neko ne. Nase sposobnosti su toliko razlicite da i razlike u platama takve moraju biti. Tacno je da se komoditeti zapada nemogu uporediti sa Srbijom ali isto tako oni su nadomesteni drugarstvima i vezama medju ljudima koji svi zajedno rade u opstoj nemasnini da pomognu jedan drugog a da zafrknu ako mogu drzavu ili sta je vec tu drustveno(nicije). Ne mogu reci da nema zivota mada je ovom materijalnom stranom dosta hendikepiran tako da tok formiranja porodica ne ide svojim tokom vec je dosta zakasnio. Opet ljudi pronalaze druge sadrzaje ali to nije najcesce vezano za stvaralacki rad vec za obicno ubijanje vremena sto je dobro za relaksaciju ali ne pomaze na duge staze.

gosca35
Gost

Uto, 02. septembar 2003 18:06 Re: odgovor Odgovorite sa citatom

--------------------------------------------------------------------------------

vesna:
verovatno dugo niste ziveli kod nas pa ne znate sta je tezak zivot, to je ziveti sa 200eura do 5.u mesecu a uz to skolovati srednjoskolce i sve sto ide uz to znaci para imate otprilike za nekih desetak dana a posle neka ti je bog na pomoc.[/quo

E pa Black devil....
znas...ne volim da kazem da neko laze,ali..ti ga bas presoli!
daj majke ti reci koja to prodavnoca namestakja toliko placa,da idem odmah?
Sedim kuci vec poduze vreme a znas li zasto?
zato sto sam u predhodnoj firmi zaradjivala
1200€,sada ne mogu ni 900 da izguram,bilo gde da radim,a ti ni manje ni vise 3000€
Znas li koliko je to???
Ocigledno da ne.....Prema tome..smanji malo...od manjka takodje glava ne boli....

dodji u firmu LEINER pa pitaj koliko poslovodja zaradjuje a sto si ti manje zaradjivala ne me zanima

tolstoj:
Ma palite vas dve sve nas koji smo ovde jel.
nemoj da mi pricate kako se tamo tesko zivi a na more idete u spaniju i tako neku egzoticnu zemljicu a mi ovde moremo da se kupamo u smrdljaku crnogorskog primiorja.
Pa da vam samo vidim kucice...kola,a sa platom od 3000 e ooooooooooooooooooooooooo vrti mi se u glavi

Vrtelo bi ti se u glavi i da tri godine ne odes na odmor jer ti ne daju isti, a da stvarno znas sta znaci nemati para brckao bi se ti u lavoru a ne na crnogorskom primorju, koje je uzgred budi receno skuplje i od Spanije!!!

Back