Rad na prekookeanskim brodovima

Ja imam jedno pitanje. Zanima me kakve su sanse da decko i ja radimo na istom brodu? Da li uopste ima toga?
Pozdrav

Naravno da ima, muz zena, -decko devojka, na istom brodu. Moras videti sa agentom sa kojim potpisujes ugovor kako to ide, ali moj ti je savet da odustanes jer se RADI punom parom tako da ce te se slabo vidjati. Jedino ako uspes da izdejstvujes da ste i u istoj kabini (sobi) koja je dva sa dva(premala -ali ti nisi dosla da razgledas namestaj po sobi... ).

@LatinoDancer: moguce je,jer znam neke koji su bili samnom na intervjuu i rekli su da idu na brod samo ako ce biti zajedno...Agencija ce sve uraditi naravno sto je u njihovoj moci da bi uzeli pare od vas i samim tim vas poslali zajedno...Radi se pun gas to sve stoji ali opet to zavisi i na kojoj poziciji radite...

@TamaraF: Safe Cruise nije slao ljude na tu poziciju koliko ja znam ali i ako jeste to se pojavi na blic i ko se dokopa taj je na konju...Dodaj na facebobook-u "WTE-GROUP-rad na brodu.rs" i tu mozes malo da se raspitas isto..To je decko koji je radio sa ovima iz Safe Cruise-a i sada radi sam,mozda ti on moze dati neke informacije...

@dejan001: Nemoj da si tako surov,ima pozicija zbog koje neces proliti ni kap znoja,uzivaces u slobodnom vremenu a i u toj kinti koju zaradis..Druga stvar je to sto su nama agencije ogranicile pozicije pa idemo da radimo kao robovi i za minimalac...

26.1. 2011 godine disney cruise line lansirao je 3 brod. trazilo se je jako puno novih ljudi. najmanje 1000 za cijeli brod. 2012 godine izlazi jos jedan disnijev brod. oni koji namjeravaju otici na brod i doista zaraditi po mome iskustvu disnei je najbolji. bio sam na COSTI, SUN CRUISES I DISNEY CRUISE LINE. Isao sam preko uspinjace u zagrebu. na DISNEY sam kao pomocni konobar( assistant server) zaradjivao u početku 2500$, kasnije nakon par mjeseci se to popelo na 2800$ - 3100$. s vise iskustva i boljim snalazenjem na radnom mjestu i dobrim odnosom sa radnim kolegama moze se puno postici. morate se prvo dokazati menadjerima i tada ce biti malo lakse. radi se i do 13 sati dnevno, ovisno o rasporedu, sto znaci da moze biti i 6 sati i 13 sati. Koga zanima nesto vise o DISNEY neka mi se javi

E hvala momci puno .A sta mislite jel bih imala vece sanse da me zovu ako idem kao pojedinac ili da idem u paru ( sa deckom) ? I imam jos jednu dilemu, poznajem par ljudi koji su dal bili ili su trenutno na brodu , ali svako prica svoju verziju tako da me interesuje kada podnosimo prijavu u agenciji sta se odmah placa? Jer neki mi kazu da, ukoliko ti odmah traze pare da je to prevara i da ni slucajno nenasedam, dok mi drugi kazu da tek po polasku im placam. E sad, koliko je to para? Jedan poznanik mi je rekao da je preko nekog lika otisao za 1500e (sto je po meni malo mnogo, zar ne?) a drugaricin decko je otisao pre mesec dana i ona mi kaze da je pre polaska platio oko 200e. Ajde ljudi razresite slucaj ko ovde laze?

Izvinjavam se sto ovako upadam,prvi put pisem na forumu,inace sam treci oficir palube na velikim kontejner brodovima,pa me interesuje da li postoji sansa za ukrcaj na DISNEY CRUISE LINE nasih ljudi u svojstvu oficira,i koja agencija to radi,eventualno duzina ugovora,plate,itd..Unapred hvala!

E ovako, ja znam sve o odlasku na brod i o poslu na brodu. Interesuje me da li je neko doziveo sl. situaciju ovoj: Kelner pozvan u sobu da donese pice, otvara mu gola plavusa a u pozadini crnac da se izrazim vodi ljubav sa drugom, plavusa kelneru kaze, sta gledas, upadaj! Kelner mi ortak, nije prihvatio jer je mogao ostati bez posla ***:-D jel nesto neko slicno doziveo?

na disney brodovima ima dosta ljudi oficira iz hrvatske, iz drugih bivsih republika ex yu nisam ni jednog sreo. uspinjaca iz zagreba radi sa disney brodovima i trebalo bih njih nazvati i pitati za oficire iz srbije. oficiri imaju kratke ugovore, 4 mjeseca i dobre place placa im nije manja od 4500 $ ovisno od pozicije oficira na brodu. na disney wonderu Staf captain je iz dubrovnika. nadam se da sam pomogao

E ovako, ja znam sve o odlasku na brod i o poslu na brodu. Interesuje me da li je neko doziveo sl. situaciju ovoj: Kelner pozvan u sobu da donese pice, otvara mu gola plavusa a u pozadini crnac da se izrazim vodi ljubav sa drugom, plavusa kelneru kaze, sta gledas, upadaj! Kelner mi ortak, nije prihvatio jer je mogao ostati bez posla ***:-D jel nesto neko slicno doziveo?

osobno ne na taj nacin ali slicno sam dozivio. dogovarali smo se na svakom mogucem mjestu gdje te menadjeri ne mogu cuti i poslje otisao u kabinu. na disneyu je to tesko napraviti jer ima puno tinejdjera a malo samih zena, uglavnom porodice, ali na drugim brodovima gdje sam bio je moguce

Hm, e ovako, citam redom razne postove, i imam jos pitanja!!
Dakle, zanima me ispocetka sve! Koja agencija ja najbolja da se kontaktira? Da li se prijavljuju ljudi samo u martu\aprilu i septembru\oktobru ili i cesce? Da li je tacno da se bolje i lakse ubacite na brod ako odete u BiH\Rep Srpsku\Hrvatsku i tamo podnesete zahtev za rad na brodovima? Koji poslovi za zensku osobu su najunosniji, tj.najbolje placeni? Da li je potrebno 1000-1500 evra za pocetak za put do odredista i nazad kuci? Da li se ugovori potpisuju na tri meseca ili moze odmah na sest i da li se mogu kasnije, u toku putovanja povecati, produziti na devet meseci? Kako izgleda razgovor sa agencijom kada te pozovu, da li komuniciras nesto na engleskom ili je potreban i jos neki jezik, i uopste da li postoji neki sablon, neki uslovi po kojima biraju radnike ili niko ne otpada? Da li je moguce da budes na istom brodu sa drugaricom, uz posebnu napomenu agenciji ili nema sanse? I poslednje, da li postoje neke vrste pogodnosti za studente?
:)))

na disney brodovima ima dosta ljudi oficira iz hrvatske, iz drugih bivsih republika ex yu nisam ni jednog sreo. uspinjaca iz zagreba radi sa disney brodovima i trebalo bih njih nazvati i pitati za oficire iz srbije. oficiri imaju kratke ugovore, 4 mjeseca i dobre place placa im nije manja od 4500 $ ovisno od pozicije oficira na brodu. na disney wonderu Staf captain je iz dubrovnika. nadam se da sam pomogao
E buraz, ne ide ti to tako, kada te oni pitaju sta bi da radis na brodu pa ne mozes odma ko iz topa reci oficir:-)! Za oficira ti je potrebno barem pet ili sest godina biti na brodu, i to da se pokazes. Ne mozes odma biti kapetan od belu ladju:-)

E ovako. Nov sam ovde, ali se koliko toliko razumem u osnove ovoga. Znam par likova koji su otisli na brod, uglavnom na Carnival Cruise Lines, ali vidim da ovde u poslednje vreme nije nesto mnogo rec o njima. E sad je dosao red i na mene :) Vidim da vas ima dosta ovde koji ste vec bili i koji mi mogu dati dobre savete.
Koju agenciju preporucujete jer ne bih da postanem zrtva neke agencije kao sto je bilo sa agencijom Joy iz Sombora?
Koji je procenat ljudi koji se prijavi i koji stvarno ode da radi na te putnicke brodove i koliko se okvirno ceka na odlazak? Konkretno mene zanima jer imam ugovor o radnom odnosu do avgusta ove godine, pa da znam kada bih trebao da krenem sa prijavljivanjem.
Sto se tice skole, imam diplomu srednje i zavrsenu prvu godinu Ekonomskog Fakulteta(citaj- kao i da nemam :) ), neke tu zavrsene kurseve, i radno iskustvo od godinu i po dana u prodaji i servisu racunara i IT opreme, sto ce na kraju ugovora biti 2 godine, ali nije mi sve upisano u radnu knjizicu pa me zanima kako oni to proveravaju i da li je bitno da bude upisano? Radio sam kao DJ i organizator zurki u par kafica u okolini,i sto se tice komunikacije, veoma sam komunikativan i osvajao sam prva mesta na okruznim takmicenjima iz engleskog, tako da mi to ne predstavlja neki problem.
Nasao sam par agencija, ali niko od njih ne moze da mi kaze konkretne informacije o ovome, al i razumem ih, jer je njima prvenstveno da uzmu pare i da ocuvaju posao, a nije im toliko ni bitno koliko cu ja da cekam. Normala u Srbiji :)
Sto se tice ovog dela oko muzike, da li neko zna, kakve su zurke tamo i jel im trebaju DJ-evi, naravno honorarno? O tome jos nista nisam cuo.

Ko mi pomogne ima neogranicen broj lajkova na facebook-u od mene! :)

Koliko su ljudi u stvari sigurni na brodu kao radnici? Da li postoji neko osiguranje? Tata mi je rekao , posto radi u policiji ,da se ranije desavalo da se neki ljudi nisu nikad ni vratili sa broda, kao i sa naftnih platforma. Navodno da ti vlasnici namerno 'izazovu' nesrecu kako ne bi morali da plate radnike. I da, neka njihova statistika je pokazala (ranijih godina) da od 7 ludi koji se nikad nisu vratili sa naftnih platformi , samo jedan je zasigurno doziveo nesrecu ( radnici su prisustvovali tome) dok za ostale to niko ne tvrdi 100% . Ja se iskreno nadam da toga nema, barem sto se broda tice jer mi je stvarno zelja da pokusam, ali posle ovoga sto sam cula nekako me hvata strah....

Poz svima:bye:
Sto se tice rada na brodu,moj prijatelj je vec po drugi put otisao.Prvi put je isao preko Safe cruise,sve ukupno ga je izaslo negde oko 500E.Sto se tice prevoda diploma,preporuka,to sve mozete sami prevesti ili neko kome je to posao za male pare.Nekim kompanijama je bitno i koliko imate godina,primaju do 35,mada ima i nekih kod kojih je starosna granica pomerena pa primaju i do 45.E sad posto sam ja licno malo probila granicu od 35,da li neko zna koje su to ostale kompanije kojima to nije bitno.Inace slala sam CV Sea agency pre oko mesec dana i jos nema nikakvog odgovora
I da,da napomenem sve se to placa tek kad ste sigurno dobili posao nista pre
Poz:bye:

E buraz, ne ide ti to tako, kada te oni pitaju sta bi da radis na brodu pa ne mozes odma ko iz topa reci oficir:-)! Za oficira ti je potrebno barem pet ili sest godina biti na brodu, i to da se pokazes. Ne mozes odma biti kapetan od belu ladju:-)

Ja znam kako to ide na brodovima jer sam proveo 10 godina na njima. samo sam odgovorio čovjeku na postavljeno pitanje. Možda ti nisi pročitao to pitanje. odgovori mu kako je kod tebe bio slučaj na brodu

@oportunity
Izvini prijatelju onda, nema ljutis.
Ja nikad nisam radio na brodu al' kao da jesam, znam sve o tome...
@wildcherry
Preko koje je agencije otisao za 400 e.?
@LatinoDancer
Koliko su zljudi sigurni u zivotu tako ti je i na brodu, odnosno pazi kome verujes idi za one agencije koje su popularizovane. Sto se tice naftnih plaformi to ne znam. Ko ode na brod tesko da se skida:) jer je brod kao pusenje tesko je ostaviti kada ti godi:)

http://www.inozemstvo-posao.com/smf_1-1-2_install/index.php
Pogledaj ovaj forum. Mislim da ces naci najvise informacija. Cruise Ship employment Forum. Ja vec drugu nedelju iscitavam :D

Da, da, znam za taj forum, dosta sam ga i oscitala, gotovo sve... Saznala sam da postoje svega 4 sertifikovane agencije na nasem poluostrvu, to je u BG, u ZG, u Rumuniji i u Skoplju, valjda su sve 4 deo jedne, ostali su, bar u nasoj zemlji, amateri. Kod nas je "SEA AGENCY LTD", u Beogradu najsigurnija, najcesce zaposljava (ako ne i jedino) na Carneval brodove, koji su najopremljeniji i sa najboljim uslovima za radnike. Za zene je najboli posao ZA POCETAK da radi kao sobarica, jer pored toga sto je najmanje u kontaktu sa ljudima (u slucaju da skripi sa jezikom), posao koji se radi je tezak ali ima dobre napojnice, gosti cesto ostavljaju baksis. Posao hostese, kao i posao shore excursion staff je lagan, za one koji su uglavnom dosli zbog provoda, ne kesa. Naravno, najbolje placeni zenski poslovi su rad na recepciji ili u nekom od butika ali tu nema prostora za napredovanje, tj nema napredovanja i iziskuje apsolutno najbolje vladanje jezikom!
Ne znam sta bih jos navela, ovo je sve jos naravno moj vise novinarski izvestaj jer samo prepricavam tj sublimiram utiske sa foruma. Ali me i dalje zanima da li kao student imam neku privilegiju brzeg nalazenja posla ili pak necu moci povuci papire ili cu moci uz zamrzavanje studiranja?! I da li ste znali da nam treba 1500 evra za put do odtedista (najcesce je to Majami) i isto toliko za povratak nazad? Ili to nije tacno?
Pozzz!

@oportunity
Izvini prijatelju onda, nema ljutis.
Ja nikad nisam radio na brodu al' kao da jesam, znam sve o tome...
@wildcherry
Preko koje je agencije otisao za 400 e.?
@LatinoDancer
Koliko su zljudi sigurni u zivotu tako ti je i na brodu, odnosno pazi kome verujes idi za one agencije koje su popularizovane. Sto se tice naftnih plaformi to ne znam. Ko ode na brod tesko da se skida:) jer je brod kao pusenje tesko je ostaviti kada ti godi:)

Poz:bye:
Otisao je preko Safe cruise

Back