pura moca
Starosedelac
- Poruka
- 160.205
https://n1info.rs/biznis/kada-nam-koji-dug-zastareva-za-naplatu-komunalije-za-godinu-porez-za-pet/Za godinu dana? Odakle sad ovo, daj neki link?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
https://n1info.rs/biznis/kada-nam-koji-dug-zastareva-za-naplatu-komunalije-za-godinu-porez-za-pet/Za godinu dana? Odakle sad ovo, daj neki link?
Obrni okreni ostao je bez stana. Imao je sreće ili veze pa nije dospeo kod izvršitelja.Pa izigrao da je tako što nije tužen zbog ogromnog duga koji realno nije imao od čega da vrati (bez posla, alkoholičar). Ali na kraju kad je došao do žive love od prodaje stana, izmirio je sve dugove i kupio jeftiniju nekretninu. Drugi način je bio da možda ode u zatvor u tom iznosu ili da mu konfiskuju nešto iz stana.
A ovo možda može da ne plati jedan račun pa nastavi da plaća ostale.
OK. Skapirao sam. Nisam naglasio, moja greška. A, struju sam naveo kao primer, šta se dešavalo kod nekih ljudi. Što se tiče grejanja, verovatno je sličan postupak, ako se nagomila dug. Osim, ako nije neki "baja".Ne znam da li si ispratio, ja sam pisao o dugu za grejanje koje ne može da se isključi a ne za struju. To je redovno plaćao.
E ovo pitanje sam čekao.Nikako mi nije jasno,zasto ljudi uopste razmisljaju da ne plate dazbine,koje duguju drzavi.
Ti nemoj placati,pa se sudi i plati sudske troskove i dug s kamatom.Pa vidi sta ti se vise isplati.E ovo pitanje sam čekao.
Razmišljam ovako: Prema ljudima koje poznajem a da rade u JK preduzećima, 20 do 30% ljudi ne plaća račune i oni imaju rupu u budžetu, tj u naplati. Onda oni dignu cenu usluga i od redovnih platiša (kao što sam ja u krajnjem slučaju) uzimaju više para da bi popunili taj dug. Da li su redovne platiše ovce? Izgleda da jesu jer je sistem takav da neko može da jednostavno ne plaća. Ili mu nešto reprogramiraju pa vraća u delovima i slično.
Ponovo mašiš poentu ali nema veze. Najviše se isplati sns ulizicama kojima se opraštaju dugovi (Žex, Rebrača, nastaviti niz).Ti nemoj placati,pa se sudi i plati sudske troskove i dug s kamatom.Pa vidi sta ti se vise isplati.
Nije mi jasno sto je tebe briga sta drugi rade.Vodi svoj normalan zivot i ne zadiri u tudje.Ponovo mašiš poentu ali nema veze. Najviše se isplati sns ulizicama kojima se opraštaju dugovi (Žex, Rebrača, nastaviti niz).
Ja to svakako neću postati tako da znam šta mi je raditi, plaćam račune sve dok ne odem iz ove us.rane zemlje![]()
Zbog ovog stava koji zastupaš smo tu gde jesmo kao društvo. Ako te nije briga slobodan si da napustiš temu.Nije mi jasno sto je tebe briga sta drugi rade.Vodi svoj normalan zivot i ne zadiri u tudje.
Ovo je gore od ustaša, za takav bezobrazluk još nisam čuo! A znam ljude da su im ugasili grejanje i skinuli radijatore a posle nisu ništa plaćali.Mi plaćamo najskuplje grejanje u srbiji. Centralno na starim zgradama od 1989. godine. Za moj stan od 70kvm ja plaćam u sezoni 17-18000 mesečno, van sezone održavanje je 2600 din. a i u sezoni se to plaća. Išao sam i tražio da mi iseku/zavrnu cevi da ne plaćam ovaj lopovluk ali nedozvoljavaju to više kako kažu. Ajde za te pare da greju non stop, ali mozda sve ukupno greju 12 sati ako i toliko...
Jedini sistem koji bi možda radi je da ti oni lično zavrnu cevi, ali nakon toga moraš plaćati održavanje + 30% mesečne cene jer neke cevi prolaze kroz stan koje ne mogu biti isključene, i nakon toga da se pozove neko ko zna da otplombira te cevi i da se greješ normalno a oni da ga duvaju.
Nedaju to više mamu im, moraš da im plaćaš kako okreneš...komsija moj im duguje milion i po XDOvo je gore od ustaša, za takav bezobrazluk još nisam čuo! A znam ljude da su im ugasili grejanje i skinuli radijatore a posle nisu ništa plaćali.
???? Jesu ga tuzili? Kako bre toliki dug?Nedaju to više mamu im, moraš da im plaćaš kako okreneš...komsija moj im duguje milion i po XD
E pa necu je napustiti u inat tebi.Zbog ovog stava koji zastupaš smo tu gde jesmo kao društvo. Ako te nije briga slobodan si da napustiš temu.
Ko zna, neće da mi kaže, a račun sam lično video u sanduče poštansko. Naplatiće oni nekako, žao mi ga...???? Jesu ga tuzili? Kako bre toliki dug?