Računi za grejanje - izigrati sistem?

Pa izigrao da je tako što nije tužen zbog ogromnog duga koji realno nije imao od čega da vrati (bez posla, alkoholičar). Ali na kraju kad je došao do žive love od prodaje stana, izmirio je sve dugove i kupio jeftiniju nekretninu. Drugi način je bio da možda ode u zatvor u tom iznosu ili da mu konfiskuju nešto iz stana.
Obrni okreni ostao je bez stana. Imao je sreće ili veze pa nije dospeo kod izvršitelja.
Inače, u Ns ti možeš da platiš npr grejanje ili toplu vodu a ne platiš lupam hladnu vodu
ili deratizaciju.
Ali ti ide kamata svejedno. Možda je i on tako pa ovi videli ko vele plaća nešto.
Izigrao je samo sebe.

Nikako mi nije jasno,zasto ljudi uopste razmisljaju da ne plate dazbine,koje duguju drzavi.
E ovo pitanje sam čekao.
Razmišljam ovako: Prema ljudima koje poznajem a da rade u JK preduzećima, 20 do 30% ljudi ne plaća račune i oni imaju rupu u budžetu, tj u naplati. Onda oni dignu cenu usluga i od redovnih platiša (kao što sam ja u krajnjem slučaju) uzimaju više para da bi popunili taj dug. Da li su redovne platiše ovce? Izgleda da jesu jer je sistem takav da neko može da jednostavno ne plaća. Ili mu nešto reprogramiraju pa vraća u delovima i slično.

E ovo pitanje sam čekao.
Razmišljam ovako: Prema ljudima koje poznajem a da rade u JK preduzećima, 20 do 30% ljudi ne plaća račune i oni imaju rupu u budžetu, tj u naplati. Onda oni dignu cenu usluga i od redovnih platiša (kao što sam ja u krajnjem slučaju) uzimaju više para da bi popunili taj dug. Da li su redovne platiše ovce? Izgleda da jesu jer je sistem takav da neko može da jednostavno ne plaća. Ili mu nešto reprogramiraju pa vraća u delovima i slično.
Ti nemoj placati,pa se sudi i plati sudske troskove i dug s kamatom.Pa vidi sta ti se vise isplati.

Mi plaćamo najskuplje grejanje u srbiji. Centralno na starim zgradama od 1989. godine. Za moj stan od 70kvm ja plaćam u sezoni 17-18000 mesečno, van sezone održavanje je 2600 din. a i u sezoni se to plaća. Išao sam i tražio da mi iseku/zavrnu cevi da ne plaćam ovaj lopovluk ali nedozvoljavaju to više kako kažu. Ajde za te pare da greju non stop, ali mozda sve ukupno greju 12 sati ako i toliko...
Jedini sistem koji bi možda radi je da ti oni lično zavrnu cevi, ali nakon toga moraš plaćati održavanje + 30% mesečne cene jer neke cevi prolaze kroz stan koje ne mogu biti isključene, i nakon toga da se pozove neko ko zna da otplombira te cevi i da se greješ normalno a oni da ga duvaju.

Mi plaćamo najskuplje grejanje u srbiji. Centralno na starim zgradama od 1989. godine. Za moj stan od 70kvm ja plaćam u sezoni 17-18000 mesečno, van sezone održavanje je 2600 din. a i u sezoni se to plaća. Išao sam i tražio da mi iseku/zavrnu cevi da ne plaćam ovaj lopovluk ali nedozvoljavaju to više kako kažu. Ajde za te pare da greju non stop, ali mozda sve ukupno greju 12 sati ako i toliko...
Jedini sistem koji bi možda radi je da ti oni lično zavrnu cevi, ali nakon toga moraš plaćati održavanje + 30% mesečne cene jer neke cevi prolaze kroz stan koje ne mogu biti isključene, i nakon toga da se pozove neko ko zna da otplombira te cevi i da se greješ normalno a oni da ga duvaju.
Ovo je gore od ustaša, za takav bezobrazluk još nisam čuo! A znam ljude da su im ugasili grejanje i skinuli radijatore a posle nisu ništa plaćali.

E pa necu je napustiti u inat tebi.
Jole :)

1732865300549.png

Back