Računi za grejanje - izigrati sistem?

Mačkoni

Veoma poznat
Poruka
11.650
Imam poznanika koji ima neku foru da ne plaća račune za grejanje ali da ga ne tuže nikada. Naime on valjda plaća neki mali iznos svaki mesec a dug mu se gomila. Znam da je godinama imao preko 250.000 din duga samo za grejanje??? Kako je to moguće?

Na kraju kad je prodao stan, platio je sve zaostale dugove, ali dobro ih je pomerao, jedno 15 godina :)

Jel tu dolazi do nekog zastarevanja dugova nakon 5 godina?

prakticno nema zastarevanja dugova jer redovno placa.
to je fora sa strujom.
ako redovno placas nece te iskljuciti.
na primer, racun ti je 5.000 ti placas 3.000 nece te iskljuciti jer svakog meseca redovno placas a dug ne zastareva posto se racuna da nisi platio samo ono poslednje a da si placao ono staro.
e sad do kog iznosa trpe nagimilavanje ne znam ali pouzdano znam da su ljudi prolazili i sa 40..50 hiljada duga.
samo je bitno da su svakog meseca placali par hiljada.
i na kraju kao i taj tvoj drug morace da plate sav dug.

to je fora sa strujom.
na primer, racun ti je 5.000 ti placas 3.000 nece te iskljuciti jer svakog meseca redovno placas a dug ne zastareva posto se racuna da nisi platio samo ono poslednje a da si placao ono staro.
e sad do kog iznosa trpe nagimilavanje ne znam ali pouzdano znam da su ljudi prolazili i sa 40..50 hiljada duga.
Da, biće da si u pravu.

to je fora sa strujom.
Struju iskljucuju i za 20 000 dinara duga.

Bas tako, tako da Mackoni ne zezaj se sa dugovima da ti se to gomila.
Nije priča o meni nego mi ovaj lik nije jasan. Ako je važno, od njega sam kupio stan i kad smo gledali račune pao sam na dupe. Nije mi tačno rekao kako mu nisu bili izvršitelji pa sam zato otvorio ovu temu. On je jedini da ja znam, da je imao preko 200.000 duga za grejanje a da nije tužen, ne znam kako.

Nije priča o meni nego mi ovaj lik nije jasan. Ako je važno, od njega sam kupio stan i kad smo gledali račune pao sam na dupe. Nije mi tačno rekao kako mu nisu bili izvršitelji pa sam zato otvorio ovu temu. On je jedini da ja znam, da je imao preko 200.000 duga za grejanje a da nije tužen, ne znam kako.
A znas kako, uclanjen je u sns, njima ne iskljucuju nista niti im salju izvrsitelje.

1732624652769.png

Nije baš tako. Račun ti, na primer: 7000,a ti platiš 3000. I ideš tom linijom, a dug se nagomilava. Nakon opomena, za prekoračeni dug, sledi isključenje struje. I rok, da se plati, da bi ponovo uključili. Naravno, sa zateznom kamatom i troškovima uključenja. Ako se i to ignoriše, šalju se izvršioci. Taj, što mu se nagomilao dug, je u debeloj sprezi, sa vlašću.

Kako je izigrao sistem kad je na kraju morao da plati?
I to sigurno sa sve kamatama koje nisu male.
Ili je imao nekog ili prosto prošao slučajno ispod radara.
Državu može da zezne samo kriminalac, mali čovek plati i za njega.
Pa izigrao da je tako što nije tužen zbog ogromnog duga koji realno nije imao od čega da vrati (bez posla, alkoholičar). Ali na kraju kad je došao do žive love od prodaje stana, izmirio je sve dugove i kupio jeftiniju nekretninu. Drugi način je bio da možda ode u zatvor u tom iznosu ili da mu konfiskuju nešto iz stana.

Nije baš tako. Račun ti, na primer: 7000,a ti platiš 3000. I ideš tom linijom, a dug se nagomilava. Nakon opomena, za prekoračeni dug, sledi isključenje struje. I rok, da se plati, da bi ponovo uključili. Naravno, sa zateznom kamatom i troškovima uključenja. Ako se i to ignoriše, šalju se izvršioci. Taj, što mu se nagomilao dug, je u debeloj sprezi, sa vlašću.
Ne znam da li si ispratio, ja sam pisao o dugu za grejanje koje ne može da se isključi a ne za struju. To je redovno plaćao :D

Back