QUENTIN TARANTINO

Ovaj njegov zadnji film mi se nije mnogo svideo (The Hateful Eight), iako sam u pocetku Tarantina dosta cenio sad vec pocinje da me smara svo to nasilje

a meni bas nije bilo dovoljno nasilja :lol: ocekivala sam veci zaplet i makljazu posle dugackog uvoda koji je dosta obecavao. ne vidim cemu flashback na kraju kad nije bio dovoljno interesantan.

a meni bas nije bilo dovoljno nasilja :lol: ocekivala sam veci zaplet i makljazu posle dugackog uvoda koji je dosta obecavao. ne vidim cemu flashback na kraju kad nije bio dovoljno interesantan.

kako mislis flashback? Mislim da mu je vreme da malo "sazre" kao reziser to je sve, same scene nasilja mi stvarno postaju smorne i nerealisticne.

Poslednja izmena:
Pa gledaj True Romance, čoveče, šta čekaš :)

TrueRomance7.jpg

Sjajan film zaista. Vidi se da je Tarantino umešao svoje prste u to :)

Da, zaista :lol:

Pa morao je da sačeka da svi ispričaju ono zbog čega su tu došli, pošto film nije stvarno pljačkaški nego samo povod za priču o američkoj istoriji i društvu itd. Bar je meni tako delovalo dok sam gledala, ali morala bih da pogledam još jednom, pa da ti kažem šta tačno mislim - davno je to bilo, glava mi je već puna drugih priča...

Ovo je tačno.

Film je žestoka kritika društva pre svega ta američka priča o rasizmu koja nama nekada i nije baš najjasnija.Meni se dopala simbolika crnog i belog konja koja se provlači kroz ceo film i na kraju ta povezanost i zavisnost jednog čoveka o drugom.Kad zanemarim nasilje koje mi zaista smeta i mislim da je preterano, film je gorka, cinična priča o licemerju i neravnopravnosti u američkom društvu .

pa vidis da se covek bacio na bukvalno svaki filmski zanr koji postoji. genijalna stvar sto su zanrovi za njega samo pokazna igra,kod njega je najbitniji dijalog.
cak se cuju price da hoce da se oproba u naucnoj fantastici,sto do sad nije radio. U pitanju su najnovije Zvezdane Staze, Star Trek. Pregovori su navodno u toku..

Ja ne volim filmove koji se moraju razumeti izmedju redova,takodje i ako shvatim o cemu se radi i dalje imam prvi utisak o smoru,ako sam svaki njegov do sad skapirao onda za ovaj ne mislim da je njegov,do ovog filma mi je pored hickoka bio omiljen,ako ti kazes da je u meni problem ok sad je pao na 5o mesto,od celog filma nisam uspeo nista da shvatim vrv od svakog kadra dikapria s pljugom

Gledao sam sve njegove filmove do sada, nadajući se da ću da otkrijem zašto ga svet toliko voli. Nisam uspeo. Posle ''Uličnih pasa'' ništa vredno pomena. Ovaj poslednji nemam ama baš nikakvu želju da pogledam.

Kakav je to drogaš, faca mu je iskrivljena od droge ali brate...dala mu je nešto, filmovi su mu vrhunski. Brus li, samo humor, koliko se sjećam, sve ono je Bred Pit zamišljao. Ne vidim problem u tome.

Hipici su inače za sprdnju.

odgledah bilo jednom u holivudu, film ima onaj tarantinovski šmek, ali mi nije jasno zašto je imao potrebu da se posere po brus liju i hipicima?

Kao autor ima pravo da kroz svoje umetnicko delo izrazi stav o nekim drustvenim pojavama... Meni licno nije smetalo. Primecuje se u tom filmu onaj klasicni amerikanizam gde je Brus Li najobicniji lajavac i pozer a Bred Pit muskarcina koja malo govori al ume jace da udari, pa onda sva ta nostalgija za vesternima, itd... Meni je npr. mnogo vise bolo oci sto su svim zenama u filmu prljave noge... Mislim mozda je nekome to glupo i nevazno, ali eto... ajde sto su hipici takvi ali Margo Robi ipak igra glumicu a koliko se secam u sceni kada digne noge u bioskopu vide se prljavi tabani... Tu je mozda zeleo da demistifikuje zene kao nekakav muski ideal.

Da me ne shvatis pogresno, ne mislim da je Tarantino neki rasista ili nesto slicno, pa u njegova dva prethodna filma The Hateful Eight i Django glavni junaci su crnci, ali i jedan i drugi film su zanrovski vesterni... Tako da mozemo reci da je uveo do sada ne toliko zastupljenu praksu crnackih vesterna, zanimljiva simbioza..

Inglourious Basterds i Dzeki Braun mozda nisu bas remek dela ali svi ostali jesu.. U njegovim filmovima cak i kada ne postoji radnja kao u ovom najnovijem, toliko je fantasticna rezija da ostavlja bez daha i covek ni ne oseti da je proslo 2 i po sata...

Tarantino je ubedljivo jedan od najgorih proslavljenih rezisera podseca me na Ed Wood-a, samo sto Wood nikog nije prevario da je dobar reziser svojim papazjanijama.
Tarantino je ubio cinemu i filmsku umetnost, on je kao npr. ekvivalent death metal u muzici. Postoje ljudi koji misle da je death metal najbolja muzika, oni su objektivno potpuno pogresnog misljenja i nemaju pojma o zivotu i sta je prava umetnost i muzika.
Najbolji reziseri su Hickok, Bergman, Tarkovski, Felini, Werner Herzog, Lars von Trier, James Ivory, Chaplin, P. Greenaway, D. Lynch, E. Rohmer, Godard, F. Murnau, C.T. Dreyer, W. Wenders...

jedino nisam gledao the hateful eight

ova devojčica u zadnjem filmu mu je pun pogodak, pravo otkrovenje... nadam se da neće dirati prominetne uši, kao što ni barbara strejsend nije želela da koriguje nos i utopi se u sivilo i kliše....

Back