ender71
Ističe se
- Poruka
- 2.469
Pa komunizam je bio vrlo blizu tim antiutopijama, ako na to mislis.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ender71:Zar taj citat o Trantoru ne podseca na ponasanje SAD ?
SAL has spoken...Eh...chitao si zaduzhbinu...znash shta se desilo sa Trantorom...a i ameri se priblizhavaju tomeender71:Zar taj citat o Trantoru ne podseca na ponasanje SAD ?
A koliko bi vremena trebalo za postavljanje stargatea na svaki kamenchitj?Morash imati u vidu i socioloshke posledice svega toga...Na Zemlji nama kazhu da su poslali 1 brod sa gizilion stargateova i da ce to ****** za 1000 godina proraditi,a do tada zaustavljaju sva istrazhivanja vezana za put u svemir...to bi prouzrokovalo ogromno nezadovoljstvo medju ljudima...A ako imamo vesl na hippogon onda nam bash i ne treba neki preterani stargate,zar ne?Sal:Bravo Ender...Znate za moje misljenje o debeloguzim homicima koji sebe nazivaju amerima..
Sta je, nekog sam sokirao ? Ma libo me...
@Oxim
Mislim da tu malo gresis u vezi stargate-ova i hbrodova...Kada bi na svaki kamen u vaseljeni postavili kapiju, zasta bi nam brodovi sluzili, pa makar i sa najludjim pogonom?
Takav jedan starship, koji bi postavljao kapije po galaksiji, (ili vaseljeni) ne bi morao imati preko pet clanova posade ( recimo ja i cetiri svedjanke ), ne bi morao imati ni ekosistem, ( da svedjanke ne kopaju 10 mil svet. god od zemlje njivu oranicu ) samo dovoljno hrane, koja se moze skladistiti na nekom prihvatljivom prostoru..Nravno i komore za hibernaciju, ako koja pocne pametovati, da je mogu spremiti u friz...
Robotima ne bi dao takav vazan zadatak ( kao sto je Ender zamislio ), zato sto bi morali imati AI.Sta ja znam sta oni mogu skontati prilikom 100 godisnjeg putovanja, pa da nam jos kapije u zvezde ili crne rupe postave...(setite se terminatora i ostalih)...
Znaci, manji vesl na hpogon, bez komplikovanog ekosistema, bez hiljade putnika, bez religijskog, verskog, nacionalnog i ostalog (ne)ljudskog shita...bez sektasa, ludaka i xenofobicara, generala, politicara i shabana...Samo ja, par svedjanki, par poluglupih robota za montazu, istrazivanje i odrzavanje, magacin hrane, delova i naravno kapija, koliko se god nagurati moze...Sve to gurano hiperpogonom, velicine jednog solitera ili dva...
Zamislite sada na hiljade takvih brodova, kako marljivo zabada kapije iz sistema u sistem sirom galaxije...Sve brodovi oznake SAL1, pa SAL2 itditd...
Kad je vec teoretska zamisao projekta moja, zrtvovao bi se (teska srca, navodno) i krenuo medju prvima u odgovarajucem vesl-u sa odgovarajucom svedskom posadom...
Naravno, u vesl-u sav konfor, ( ipak bi proveli celi radni vek u njemu ), sa dozivotnim pozdravom iz apatinske, galactic net powered by ansibl, mesecni odmor na kanarskim ostrvima ili svetu po mojoj zelji (hpogon!!!), 2000 evra plata, benificirani radni itd...
SAL has spoken...
na koga/shta/kad/kako se ovo odnosi?jednastvar:nece moci
S
)..Na kraju krajeva, ima li iko bolju? Posaljemo sgate-polagace, zaboravimo na njih, a sa tom istom teh drkamo se po nasem sunsistemu...znajuci da cemo jednog dana pruziti ruku sa cigaretom kroz kapiju, koju ce nam neko pripaliti 100 mil svet. god udaljen...
Imam samo jednu dopunu na celu teoriju...ne Svedjanke vetj ShpanjolkeSal:@Oxim
Mom zamisljenom veslu bi trebalo da postavi kapiju za, kazimo par zemaljskih sati...
Lansiran iz orbite prema tom svetu ( znaci, skontanog od zemaljskih istrazivanja i nadopunjen mojim sondama priblizavajuci se istom tom svetu), trebao bi da se spusti padobranom, robotski namesti i bude spreman za primopredaju...Nasi sa zemlje bi naravno bili full spremni da zakorace u nepoznato...(citaj roboti). Provire tamo, naprave primarnu analizu svega i vrnu se za 15min...
Moj kapijosejac nebi imao nista sa tim...nastavio bi svoju misiju, sa nebrigom sta bi sa prethodnom kapijom...
Svemirski letovi ne bi bili ukinuti, naprotiv...Ako smo vec uspeli napraviti moj vesl (intergalakticki kapijopolagac), znaci da smo dostigli neki vrhunac u gradnji sbrodova i hpogona (ili alternativnih resenja u putovanju kroz vakum). Prva kapija bi proradila kroz mozda 10000 godina (hpogon, ajnstajnovo prostor/vreme sa nestarenjem u istom).
Za to veliko vreme, ne bi mene clovece niko cekao, nego bi sa tom tehnologijom naseljavali nas suncev sistem, pravili izletista i gradove van asteroidnog pojasa i crpili bezgranicne rezerve svih elemenata...
Cak bi i nasih par guzonja imalo svoje space-jahte, koje bi kruzile po nasem sistemu....
Mislim da dobro razmisljam, u dobrom pravcu, pa bih te onako forsirao da nadopunjujes (a i ostali) moju ideju (narocito za svedjanke)..Na kraju krajeva, ima li iko bolju? Posaljemo sgate-polagace, zaboravimo na njih, a sa tom istom teh drkamo se po nasem sunsistemu...znajuci da cemo jednog dana pruziti ruku sa cigaretom kroz kapiju, koju ce nam neko pripaliti 100 mil svet. god udaljen...
Opet, SAL has spoken..![]()
Covece,pa tvoji postovi nemaju nikakve veze ni sa cim!!!Daj bre,ako vetj mislish na nechiji post quotuj ga il tako neshto,ovako pojma nemamo na shta mislish!jednastvar:za jedno 150-200 godina
S