Masinski fakultet?A ne zna da je brzina skalar?YOF13:Student sam trece godine Masinskog Fakulteta u Beogradu . A za tebe neznam sta si studirao kad ne znas da je brzina jedna od osnovnih vektorskih velicina , to me uostalom uopste ne zanima jer nisam postovao po forumu da bih ispitivao ljude debilnim pitanjima . Verovatno si studirao neke drustvene fakultete cim me ispravljas u pravopisnim greskama . E pa vidis mene srpski jezigk nije mnogo zanimao pa sam upisao tehnicki fakultet . I da znas nesto - pravopisnih gresaka ima cak i kod tebe .![]()
Zadovoljan ?
Ajde ovako.
Telo se krece translatorno brzinom od 36m/s.Odredi mi pravac i smer te brzine? :shock: :shock: :shock:
O cemu ti prichas????Svaka sila koja deluje na neko telo ima pravac,smer i intenzitet.Probacu da ti pojasnim shto prostije:Npr,kada gurash kutiju po uglachanoj povrshini,od mesta A,ka mestu B,smer ti je A--->B,pravac ti je ta linija kojom se mozes kretati i od A ka B i od B ka A,a intenzitet te sile ti je-da ti uprostim-jacina sile koja se vrsi na toj kutiji.YOF13:A kontam ! Imas pet godina pa se hvalis da znas zadatak iz fizike ... lepo . A sta kazes na to da je sila koja deluje na gredu od 200 njutna . Koliki je zamor grede ? Vidi pa po tvome onda ispade da ni sila nije vektor ... nigde se nepominje pravac ni smer ... cudno
Kod brzine to sve ne postoji!
I da,koji god da si fakultet,srpski pravopis morash da znash ako si zavrshio srednju shkolu.