PUTOVANJE KROZ VREME

watcherrr:
jedno pitanje

da postoji putovanje kroz vrjeme, crkva bi bila u mogucnosti da se dokopa toga jer je jaka i bogata(vatikan) dali bi se oni vratili da spasu isusa?

Šta tebi pada na pamet. Misliš li da bi crkva bila jaka i bogata da nije bilo Isusove žrtve? Ako se ta žrtva ikada naučno dokaže, bit će to, možda, i dokaz da se Crkva dokopala putovanja kroz vrijeme i postarala da se taj događaj, koji je izvor postojanja crkve, stvarno desi.

MGordan:
Šta tebi pada na pamet. Misliš li da bi crkva bila jaka i bogata da nije bilo Isusove žrtve? Ako se ta žrtva ikada naučno dokaže, bit će to, možda, i dokaz da se Crkva dokopala putovanja kroz vrijeme i postarala da se taj događaj, koji je izvor postojanja crkve, stvarno desi.
ma to mi je tek tako palo na pamet u tom trenutku

I kako to "putovanje kroz freme nije moguce" ?

Naravno da je moguce, video sam na TV u par dooobrih filmova...

Sci-fi filmova, naravno....kao sto je ova tema SF, u kojoj je sve moguce, sa naucnog ili sa fantasticnog osnova, a moze i zajedno.

Ko mi ne veruje, nek pali na temu prirodnih nauka...

Ko se slaze samnom, nek kaze " AYE " :):)

Rekoh, ko se slaze sa mnom nek kaze AYE! i poseti nas forum, forum Sf Team-a na

www.sf-team.co.sr

Svako je dobrodosao ko voli naucnu fantastiku, da raspredamo i laprdamo nase kvaziteorije,putujemo kroz vreme pa do zvezda, pretresemo par dooobrih sf/horor filmova, pisemo nasu Sf pricu, zezamo se dobro, chat-ujemo na nasem chatu i usput slusamo muziku koju vi pozelite, a date predlog nasem Mr Dan-u, adminu, da je stavi u play listu.To naravno preko audio streama male bitrate da slabije konekcije "ne pucaju".
Muzika iz oblasti Sf-a, naravno.
Imamo naravno i svoj portal...

www.sf-team.co.sr

Provokatore i guzce cemo lansirati u jupiterovu orbitu, gde ce lupati glavu o asteroide, dok im ne udje u istu da je put kroz vreme u Sf-u moguc.Onda ce se vrnuti fakat kroz vreme i ovde doci pokajnicki da se izvinu....

ender:
Jedina greska ove teorije je sto koristis fizicke zakone koji ne vaze u datoj situaciji. Cela Ajnstajnova teorija zasniva se upravo na teoriji da se telo ne moze kretati brze od brzine svetlosti.

Telo je neshto materijalno shto postoji u prostorvremenu, ako se ne varam. Ima svoju masu i dimenzije.
Ali koliko imamo chestica koje nemaju masu i dimenziju.
Fotoni postoje u kretanju, ali imaju svoje gorenavedene karakteristike ma kako zanemarljive bile.
A shta sa tahionima npr???

Opsta teorija relativiteta predvidja da gravitacija usporava vreme....Priblizavanje jakom izvoru gravitacije prouzrokovace i usporeno otkucavanje casovnika ( koga necemo primetiti zbog posledicnog usporenog rada naseg metabolizma ).
Naucno je dokazano sporije proticanje vremena u prizemljima visokih zgrada nego na njihovim poslednjim spratovima...naravno posebno osetljivim casovnicima koji to mogu da detektuju.

Tako da.... to je dobar pocetak...:D

Cao Miss Pix....

Mislis, ako ga usporimo da bi to bio dobar start za putovanje kroz vreme?
Ne verujem.Mislim da su to sasvim dve odvojene stvari.

Ako gresim, onda bi crne rupe mogle biti ulaz u proslost, jer u njima je masa toliko zgusnuta, a gravitacija tolika da zarobljava cak i svetlost.

Znaci, ne samo da bi totalno zaustavili vreme, nego bi ga mozda u rupi i vratili?

Ili, zamisli, cucnes u rupu i sacekas jedno 200 godina (u rupi vreme stoji, usporeno je totalno), izadjes i nalazis se u buducnosti....:)

NaraYan:
Kad malo bolje razmislimo, svi smo mi doshli iz "crne rupe" :mrgreen:

A kad još malo razmislimo, u crnu rupu ćemo se i vratiti.
250.gif

Back