Putovanja

Kapadokija :)
l.jpg

Bila sam tamo i to cak u doba monsuna ( neki avgust) i zaista je sve tako, plivaju lesevi oko tebe, svuda su lomace na kojima se spaljuju mrtvi,
ali ako miijarda ljudi tako zivi radja se i umire, ko sam ja da njima objasnjavam da je bolje nesto drugo?
A i moji motivi za putovanje po Indiji veze nemaju sa neim prosvetiteljstvom.
Najvecu sam bedu videla u Juznoj Americi( Peru, Bolivija, Brazil), u Indiji, ili uopste u Aziji nikakvu. Zivot je jednostavno takav.
Za mene je strahota kada se ljudi smrzavaju:sad2:

Indija ?
poslednje mesto na planeti koje želim da vidim
ja sam skroman i zadovoljio bi se mediteranom...Španija, Egipat, Italija, Maroko, Libija, Tunis

- - - - - - - - - -

da...voleo bi da vidim Brazil, Argentinu

Juzna Amerika je zanimljiva zbog Perua i Bolivije, tu zvi 90% populacije koji su indijanskog porekla, da gledas Italijane, Nemce
po Argentini ne znam cemu bi to sluzilo. Brazil je i jako opasna destinacija a i nema niceg zanimljivog za razgledanje.
Mexico je tu prva liga ako te bilo sta zanima iz tih kultura koje vise ne postoje.

Juzna Amerika je zanimljiva zbog Perua i Bolivije, tu zvi 90% populacije koji su indijanskog porekla, da gledas Italijane, Nemce
po Argentini ne znam cemu bi to sluzilo. Brazil je i jako opasna destinacija a i nema niceg zanimljivog za razgledanje.
Mexico je tu prva liga ako te bilo sta zanima iz tih kultura koje vise ne postoje.
pa ne bi ja šetao po brazilu, džungle ne volim, Rio me ne impresionira, išao bi samo i jedino zbog Brazilije, jer mi se taj grad sviđa arhitektonski

- - - - - - - - - -

i dobro, da probam ajahuasku eventualno :mrgreen:

Indija ?
poslednje mesto na planeti koje želim da vidim
ja sam skroman i zadovoljio bi se mediteranom...Španija, Egipat, Italija, Maroko, Libija, Tunis

- - - - - - - - - -

da...voleo bi da vidim Brazil, Argentinu

I treba da vidis jer se nasima te zemlje jako dopadaju.

Mislim da je to stvar ukusa. Neko voli bas egzotiku pa naginje vise ka tim pretezno indijanskim zemljama. Ali Argentina na prvom mestu, pa Brazil su isto fascinantne zemlje i ma kolilo kulture naginjale ka evropskim opet imaju nesto svoje i nista manje nisu asocijacija za Juznu Ameriku.

Buenos Aires je prelep, Patagonija najlepsa priroda, na severu isto imas indijance ako zelis, provincije Huhuj i Salta, pa se penjes u planine imas male indijanske gradice. Onda provincija Misiones na severu, vodopadi Iguasu i stanovnistvo pretezno nemackog, poljskog porekla kao sto si rekla. Argentina je najlepsa i najbolja zemlja i mnogo ljudi sam upoznala koji su dosta proputovali ali ako su bili u Argentini uvek pricaju sa odusevljenjem. Ponarocito oni koji su duze bili tamo i imali priliku da vise upoznaju njih i njihovu kulturu. Nasim ljudima Argentina bas lezi.

Rio ne sme da se propusti nikako a u okolini imas sjajna letovalista. Nema nikakvih problema, jer veliki gradovi imaju problem sa kriminalom, tamo gde postoje favele. Gde ih nema, a nema ih u manjim mestima, tamo mozes biti skroz opusten. Brazil ima stvarno prelepu prirodu i jedino sto im bog nije dao, to su planine i skijalista. Za to idu u Cile i Argentinu dole na jug. Cile je najrazvijeniji sada u smislu ekonomije, ima isto deo Patagonije, Santjago je lep kazu (nisam bila) ali cileance niko na kontinentu nesto posebno ne voli. Argentina je pojam za sve u svakom smislu. Izvinite na pristrasnosti :)

Back