Putovanja

Волим средњеевропске земље, сивило, кишу, богате ресторане и посластичарнице, пивнице и продавнице.
Mozes to malo i da prosiris ( Toskana, Spanija, Portugalija, cela Francuska, a bogami i Engleska, Skotska) i to bi bilo to.
Dovoljno je za jedan zivot, sve drugo sto gledas po Juznim, Srednjim i Severnim Amerikama samo je bleda kopija svega toga iz Evrope.

Mozes to malo i da prosiris ( Toskana, Spanija, Portugalija, cela Francuska, a bogami i Engleska, Skotska) i to bi bilo to.
Dovoljno je za jedan zivot, sve drugo sto gledas po Juznim, Srednjim i Severnim Amerikama samo je bleda kopija svega toga iz Evrope.

mda, samo što je sad ta evropa na putu da postane kopija male azije, i to vrlo bleda

И проширила сам, скоро сам целу Европу обишла у нека богатија времена.

...ubedjujem drugaricu da ne steka pare za Indiju...neverovatno kako ljudi romantizuju ono sto je daleko od njih...sada vec zvucim sebi ko luda, neka ide ako je blesava samo sto ce posle da mi kuka...

Frejka...ti si tamo bila?

Indija je jedna druga sfera tj drugi tip putovanja...dozivljava se na jedan drugi nacin. Indija je prelijepa ali je velika i to iziskuje duga putovanja sa jednog lijepog na grugo, trece, cetvrto itd mjesto...
Indija je haos na zemlji...ali ko voli putovanja, to ce ga oduseviti, posto, ljudi koji putuju, zele da osjete i vide sto sarenije. Indiju treba doziviti u svakom slucaju...sve je stvar stava. Svugdje je lijepo, samo na drugaciji nacin :ok:...

Indija, Buthan, Banglades, Tibet, Chile, Vietnam, Burma (Myanmar), Indonezija...sve je na svoj nacin lijepo ali na sebi svojstven nacin...ja nikada nikome ne bih rekao da negdje ne ide...!!!

Svako putovanje je jedno novo iskustvi, jedna nova polica u dusi...svaka za sebe...i svaka drugacija ali ipak predivna!!!

Indija je posebna!!!

- - - - - - - - - -

Opasno je. Meni je trebalo dugo da to shvatim. Ja sam htela da idem sa drugaricom. Indijac se bukvalno drao na nas da nam nije palo na um.
To je drugi Indijac koji mi je rekao da ne pomisljam. Nas zivot tamo nista ne znaci. Ljudi su gladni, odrasli na ulici, mrvu sazaljenja nemaju, da te preprodaju, briga ih, to je njima ok.
Visoke kaste su drugo ali one dece ulice kolko hoces. Samo nestanes u mraku. Svi Indijci ce ti reci da je Milioner iz blata realan film, brutalno realan.

Isto kao sto sam se trgla kada sam videla Lagos...jaoj divnooooo, obidji, eh da ja imam tu prilku...koju bre priliku...naoruzana policijska kola idu ispred i za posade jer su silovanja drustveno prihvatljiva, neku posadu relativno skoro, valjda Lufthanse bese, su silovali na sred ulice...celu...kapetana, prvog oficra...pre nego sto udjes u sobu pregledas je a iz hotela ne izlazis, cak i u lobi sa muskm kolegom i dobro se zakljucas...to su totalno romanticne predstave koje ljudi neguju...na kraju uzmes i kazes idi, sta da ti kazem...

Ali ljudi i tamo zive...pa ne budu silovani, eto tek tako.
Stvar je "integracije"...ne hodati kao sto hodas kod kuce...brate, lijepo se obuces kao oni, malo pokrijesh lice i sve ok...pazis gdje sta jedes ali moze se...

Poslednja izmena:
И проширила сам, скоро сам целу Европу обишла у нека богатија времена.
Ja sam zaista ( usudjum se da kazem mada me je malo blam jer ne volim da pricam da sam nesto mogla, imala mogucnosti, narocito ne medju ljudima
za koje znam, a tu je cela Srbija manje vise da nisu mogli, a zeleli su) od a do sh proputavala Evropu i to cak i po nekoliko puta jer neke muzeje,, katedrale
covek zeli da vidi i po drugi put i zaista mogu reci da je to za jedan ljudski zivot dovoljno jer su sve ostalo nekakve replike i imitacija tih evropskih kulturnih vrednosti,
svejedno da li su u pitanju arhitektura ( mislim narocito na sakralnu ili na slike, sklupture).
Naravno da je druga prica ako nekoga zanimaju neke prirodne lepote jer je to svuda razlicito, ali ipak svako do nas odlazi negde da bi video neka kulturoloska
dostignuca.

...jos bi se nadovezao da je bolje otici bilo gdje nego u KroaCiju i Crnu Goru na more...to je za mene zapaljen novac...!!!

Indija je u svakom segmentu pametnija investicija nego pomenute destinacije. U nedelju sam bio kod kolege na kafi izmedjuostalog mi rece da je suncobran i lezaljka 20 e u CG :cepanje:...pa ko ovde koga yebe :rotf:...za te pare mozes ziviti 5 dana u Indiji i jos doziviti X stvari na koje nikada ni pomisljali nismo...

Putovnja su obogacivanje duha...svako treba da bude drugacije...to i jeste poenta putovanja...ja se doslovno ne sjecam kada sam bio na godisnjem i lezao na lezaljci...zato sto se to moze i kod kuce...ali kod kuce se ne moze obogatiti novim iskustvom...

WP_20150304_18_47_29_Pro.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
to je jedina razlika koju si uspela da zapaziš?

Od nje je i to extra :lol:...

- - - - - - - - - -

Pa zavisi kako covek vidi istoriju, kulturu, ja zaista ne shvatam koja to Azija moze da postane Firenca:hahaha:

Firenca je za mene npr postala drskost. Kulturno nasledje na nivou a grad NULA bodova, veoma prljavo i prljavije...veoma!!!

Sve postujem...veliku pricu i pomenuto kulturno nasledje...ali za mene jednom vidjeno i dosta...

306878_10201232502438476_150848013_n.jpg

- - - - - - - - - -

Prije bih preporucio Lisabon ili Budimpestu...!!!

Ха, баш на Фиренцу мислим овог момента. Била два пута а и то је премало.

U Firencu treba ici ( recimo 5 dana) u decembru). Mozda i februar ili novembar. Inace je katastrofa, ali u to vreme covek ima utisak da je ceo grad njegov,
a za mene je Firenca krov sveta svejedno da li je istorija, arihtektura ili umetenost u pitanju.

- - - - - - - - - -

Od nje je i to extra :lol:...

- - - - - - - - - -

Firenca je za mene npr postala drskost. Kulturno nasledje na nivou a grad NULA bodova, veoma prljavo i prljavije...veoma!!!

Sve postujem...veliku pricu i pomenuto kulturno nasledje...ali za mene jednom vidjeno i dosta...

Pogledajte prilog 358750

- - - - - - - - - -

Prije bih preporucio Lisabon ili Budimpestu...!!!
Ma ako ne volis prljavstinu i buku ostani i Cirihu, ko te tera u Italiju?
I sta kazes, Firenca prljava?:zcepanje:

U Firencu treba ici ( recimo 5 dana) u decembru). Mozda i februar ili novembar. Inace je katastrofa, ali u to vreme covek ima utisak da je ceo grad njegov,
a za mene je Firenca krov sveta svejedno da li je istorija, arihtektura ili umetenost u pitanju.

- - - - - - - - - -

Ma ako ne volis prljavstinu i buku ostani i Cirihu, ko te tera u Italiju?
I sta kazes, Firenca prljava?:zcepanje:

Pa teraju me kulturoloske potrebe...kazem, svako putovanje je novo iskustvo...ali kao sto rece, nije vredna velikih pomena...na zalost...i sam sam se zacudio...
Firenca veoma prljava, veoma...jos navece kada se okupe na "stanici"... : (

valjda zato u indiji sve miriše na đurđevak :heart:

...mirishe...da ne kazem na sta :lol:...al zato se tamo i ide...da se vidi i osjeti nesto drugacije...

- - - - - - - - - -

Ja volim prirodne lepote. More... plavetnilo neba... sunce... netaknute obale... cistinu... zelenilo... sume...
i toga najvise i ima u najsiromasnijim krajevima sveta. I ja zelim to da vidim. To mene zanima.
Kafane, rizicna hrana i delovi koji su rizicni po moj zivot me ne interesuju.
Da glumim nekog avanturistu i sunjam se pored talibana zeljnih silovanja, hvala ne.
Ne gledam ni domace teske filmove jer mi je dosta toga. A ne da sebe u to uvlacim.
A za skoro svaki deo sveta postoji sigurna mogucnost da ga obidjes i vidis, samo su ti potrebni veliki novci.
Ali ako ih ne mogu obilaziti tako, onda necu nikako.
Nekako najvise od svega ipak volim sebe i svoj zivot. :aha:

Ko hoce da gleda mrtve krave u mutnoj reci, nek izvoli.
Ja bih ipak izabrala jedan bungalov na vodi, hotela 4seazons i ispijajuci koktel na lezaljci uzivala u prirodnim lepotama. :zaljubljena:

I onda bi na sva usta rekla kako si bila na Madagaskaru a nista vidila i osjetila nisi...onda si mogla i za 2x manje novca za Tursku :D

da bi se diskutovalo o putovanjima
potrebno je isksutvo i orijentisanost
iliti da znaš šta tražiš
a da bi se diskutovalo uopšte
potrebni su argumenti
ako samo tražiš novo iskustvo
nova iskustva možeš da doživiš u svakom iole većem gradu
neki ljudi putuju eto da im dupe vidi puta
pa se još smatraju kosmopolitama

- - - - - - - - - -

čičak standardno sere sebi u usta
hoće egzotičnu prirodu
koja je logično u egzotičnim zemljama
koje su opet logično uglavnom nesigurne i rizične

da bi se diskutovalo o putovanjima
potrebno je isksutvo i orijentisanost
iliti da znaš šta tražiš
a da bi se diskutovalo uopšte
potrebni su argumenti
ako samo tražiš novo iskustvo
nova iskustva možeš da doživiš u svakom iole većem gradu
neki ljudi putuju eto da im dupe vidi puta
pa se još smatraju kosmopolitama

E o ovome ja pricam.

Sta ces npr na Filipinima ako ces se hraniti u Mc-u (: ...?

Ako si tamo, ides da probas klopu (njihovu), probas javni prevoz, osjetis ljude (svakodnevnicu), kupis i prodas (da vidis kakve su im navike), udjes u razgovor, vidis prirodne ljepote, procitas nesto o kulturi itd, itd, itd...

To ti je isto kao sto na zapadu pricaju o nama Srbima jedno a kada turisti dodju, iznenade se necim drugim ;) ...TV je najveca boleS (:

- - - - - - - - - -

čičak standardno sere sebi u usta
hoće egzotičnu prirodu
koja je logično u egzotičnim zemljama
koje su opet logično uglavnom nesigurne i rizične

Upravo!!!

Pa teraju me kulturoloske potrebe...kazem, svako putovanje je novo iskustvo...ali kao sto rece, nije vredna velikih pomena...na zalost...i sam sam se zacudio...
Firenca veoma prljava, veoma...jos navece kada se okupe na "stanici"... : (

Pa ko trazi prljavstinu taj je nalazi svuda, ljudi koje zanima umetnost, kultura i arhitektura, istorija i ne primecuju nikakvu prljavstinu, a narocito ne u Italiji
koja je jako, jako cista.

O kakvoj sada "stanici" ovde pricas, ja stvarno ne znam, a i ne zanima me. Ako o Firenci ne umes nista drugo da kazes, onda nemoj bre nikuda da putujes.

Pa ko trazi prljavstinu taj je nalazi svuda, ljudi koje zanima umetnost, kultura i arhitektura, istorija i ne primecuju nikakvu prljavstinu, a narocito ne u Italiji
koja je jako, jako cista.

O kakvoj sada "stanici" ovde pricas, ja stvarno ne znam, a i ne zanima me. Ako o Firenci ne umes nista drugo da kazes, onda nemoj bre nikuda da putujes.

...:sad2:...

Osvrnuo sam se na komentare o prljavstini...Indije itd, itd, itd...nemoj povrsno citati postove...sa druge strane Firenca je daleko od onoga sto je bila...jako dobro znam o cemu pricam a i vidio sam malo vise Firence...tako da, opusteno :)

...:sad2:...

Osvrnuo sam se na komentare o prljavstini...Indije itd, itd, itd...nemoj povrsno citati postove...sa druge strane Firenca je daleko od onoga sto je bila...jako dobro znam o cemu pricam a i vidio sam malo vise Firence...tako da, opusteno :)
Vidio si vise od koga? Od mene sigrno nisi je mi je Firenca hobi. Pa pricaj nam malo o Firenci, ti ovde samo nesto govoris, gundjas, ne pricas nista.
Pricaj nam neku pricu jer se samo price pricaju.

Vidio si vise od koga? Od mene sigrno nisi je mi je Firenca hobi. Pa pricaj nam malo o Firenci, ti ovde samo nesto govoris, gundjas, ne pricas nista.
Pricaj nam neku pricu jer se samo price pricaju.

Pa vidio sam vise od "tih prljavih ulica"...premda, kada ti kazes da je Italija cista...trebam tvoje tvrdnje dovesti u pitanje...pogotovo kada je cistoca gradova u pitanju ;) ...

Ja sam pricao o putovanjima...msm da si se nakacila na moj post o cistoci Firence itd itd ita...toliko...o gundjanju msm (:

...mirishe...da ne kazem na sta :lol:...al zato se tamo i ide...da se vidi i osjeti nesto drugacije...
- - - - - - - - - -
I onda bi na sva usta rekla kako si bila na Madagaskaru a nista vidila i osjetila nisi...onda si mogla i za 2x manje novca za Tursku :D

A sta ja treba da osecam?

Mene zanima more, voda, plaza. Kraj. Tacka. Konac.
Imam prijateljicu filipinku, ovde kod mene u komsiluku, nemam potrebe da putujem 36 sati avionom da bi pricala sa filipincima na engleskom i glumila neku zainteresovanost za njihov zivot...

Pa vidio sam vise od "tih prljavih ulica"...premda, kada ti kazes da je Italija cista...trebam tvoje tvrdnje dovesti u pitanje...pogotovo kada je cistoca gradova u pitanju ;) ...

Ja sam pricao o putovanjima...msm da si se nakacila na moj post o cistoci Firence itd itd ita...toliko...o gundjanju msm (:
Nisi shvatio poentu, a ovamo imas u potpisu Ducica.

Pricati nije isto sto i govoriti.
A inace je jako zanimljivo da neko sa Balkana ima primedbe na kulturu ziveljnja Italijana.

Nisi shvatio poentu, a ovamo imas u potpisu Ducica.

Pricati nije isto sto i govoriti.
A inace je jako zanimljivo da neko sa Balkana ima primedbe na kulturu ziveljnja Italijana.

Sto ne bi imao? Kao da su oni svi gospoda, svasta. Naprotiv...
Nego, sto ste mi obrisali komentar upucen Cicku? Da se nije opet zalila jadna? :sad2:

Mogu ja to i drugacije formulisati, onako uopsteno...da ne bude ojadjena.

Dakle, smesno mi kada sirotinja koja Maldive, Tajland i sl. destinacije koje jedino gleda na Travel TV, smislja izgovore zasto je tamo bezveze i kako je do jaja svake godine letovati u Budvi. :lol:

Back