Izgleda da si u pravu.
Izmedju ostalog zahvaljujuci Vucicevoj politici Srbija postaje sve vise nebitna za Rusiju.
Nazalost osim oruzja za Ukrainu ne vidim sta bi to Srbija jos mogla da ponudi Rusiji.
Pa mislim generalno nevezano za Vučića, mislim mi smo jedva vidljivi na mapi dok Rusija zauzima 1/6 čitave kopnene mase na Zemlji, ono prosto ne bave se nama, nit im nešto privlačimo pažnju i generalno Rusi kao narod su dosta ravnodušni prema nama i zapravo jako malo i znaju o nama, mnogo manje nego što mi mislimo i svakako mnogo manje nego mi o njima.
Recimo znam jednu Beloruskinju (a oni su ti fazon veći Rusi od Rusa), onako starija malo od mene, ima već 40 i kusur godina (znači nije baš više ni klinka) , pritom je i ovako obrazovana, govori dva strana jezika, živela je i preko, živela je i u Moskvi kao i duže vremena u Italiji, dosta je i proputovala, itd ali recimo gotovo ništa ne zna o nama i o Srbiji, čak me i pita da li su Srbi pravoslavci, kao misli da jesu ali nije 100% sigurna, ono čula je da je ovde bio rat, čula je da se Srbi i Hrvati baš nešto ne gotive mnogo međusobno iako ne zna baš zašto i razloge tog nekog animoziteta, inače kaže mi ovako po priči da joj se činimo zanimljivo, da bi volela da poseti Srbiju i Balkan ali da zaista jako malo zna o nama i da je to za nju (kao i njene sunarodnike) ono totalna egzotika kao fazon Južna Amerika ili Karibi.
Inače pitao sam je jel čula i videla šta o ovim protestima kod nas, jer videla onaj skup 15. Marta na kome je bilo više od pola miliona ljudi, ona kaže da nije i da niti iko spominje nešto vezano za Srbiju tamo niti se iko bavi nama, eventualno tako kad se nešto ne znam ni ja šta desi kod nas to možda tamo prođe na kratko kao neka trećerazredna vest (slično i u Rusiji) kao kad se desi nešto tipa u Kongu, Ekvadoru, Novom Zelandu ili tako negde, to je otprilike taj nivo vesti i važnosti za njih.
A pritom ona još važi za neku obrazovanu osobu, ono dosta je i proputovala i živela preko i govori 2 straba jezika, itd, pa ako ona zna tako malo o nama možeš misliti kakvi su tek oni prosečni tamo koji baš i ne važe za ne tako obrazovane, načitane, koji ne govore strane jezike nit su mnogo putovali (a takvih je najviše kao i svuda).