Black Hand
Aktivan član
- Poruka
- 1.641
Malo mi je bezveze da ti odgovaram na besmislice. Ja tvrdim da mi ne možemo da uđemo u EU jer smo prosto država koja ne zadovoljava ni blizu standarde da se bude deo EU porodice. To su razvijene države, sa jakim institucijama, demokratijom, vladavinom prava, medijskim i ljudskim slobodama. Mi smo banana država afričkog tipa, rudarska kolonija i deponija. Od 35 pristupnih poglavlja smo zatvorili samo 2 i to za 15 godina. I ti sad meni prodaješ bajke kako mi ne treba da idemo u EU jer nas neće odnosno imaju neke finansijske probleme. Pa ne idemo u EU da im budemo teret nego ravnopravan član. A ravnopravan član bi bili da smo poslednjih 15 godina radili na sebi, jačali institucije, jačali privredu i ispunili kriterijume. Ali ne, mi smo odlučili da budemo koruptivna država, kolonija i deponija i sad je vaš zadatak da nam prodajete mantre kako je to zato što nas neće. Ma nemoj. Pa i ako nas neće, kako kažeš, što nismo uredili svoju državu zbog nas samih, pa da budemo ko Švajcarska koju isto "neće", umesto što smo izabrali da budemo koruptivna autokratija afričkog tipa?
Zadovoljavamo ih znatno više nego što ih je Bugarska zadovoljavala u momentu njenog učlanjena.
Ta mantra o standardima je za tupave i zlonamerne. Sam izaberi ko si.
EU nikoga neće primati do 2035-te.
Kompletna EU vrhuška je milion puta to ponovila.
Možeš kao Crna Gora da uđeš u NATO, priznaš Kosovo i pobiješ se na glavu, ali do tada njet.