Putin nudi boravište u Rusiji svima koji žele da pobegnu od "neoliberalnih ideala"

Samo ti budi pametan i trči kod voljenog Putina.
Hm, cak su ti i comeback-ovi na nivou slikovnica...

Ne radi se o mom voljenju nekoga ili ne, nego o tvom formiranju misljenja na osnovu onoga sto drugi pricaju o nekome i necemu, a ne na osnovu stvarnog stanja stvari i sopstvenog rasudjivanja.

Cuj ovo, Putin ce da nasilno mobilise strance, civile, koji nikad nisu ni drxali pusku i da ih salje na front...
I sad, kao, takav stranac, znajuci kakva ga, takvog, sidbina ceka na frontu, nece se okrenuti i pobiti sve oko sebe cim dobije pusku u ruke, da bar pokusa da pobegne...
A tek o stanju "demokratije", bilo gde...
Kao da slusas razmisljanja deteta sa posebnim potrebama...

I kao takav...

...ti si ekstremno opasan po zdrav razum!

Poslednja izmena:
Nije bilo teško istraziti 😉

The temperature went down to -27, and a wind chill of -93 was recorded. This is the all-time coldest temperature for Chicago.
Toronto has seen some bone-chilling temperatures over the years. The absolute lowest on record dipped down to a frigid -31.3C (-24.34F) in January 1859.
The coldest city in the world is Yakutsk in Siberia, Russia. A record low temperature was recorded in the city on 5 February 1891 at -64.4°C (-83.9°F)

Bonus istrazivanje (uz pivo):
The lowest temperature in Belgrade was recorded on January 10, 1893 (-26.20C)
Jeste ali u rusiji ti treba 20$ za grejanje plinom cele kuće a u kanadi 1000$ za grejanje.

Oni će prvi da pobegnu. Nema predavnijeg naroda od Rusa. U WW2 su se odužili Srbima kolaboracijom i stupanjem u RZK.
Шта ти глупеташ! Ало, несрећниче, говориш о Народу који је малтене сам победио Хитлерову нацистичку солдатеску!

Rusija nije pravoslavna nego ateistička zemlja.
1724323056455.png

1724323088635.png

1724323153257.png

1724323264341.png

Тако да бих те молио да не пишеш бесмислице!

Pogledajte prilog 1597261

Pogledajte prilog 1597262

Pogledajte prilog 1597263

Pogledajte prilog 1597265

Тако да бих те молио да не пишеш бесмислице!
rec je o drzavi ne o predsedniku drzave, predsednik moze biti ili ne biti vernik, to je njegovo ljudsko pravo ali sta pise u ustavu ruske federacije:

Статья 14

1. Российская Федерация - светское государство. Никакая религия не может устанавливаться в качестве государственной или обязательной.

2. Религиозные объединения отделены от государства и равны перед законом.

Eno na Uscu igraju basket 3na 3,Ukrajinci protiv Rusa. I jedni i drugi pobegli od mobilizacije. Pitaju sto Rusi nece da se druze sa Srbima. Oni mrze Putina,on je njihov dusmanin. Kao sto je Ukrajincima u Srbiji, Zelenski najgori zlotvor. Ne razumeju kako Srbi mogu da vole Putina?

Ето, бар се неки Украјинци и многи Срби добро разумеју... :lol:

Evo jedinstvene prilike za sve Ruse, Rusofile i ruske agente koji pišu na Krsti, a trenutno žive uBosni, pardon Republici Srpskoj, kao i ljudima u Otadžbini da se trajno presele u majčicu Rusiju. Neću nikoga posebno tagovati, ali me živo interesuje koliko će ljudi otići put Moskve? Koga interesuje, sa aerodroma Nikola Tesla postoji redovna avio linija.

https://www.kurir.rs/planeta/442839...alnih-ideala-evo-ko-ce-sve-moci-da-se-prijavi

Pogledajte prilog 1596544
Osjećam veliku nostalgiju za Rusijom i prvom prilikom putujem.
Niti u jednoj državi na svijetu nije mi bilo toliko lijepo, ugodno i nigdje se nisam osjećala tako dobrodošla kao u Rusiji.
Ne mislim na Moskvu i Piter, jer tamo smo svi utopljeni u masi, jedna u mnoštvu, nego na manje sredine poput Čeljabinska, Jekaterinburga, Tjumena, Krasnojarska, Listvjanke, otoka Oljhona, Irkutska i Vladivostoka.

Prekrasna zemlja bogate kulture i predivnih ljudi.

Ne bi baš u Rusiju, a mislim da bi se i ti poželio Srbije, nakon što bi nekoliko godina proveo tamo.
Bio je davno na FHR jedan forumaš iz Republike Srpske s kojim sam bio dobar, stalno je sanjao o životu tamo, sjećam se da sam ga još upozoravao da se drži RS, a on meni u stilu - ma šta ti znaš.

Ukazala se prilika da stvarno odseli zbog toga što je našao posao u Moskvi.
Dvije godine nakon toga drvlje i kamenje po Rusiji 🤣 , točno se sjećam kada mi je otprilike napisao - mogao sam te poslušati, ali nisam, zato što si Hrvat... :rotf:

Lagao bih kada bi rekao da mi se Putin po pitanju nekih stvari ne dopada više od zapadnih država, ali gledajući cjelokupnu sliku, Rusija je još uvijek tranzicijski div koji se budi i jako puno se tamo lovi u mutnom.
Možda za nekih 200 godina, ukoliko ne okoštaju.
Problem im je mentalitet, kao i balkancima.
Uzmi npr. Kineze, što reče Teša Tešanović - ako se na TV-u kaže da sutra nema izlaska van zbog zarazne bolesti, ljudi će ostati doma. Jednostavno su takvi, poslušni, policija i neće imati nekog posla.
Sad to preslikaj na Rusiju i Balkan, ljudi bi nonšalantno kao i svaki dan otišli u grad družiti se.
Ogromna država, s ogromnim brojem stanovnika koji su teške budaletine, ukratko, Balkan u velikom.
Gdje si bio u Rusiji? Koliko dugo? I što si radio?

Odabrano mesto za izgradnju novog sibirskog grada — Sputnjika​

08:21 15.09.2021
Pogled na Vladivostok - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2021

© Sputnik / Vitaliй Anьkov

Zemljište sa površinom od skoro 400 hektara preliminarno je odabrano za izgradnju grada-satelita u blizini Vladivostoka, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva Primorskog kraja Rusije.

Ministarstvo za razvoj Dalekog istoka je u okviru Istočnog ekonomskog foruma saopštilo da će grad biti predviđen za 300.000 stanovnika.

Sporazum o nastanku novog grada Sputnjik kod Vladivostoka potpisali su na Istočnom ekonomskom forumu 2021. Ministarstvo za razvoj Dalekog istoka i Arktika, Korporacija za razvoj Dalekog istoka i Arktika, vlada Primorskog kraja, VEB.RF i kompanija „ProGorod“.
Ranije je saopšteno da je izgradnja novog grada Sputnjik planirana na teritoriji naprednog društveno-ekonomskog razvoja „Nadeždinska“, kao i da će površina grada biti 925 hektara.

Prethodno je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu dao ideju da se u Sibiru izgrade novi gradovi. Prema njegovom mišljenju, to bi trebalo da budu tri do pet velikih naselja koja bi postala ekonomska središta konkretnih industrijskih grana – energetike, prerade drveta ili petrohemije. Predsednik Rusije Vladimir Putin je nakon toga izjavio da te predloge treba pripremiti i formalizovati.
https://lat.sputnikportal.rs/202109...og-sibirskog-grada--sputnjika-1129824906.html
IMG_2010.JPG

Jesam rusofob, ne bježim od toga, ali držimo se mi na trenutak činjenica.

Npr. misliš li ti da bi na ijednom ruskom forumu koji je pod kontrolom državne vlasti, imao ovoliko prostora kritizirati vladajuću stranku?
Pohvalno je to što se toliko zalažeš za SNS, ja sam isti po pitanju HDZ-a, ali zucni nešto u Rusiji protiv vladajućih i ode glava.
Nisi dugo prati vijesti iz UK:D

Back