Pusta je bila poslednja pustolovina, velikog pustolova. Kroz pustinju i prašumu, preko planina i zaleđenih površina, preko mora i okeana, pusto je pretraživao i u njima… Hodao je livadama, tundrama, stepama i savanama, odmarao se u oazama... sve ukrug i to triput! Ništa... ništa, od onoga što je on hteo i što je tražio, nije našao. Umoran od svega, seo je na sred pustinje i duboko se zamislio...
Do njega je doleteo lešinar i rekao: "Znaš šta... ja sam ti sve uzeo, zato nisi ništa našao...". Pustolov ustade besan kao pas i taman da ujede lešinara ali ovaj odleprša...
Pustolov više nije znao šta da radi od muke... nabio je glavu u pesak ali su mu pritom spale pantalone i gaće. On izvuče glavu iz peska, pljunu, zateže kaiš pa ponovo zabode glavu u pesak...
Do njega je doleteo lešinar i rekao: "Znaš šta... ja sam ti sve uzeo, zato nisi ništa našao...". Pustolov ustade besan kao pas i taman da ujede lešinara ali ovaj odleprša...
Pustolov više nije znao šta da radi od muke... nabio je glavu u pesak ali su mu pritom spale pantalone i gaće. On izvuče glavu iz peska, pljunu, zateže kaiš pa ponovo zabode glavu u pesak...