Dosao ja pre par godina u Srbiju na odmor, izrentao kola ( besplatna reklama za Cicimici, najbolju srpsku rentacar agenciju) i otisao u Rumu i na Frusku do rodbine pa pri povratku hajde starim a omiljenim drumom kroz sremacka sela Kraljevce i Dobrince do autoputa kod Pecinaca. Sam u kolima, kasno leto (septembar), suncano poslepodne, Srem i kukuruzi okolo, vozim polagano i uzivam u zavicaju. Primetim da odnazad ubrzano dolazi automobil, vidim yugo, pun mladica, nestrpljivi, preticali bi me ili ne, ipak ja vozim dzip (neki Skodin cudnog imena) ali se "vucem" na granici dozvoljene brzine i nerviram ih jer se pridrzavam propisa. I odluce se mladici u preticanje, da yebu kevu mrcini u dzipu. Jeste bio prav drum posle pruznog prelaza izmedju Rume i Kraljevaca ali se blizi krivina, nema teorije da me preteknu do krivine cak i da niko ne izleti iz suprotnog pravca. Yugu bas treba da ubrza od 60 do 90 za preticanje, treba mu isuvise vremena za to parce puta.
No krenuli momci u preticanje, urlaju, loze se a meni u glavi klick, moj klinac je nesto stariji od njih, gde bre da na dusi nosim 4 mlada (ali luda) zivota, jesu budale ali su i necija deca. Oduzmem gas, skoro ukocim i pustim ih da se uz zanosenje u krivini (srecom nikog iz drugog pravca) izvuku iz tog preticanja. Inace na toj krivini ima par krajputasa, nisu samo jednom mladi izginuli na tom mestu.
Kasnije u centru susednog sela, Dobrinaca, ispred kafica u glavnoj ulici vidim yugica i klince kako urlaju iz baste dok prolazim pored njih, jos ih drzi adrenalin. Ne znam da li su se opametili od tad, verovatno nisu.