Enigma
Poznat
- Poruka
- 8.954
U posljednje vrijeme?Zato što je narod u poslednje vreme generalno jako nervozan,ljudi više nemaju živce,kako u saobraćaju tako i kad odeš u prodavnicu,butik....Ne ljubazno,drsko

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U posljednje vrijeme?Zato što je narod u poslednje vreme generalno jako nervozan,ljudi više nemaju živce,kako u saobraćaju tako i kad odeš u prodavnicu,butik....Ne ljubazno,drsko

U nekim evropskim zemljama trubljenje pešacima ako nisu u neposrednoj opasnosti je zabranjeno. I u Srbiji zakon propisuje kaznu za trubljenje bez potrebe - 5.000 dinara. A da li je iko ikada kažnjen zbog toga, to je druga priča.
Zvuk sirene čujemo svakodnevno, naročito u ulicama gde su saobraćajne gužve česte. Tada vozači trube uglavnom jer su nestrpljivi.
Taksista Aleksandar Bjeletić ispričao je za RTS šta izaziva trubljenje.
"Kada stojite na semaforu, dvoje, troje kola kreću sporo jer su sada na redu, njih ne interesuje da li će neko iza njih da stigne da prođe. U Italiji za isti vremenski interval prođe pet puta više vozila nego kod nas na semaforu. Zato što su oni spremni kao za trke da kao na traci krenu ubrzano da bi taj saobraćaj bio što obrže obavljen", kaže Bjeletić.
A da li je žurba dovoljan razlog?
Stručnjaci objašnjavaju da zaista postoje situacije kada je vozač u obavezi da koristi sirenu, na primer, kada pored puta primeti dete ili biciklistu.
"Takođe je upotreba znaka upozorenja obavezna pre ulaska u nepreglednu i uzanu krivinu i pre dolaska na prevoj gde je mimoilaženje vozila nebezbedno. Vozač koji pretiče vozilo ispred sebe dužan je da koristi zvučni znak upozorenja", rekao je Mirko Koković iz Agencije za bezbednost saobraćaja.
Prema zakonu o bezbednosti saobraćaja, ukoliko vozač preteruje sa upotrebom sirene, može da plati kaznu od 5.000 dinara.
"Imamo određen broj vozača kojima sama vožnja predstavlja stresnu radnju i, ukoliko neki od vozača u njegovoj blizini pretera sa zvučnim upozorenjem, može izazvati kod tog vozača paničnu reakciju koja može dovesti do nekih neprijatnih situacuja", napomenuo je Koković.
https://www.021.rs/info/srbija/4288...liko-trube-evo-sta-kazu-taksisti-i-strucnjaci
Da li vi mnogo trubite, da li vam ta pojava smeta, kako stojite s tim?
Naravno da smeta to i u Sarajevo isto rade, ja onda namjerno usporim.U nekim evropskim zemljama trubljenje pešacima ako nisu u neposrednoj opasnosti je zabranjeno. I u Srbiji zakon propisuje kaznu za trubljenje bez potrebe - 5.000 dinara. A da li je iko ikada kažnjen zbog toga, to je druga priča.
Zvuk sirene čujemo svakodnevno, naročito u ulicama gde su saobraćajne gužve česte. Tada vozači trube uglavnom jer su nestrpljivi.
Taksista Aleksandar Bjeletić ispričao je za RTS šta izaziva trubljenje.
"Kada stojite na semaforu, dvoje, troje kola kreću sporo jer su sada na redu, njih ne interesuje da li će neko iza njih da stigne da prođe. U Italiji za isti vremenski interval prođe pet puta više vozila nego kod nas na semaforu. Zato što su oni spremni kao za trke da kao na traci krenu ubrzano da bi taj saobraćaj bio što obrže obavljen", kaže Bjeletić.
A da li je žurba dovoljan razlog?
Stručnjaci objašnjavaju da zaista postoje situacije kada je vozač u obavezi da koristi sirenu, na primer, kada pored puta primeti dete ili biciklistu.
"Takođe je upotreba znaka upozorenja obavezna pre ulaska u nepreglednu i uzanu krivinu i pre dolaska na prevoj gde je mimoilaženje vozila nebezbedno. Vozač koji pretiče vozilo ispred sebe dužan je da koristi zvučni znak upozorenja", rekao je Mirko Koković iz Agencije za bezbednost saobraćaja.
Prema zakonu o bezbednosti saobraćaja, ukoliko vozač preteruje sa upotrebom sirene, može da plati kaznu od 5.000 dinara.
"Imamo određen broj vozača kojima sama vožnja predstavlja stresnu radnju i, ukoliko neki od vozača u njegovoj blizini pretera sa zvučnim upozorenjem, može izazvati kod tog vozača paničnu reakciju koja može dovesti do nekih neprijatnih situacuja", napomenuo je Koković.
https://www.021.rs/info/srbija/4288...liko-trube-evo-sta-kazu-taksisti-i-strucnjaci
Da li vi mnogo trubite, da li vam ta pojava smeta, kako stojite s tim?
Kao trubim jer nisam ja od juče, ja sam kuče iz Guče. HahaMožda su svi iz Guče.
Zašto kao? Zar nisu svi sumanuti?Ajde sto trube, nego sto zure i jurcaju kao sumanuti.
previše auta na toliko prometnica.
Ovo nama treba da pohvataju sve debile bez auspuha.New York
The program transitioned into full-time operation with the City Council's approval in 2023. Similar to speed and red-light cameras, the noise cameras capture a photo of offending vehicles' license plates when the devices' decibel meter register a sound above the city's noise-code threshold of 85 decibels.
To zavisi od situacije, imao sam pre par nedelja situaciju gde sam bio parkiran na parkingu nekog marketa, izlazim lepo u rikverc i prva i lik krece kolima u rikverc ka meni i naravno sta radim, sviram da bio me video posto ocigledno ne gleda ....sigurno necu da cekam da me udari.Ako ga uplašiš veće su šanse da te udari, Ko veliš: Ko da čeka da me ovaj udari, ajd da ga malo ubrzam.
Šalim se, ima smisla da trubiš ako si primetio da te neko nije vido i da će da te udari.
Seljačina, nije je pustio da završi poruku.evo nema 20 min tu u mjestu semafor upali zeleno a ženska nabada po mobitelu i ovaj iza nje na sirenu. ko je sad idiot on ili ona?
Uf jadna em ometa saobracaj em koristi telefon tokom voznje ,automatski 2 prekrsaja.Seljačina, nije je pustio da završi poruku.
Doduše mogao je malo da joj svirne, ne skroz