Pusenje

• Začetnik teme Začetnik teme JE$KA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E, a na zapadu, u Njemackoj konkretno, su najjeftinije oko 5 evra, tako nesto, bar sam ja tako cula
Al' je hrana kod njih jeftinija, bar osnovne namirnice, msm gledajuci po standardu kod njih

pa tako je u svim normalnim zemljama, a bice valjda i kod nas najkasnije za godinu-dve.

nemam nista protiv pusaca, njihova pluca, nek rade sta hoce.

625649_244426309010764_2127430191_n.jpg

piroman voli da pali, kleptoman da krade, sadista da zlostavlja, narkoman da se drogira, kur*a da se kur*a...

teo, gluplje opravdanje (ako je to pokusaj opravdanja) odavno nisam cuo. :lol:

Kakvo opravdanje, nemam ja šta da se pravdam, a i nisam vidio da ljudi mnogo umiru od tog famoznog pušenja :roll:
Primjer je moj đed koji i pije i puši i 82 godine doćerao živ i zdrav

E, a na zapadu, u Njemackoj konkretno, su najjeftinije oko 5 evra, tako nesto, bar sam ja tako cula
Al' je hrana kod njih jeftinija, bar osnovne namirnice, msm gledajuci po standardu kod njih
Što se mene tiče, nemam ništa protiv da cigarete koštaju 5 evra, al i da prosečna plata bude 4 hiljade evra kao tamo.

Ljudi nemaju karakter, u kom svetu ti živiš? Svako ljudsko biće na svetu u manjoj ili većoj meri zasniva svoje mišljenje i ponašanje na osnovu onoga što mu drugi kaže i pokaže.

Mnogo zavisi od drustva. Ako su deca rasla zajedno,imace svi zajednicki hobi,slusace istu muziku...
Vecina ljudi radi stvari zbog drustva,a radili bi sigurno suprotno da su bili sami ili u drugom drustvu.

Ja da sam se druzio sa ljudima koji vole operu kao mali i da sam rastao sa njima i ja bi sigurno slusao operu. To je to. Monkey see,monkey do.

Mnogo zavisi od drustva. Ako su deca rasla zajedno,imace svi zajednicki hobi,slusace istu muziku...
Vecina ljudi radi stvari zbog drustva,a radili bi sigurno suprotno da su bili sami ili u drugom drustvu.

Ja da sam se druzio sa ljudima koji vole operu kao mali i da sam rastao sa njima i ja bi sigurno slusao operu. To je to. Monkey see,monkey do.
Ljudi nemaju karakter, u kom svetu ti živiš? Svako ljudsko biće na svetu u manjoj ili većoj meri zasniva svoje mišljenje i ponašanje na osnovu onoga što mu drugi kaže i pokaže.
Upravo se o meri i radi!
Svako određuje meru prema sebi i svom karakteru.

Pa ja i moj burazer smo slusali istu muziku do moje 14. godine, tad sam se bas ugledao na njega, on je bio razlog zasto sam ja trenirao tad karate i mnoge druge stvari koje sam radio jer je on radio. Ali kasnije isplivava individualnost, ali postepeno, pa nedje do 21. godine sam postao u potpunosti osoba sa svoje JA nezavisno od toga sta drugi rade. Saslusam ja ljude, ali ipak sam ja taj koji donosi odluke. Brata i dalje volim i postujem jednako kao i kad smo bili mali, mozda i vise, ali cinjenica je da smo danas dva svijeta.

Individualnost se postepeno izgradjuje. A drustvo je faktor koji je znacajan tokom odrastanja.

Tata, da li ces ti manje pusiti kad poskupe cigarete?
- Ne sine, ti ces manje jesti

via theory. umro sam. :mrgreen:

то је реалност.
зависност, као и свака друга, увек је изнад човека.
као што је алкохоличар у стању да пропије и последњи динар, као што је коцкар у стању да прокоцка све што има, тако је и пушач у стању да уместо оброка купи цигарете. радије ће бити гладан него без цигарета.
зато је свака зависност опасна.

кад већ неко има жељу да пуши, нека то буде трава.
мање штетна, не ствара зависност као цигарете, а и јефтиније те дође.

Realno, u mojim krugovima ne postoji nijedna osoba koja kupuje svakodnevno, pa čak ni jednom nedeljno gandžu, al mnogo njih svaki dan kupuju cigare.
Eto, ako začadimo jednom u dve nedelje, i toeto. A osećaj pravi decu :mrgreen:

Mene je ortakinja zvala pre sat vremena,pita imam li koju ,krizira :D
Ja kad nemam bole me ona stvar...

To... Mene u 3 ujutro budi komsinica i trazi mi cigaru, gadja mi kamencicima prozor...Ja je gledam, rekoh crno dete, ja nit imam, plus nisam zapalio vec neko vreme (ono ostavio sam), a ona ce e jbm ti mater ja mislio zajebavas me xD

Ja vec dve godine, mogu da pusim 7 pakla za nedelju dana, a mogu da ne pusim uopste...Do sad sam trebao da se navucem valjda?

Psiha... prosto... evo već pet dana nijednu.... zapalila bih da imam, ali sam kratka sa parama pa mi se i ne kupuju...
Msm da je to više do toga da kažeš sebi da ti trebaju i onda ti šatro trebaju... Gluposti.... Ljudi ostanu bez ruku i nogu pa guraju, da neko ne može bez cigara...
Inače pušim Sobranie gold i cigaru koja mi više odgovarala posle Drine i Kamela blue nisam pušila... Inače i black mi je kul, mada imam osećaj da je jači i od crvenog Malbora.
Od Danhila mi večito muka...

Drug koji je uvek bio miran, nikad problem pravio, odličan đak, takmičenja razna, sportista itd, počeo da puši.
Kad je reko majci, ona mu nije verovala, i misli da se za*ebava sa njom, već par meseci tako, a lik puši svo vreme :)

Inače, ja sam protiv toga, jer većina danas počinje da puši da bi ispali face, a realno gledano, veća faca budeš ako ne pušiš :)
I onda se pretvaraju da ne mogu bez cigara, a to što puše samo po školi nikom ništa ;)

Back