Pušenje

Pušenje je definitivno loša pojava, najviše što taj dim truje i one koji nisu pušači, a nalaze se u "zoni dometa". Ali ja nikome ne govorim o štetnosti duvana, jer miskim da to svako u sebi odlično zna, a i ja sam bila pušač, pa poznajem osećaj kad pripališ, pa neko počne da te smara... pa mi je glupo da sad nekom pametujem a i ja sam pušila, i ostavila duvan kada sam sama to odlučila, kao što će i drugi odlučiti o svom zdravlju i navikama kada budu spremni za to.
Zabrana pušenja na poslu (pogotovo kancelarije, i slični prostori gde ima i nepušača, je na mestu, ali po kafićima? Dovoljno bi bilo da postoji nepušački i pušački deo, sada ima načina da se dim ne prenosi iz jednog dela u drugi. Znam samo da je kod nas oduvek bilo zabranjeno pušenje u poslastičarnicama, što mi ima rezona, ali tamo gde se toči alkohol, nekako...

Poslednja izmena:
Jeste droga, ali nikako da provalim da li pušim jer osećam miris dima u kući ili samo od nervoze? Desilo mi se nešto čudno:
Letos sam bila 2-3 puta u bolnici sve po 4-5 dana i nisam zapalila ni jednu sve dok nisam pošla kući. Nije mi mirisao nikotin, nije me niko nervirao i baš mi je bilo lepo. Znala sam gde se na odeljenju može zapaliti, cimerke su me zvale da pođem sa njima, a meni se nije pušilo!
Naravno, sad sam kod kuće i opet podimim više od kutije dnevno.

To ti je u stvari neka navika i neki ritual, šta ja znam... Čitala sam u nekom tekstu o odvikavanju od pušenja, da fizička zavisnost traje oko 5 dana po prestanku pušenja, (valjda dok ne izađe nikotin), ali je u stvari teže izaći sa psihičkom, mentalnom, ili kako već.. zavisnošću. Meni je bio veći problem da zamislim kako ću uopšte piti kafu bez cigarete, i nisam mogla da se odreknem cigarete posle ručka, to je meni išlo nekako kao komplet.
Kada sam ostala trudna, nisam pripalila ni jednu, i nisu mi nedostajale, ali čim sam prestala da dojim, nastavila sam da pušim kao da nisam ni prekidala.
Kada sam konačno ostavila duvan, svakih 6 meseci sam pripalila po jednu cigaretu, (2-3 puta po 6 mes.) tek da vidim da li će me povući želja, i kada ni tada nisam osetila želju da nastavim sa pušenjem, počela sam da o sebi govorim kao o nepušaču.
Može se to, ali čovek to mora sam u sebi da prelomi. I nije pogodno vreme za to kad smo pod nekim stresom.

ne pusim,,,ne volim kad vidim da neko pusi pa pogotovo ako je zensko,tako se samo trujes a nije uopste fansy!a najgore mi aj dobro neka pusi neki lik al kad mora na ulcii da drzi cigaru to mi nije jasno!

ne pusim,,,ne volim kad vidim da neko pusi pa pogotovo ako je zensko,tako se samo trujes a nije uopste fansy!a najgore mi aj dobro neka pusi neki lik al kad mora na ulcii da drzi cigaru to mi nije jasno!

Cigareta na ulici, pa još u ustima, stvarno je degutantna, i kod muškaraca, a odnedavno viđam i žene u takvoj situaciji. Ne znam kakvo je to uživanje, kad hoda sa cigaretom, hajde kad sedi negde, ali u hodu... mislim da se to oduvek smatralo lošim vaspitanjem, još onda kada nije ni bila neka povika protiv pušenja.
Meni je sada neshvatljivo zašto neko puši, ali nemam baš neko pravo da kritkujem, kad sam i ja bila pušač. Istina je da nisam pušila ako sam primetila da nekome baš smeta.

Cigareta na ulici, pa još u ustima, stvarno je degutantna, i kod muškaraca, a odnedavno viđam i žene u takvoj situaciji. Ne znam kakvo je to uživanje, kad hoda sa cigaretom, hajde kad sedi negde, ali u hodu... mislim da se to oduvek smatralo lošim vaspitanjem, još onda kada nije ni bila neka povika protiv pušenja.
Meni je sada neshvatljivo zašto neko puši, ali nemam baš neko pravo da kritkujem, kad sam i ja bila pušač. Istina je da nisam pušila ako sam primetila da nekome baš smeta.

o tome ti pricam!!!znaci neka puse ,to je njihova stvar ne mislim da je to nista lose,,svako ima pravo,ali ono kao ides ulicom i u hodu drzis cigaru!misim...............:thumbdown:

Posle optužbi da su teme dvosmislene evo jedne koja to zasigurno nije...
Da li pušite?
Da li izluđujete ukućane duvanskim dimom (ili obrnuto izluđuju li oni vas)?
Kojim trikovima se služite da eliminišete neprijatan zadah duvana iz prostorije?
Smatrate da su priče o štetnosti cigaraeta preterane?
Mislite da ako ne pušite ženske cigarete niste dovoljno ženstvene?

Ja sam ostavila pusenje - jer je u jednom trenutku svi muskarci na 100-tine njih koji su mi prilazili dnevno odmah okretali ka drugoj.
Od tada sam koristila samo prirodno pusenje ... i moje musterije me mnogo vise vole ...

Pusac sam i mislim da je to moja najveca mana:thumbdown:
Mrzim sebe kad mi je prioritet u budzetu dovoljno cigareta....ili kad zaboravim da ih kupim...Mrzim sto izbegavam posete kod prijatelja kod kojih se ne pusi, pa sam kao u zatvoru i jedva cekam kuci...Mrzim aerodrome....Ali i one smrduljke koje smrde na dim, pune pepeljare i krdze:otkacio:
Kada sam sa nekim kome to smeta ,a jako mi je stalo:heart:ZABORAVIM NA CIGARETE
Znaci , samo jak motiv i to je to...Ljubav menja sve..

Da li pušite?
Kojim trikovima se služite da eliminišete neprijatan zadah duvana iz prostorije?

Da :)
Veoma urlaju po ceooo dan, niko ne pusi sam mene.......
Otvaranjem prozora.........
Nisu preterane, treba da se objasni da su cigarete stetneeeeeeee :(
musko sam hahaha :D

Da li pušite?

ne pusim

kevi ne dam da mi purnja u sobi...drustvo ne pusi (ovi najblizi, a neki da pa im dam da puse, sta cu ne mogu da branim, nema smisla da neko sedi ko na iglama kod mene i jedva ceka da izadje)

otvorim prozore, mada ume da se uvuce al ebi ga, vestacke osvezivace ne koristim, gori su od tog dima

nisu preterane, cak sta vise malo ih je, i zivim za dan kada necu morati da otvaram cetvoro ociju dok idem ulicom da mi neko ne probusi kaput cigaretom :evil: tj ocu zakon za zabranu pusenja na javnom mestu
79.gif

nikad mi nece biti jasni ljudi koji daju po 200 din i vise za paklu nekih fensi cigaretica :dash: ...cela pljeska ima za te pare :heart:

Back