ne i ne smeta mi..nikome ne zvockam..volim muskarca sa cigaretom..kada bih pusila stvarno..to bi bilo sa mustiklom..

svidja mi se..ima stila i damski je..
Hm..
Komentar na ovo i na jos jedan post u kome stoji "poroci su sexi":
ljudi, u pitanju je ZDRAVLJE I VAS I VASE OKOLINE!
Nisam pusac, i dok sam zivela sa roditeljima-nepusacima, kada bi neko drugi pusio u stanu, resavali smo problem promajom i cestim pranjem zavesa..
Tada sam, cim mi dodju drugarice koje puse, odmah brze bolje spremala pepeljaru, da im ugodim, iako mi je vrlo, vrlo smetalo.
Danas je drugacije.
Udata sam, zivim sa suprugom, koji je sportista-oboje smo bas ogorceni protivnici pusenja i smrada koji cigarete ostavljaju za sobom.
U nasem stanu pusenje nije dozvoljeno, gostima pusacima je ostavljen izbor da izadju na terasu i tamo popuse cigarete, uz pice ili kafu. Zimi je tretman identican, pa ko voli na minus, nek' izvoli..
Pusaci ce uvek naci izgovor-jeste, stetna je i neka hrana, pa je jedes. Stetno je ovo ili ono pa se koristi-dok ne ugrozava moje, zdravlje moje dece i okoline, ja mogu da radim sa svojim telom sta hocu-ali, opet, kazem, zdravlje je na prvom mestu, pa se trudim da ovakav stav nikada ne praktikujem..
Primer1: zena je primljena u bolnicu zbog tumora na dusniku.. Srecom, dobrocudnog.. Njen komentar kada joj po stoti put posavetuju da prestane sa pusenjem-"od nas sestoro koji smo lezali u istoj sobi sa tumorom, SAMO (?!) nas cetvoro su pusaci, nema pravila.."
KAKVA JE OVO BESMISLICA-NEMA PRAVILA?? DA, PRAVILA IMA-PUSENJE IZAZIVA RAK!
Primer2: majka dva decaka, je pusila tokom obe trudnoce. Stariji decak ima astmu.. Ona je sada trudna sa trecim detetom, izlazi iz sobe kad pusi, da ne smeta starijem sinu??!! KO SLJIVI DRUGO DETE ILI OVO KOJE TRENUTNO NOSI.. MA DA, NIJE MAMA KRIVA STO
SAMO STARIJI SIN IMA PROBLEMA SA DISANJEM..
Primer3: zena koja je pusila tokom cele trudnoce se porodila i dete je sasvim zdravo. Ona svojoj prijateljici koja pusi u trudnoci kaze: "ja nemam prava da ti prigovaram, ja sam pusila sve vreme i moje dete je ok".. Svest o tome da je dete TRENUTNO ok, ne postoji.. Svest o tome da se IZVUKLA ovog puta kroz iglene usi takodje ne postoji. Sigurno ce i u narednoj trudnoci pusiti..
Necu vise da zauzimam prostor, jasno sam iskazala svoje misljenje..
Drago mi je sto postoje ljudi poput mojih tetke i tece koji su posle vise decenija pusenja, ipak resili da ostave-i to odjednom, bez kolebanja-karakter je karakter..
Ruzna strana medalje je, sto su oboje to uradili kada su shvatili da ZAISTA njihovi zdravstveni problemi poticu od pusenja.
Resili su da ne budu slepi do kraja svog zivota..