pufffffff

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sećam se o čemu pričaš,skoro je bilo
i ko se rastužio i sve to
al ne smemo da dozvolimo da nas tuđi postovi ovde emotivno dotiču, bili oni istiniti ili ne
ne smemo da se rastužujemo, razočaravamo, time nam kompjuter oduzima energiju potrebnu nama i našim najmilijima

vexy, ako se zezas po nekim temam i pdf-ovima, i nije sve to strasno. priznajem da ume da nue i zabavno...udri i pisi, zezaj se

ali zar nije tamo na onoj tem,i stvorena maltene porodicna bliskost? skoro sve se znate u RL ...
ja tamo nisam ni usla godinu dana ... nemoguce da je meni sad to odvratnije nego tebi

sećam se o čemu pričaš,skoro je bilo
i ko se rastužio i sve to
al ne smemo da dozvolimo da nas tuđi postovi ovde emotivno dotiču, bili oni istiniti ili ne
ne smemo da se rastužujemo, razočaravamo, time nam kompjuter oduzima energiju potrebnu nama i našim najmilijima

...a, da se nerviramo, kad je neko bezobrazan, kad provocira bez razloga, ili
samo njemu znanog razloga, jel možemo onda da gledamo ne sve to kao zabavu,
zar nikad nisi došla u situaciju da te nešto "pomeri" na ovaj ili onaj način ovde...

...eto meni je forum pomogao te davne godine kad sam se učlanila, da ponovo
počnem da se smejem, da budem opet raspoložena, da se radujem....kako i
zašto sam bila u toj fazi nije ni bitno...bitno je da sam mogla da napišem neka
svoja trenutna osećanja, da mi neko od vas ovde ponovo vratio osmeh na lice,
da sam ponekad znala i da osvanem smejući se sa mnogima od vas...ali
nisam lagala...nikad....ono što nije za forum, nisam ni pisala, svi mi imamo
po nešto što nije za široke narodne mase, pa to i zadržavamo za sebe....

...zar ti to ne radiš, zar se nikad ne smeješ ili ne ljutiš kad si ovde, zar je
moguće da neko može da ima takvu samokontrolu, tipa Meda odvali nešto
kako to samo ona tako vrcava zna..i ja ovde padam od smeha da mi se ceo
stan ori...a tebi je isto smešno samo te baš briga, jer kao to je samo kompjuter...:eek::confused:

...Medo uzeh tebe za primer, jer mi stvarno zadnja dva dana vraćaš osmeh,
i hvala ti na tome...:zag:

...a, da se nerviramo, kad je neko bezobrazan, kad provocira bez razloga, ili
samo njemu znanog razloga, jel možemo onda da gledamo ne sve to kao zabavu,
zar nikad nisi došla u situaciju da te nešto "pomeri" na ovaj ili onaj način ovde...

...eto meni je forum pomogao te davne godine kad sam se učlanila, da ponovo
počnem da se smejem, da budem opet raspoložena, da se radujem....kako i
zašto sam bila u toj fazi nije ni bitno...bitno je da sam mogla da napišem neka
svoja trenutna osećanja, da mi neko od vas ovde ponovo vratio osmeh na lice,
da sam ponekad znala i da osvanem smejući se sa mnogima od vas...ali
nisam lagala...nikad....ono što nije za forum, nisam ni pisala, svi mi imamo
po nešto što nije za široke narodne mase, pa to i zadržavamo za sebe....

...zar ti to ne radiš, zar se nikad ne smeješ ili ne ljutiš kad si ovde, zar je
stan ori...a tebi je isto smešno samo te baš briga, jer kao to je samo kompjuter...:eek::confused:

...Medo uzeh tebe za primer, jer mi stvarno zadnja dva dana vraćaš osmeh,
i hvala ti na tome...:zag:
:ok::ok::ok:

.zar ti to ne radiš, zar se nikad ne smeješ ili ne ljutiš kad si ovde, zar je
stan ori...a tebi je isto smešno samo te baš briga, jer kao to je samo kompjuter.

Nije kompjuter, nego ideja. Potpuno je svejedno da li je tvoja, Medina ili da li ste ti ili Meda jedna te ista osoba i u stvari 60godišnji perverzni muškarac.
Mene na forumu interesuju ideje - čitam priče nebitno čije su, i da li su istinite.

Nije kompjuter, nego ideja. Potpuno je svejedno da li je tvoja, Medina ili da li ste ti ili Meda jedna te ista osoba i u stvari 60godišnji perverzni muškarac.
Mene na forumu interesuju ideje - čitam priče nebitno čije su, i da li su istinite.

...ma da, kad budem htela da čitam kratke priče, kupiću knjigu...:ok:

...a mi koji se ovde družimo inače nemamo ni jednog prijatelja u rl, pa
nam je samo ovo ostalo...ajd života ti ne preteruj....

To nisam rekla. Ti si se pitala da li neko ima samokontrolu i ne razmišlja o forumašima kao o ljudima nego kao o `kompjuteru` pa sam ponudila svoje viđenje stvari, tj. da forumaše pratim kao `ideje` a ne kao stvarne ljude... trodimenzionalni su mi ljudi sa kojima sedim u kafiću, ili koji dođu u goste.

To nisam rekla. Ti si se pitala da li neko ima samokontrolu i ne razmišlja o forumašima kao o ljudima nego kao o `kompjuteru` pa sam ponudila svoje viđenje stvari, tj. da forumaše pratim kao `ideje` a ne kao stvarne ljude... trodimenzionalni su mi ljudi sa kojima sedim u kafiću, ili koji dođu u goste.

..ajd dobro nek ti bude....

afro
i ja se ovde i ljutim i radujem

zatoi pišem to što pišem
i te kako zna da me uznemire ovde neki nepoznati ljudi koji to zapravo ne zaslužuju

i pokušavam da me što manje dotiču tuđi postovi
da budem izbalansirana na forumu
kad sam već tu, zavisna od njega

Upadam u po diskusije...cituckam, pa mi na momente bude i smijesno, ali i tuzno...
Jeste da je pravo na privatnu svojinu, prirodno pravo svakog covjeka, ali sve je manje privatnosti, jos manje prava...pogotovo na netu. Ili bilo kojoj drugoj mrezi, bazi podataka. Sta da se radi, ima nas svakakvih...a cim smo umrezeni-sve je svacije...
I sve je divno i krasno dok god nema onih zloupotreba koje istinski ugrozavaju neciji zivot-bezbijednost, imovinu itd...
Sve ostalo se lakse pregura...

I kako mudro primjeti Tesla...

Nije mi zao sto kradu moje ideje,vec sto nemaju svoje...

Ja tu laž shvatam kao istinu. Primer: neki korisnik postavi fotografiju svoje kuhinje na temi o uređenju stana. Meni je sasvim svejedno da li je to njena kuhinja. Mene interesuje fotka kuhinje, koja je ili lepa ili ružna. Interesuje me kuhinja, a ne čija je.

...svi smo shvatali tu lazh kao istinu...zato je i postavljena ova Tema da bi se raskrinkala lazh, da bi smo verovali u istinu i samo istinu...osim ako neko voli da veruje u lazh...;)

Ja tu laž shvatam kao istinu. Primer: neki korisnik postavi fotografiju svoje kuhinje na temi o uređenju stana. Meni je sasvim svejedno da li je to njena kuhinja. Mene interesuje fotka kuhinje, koja je ili lepa ili ružna. Interesuje me kuhinja, a ne čija je.

...drugi deo posta je tinejdzhersko razmishljanje...u kontextu ove Teme...

afro
i ja se ovde i ljutim i radujem

zatoi pišem to što pišem
i te kako zna da me uznemire ovde neki nepoznati ljudi koji to zapravo ne zaslužuju

i pokušavam da me što manje dotiču tuđi postovi
da budem izbalansirana na forumu
kad sam već tu, zavisna od njega

...eto vidiš, pokušavamo verovatno svi, samo nekad nam uspeva nekad ne...
...i ja većinu vas ne doživljavam kao imaginarna bića, već kao ljude sa dušom,
pa me zato nekad neke stvari više pogode..mada se baš trudim i retko se kačim
sa bilo kim...ima izuzetaka, al' su zanemarljivi totalno...
...jedno je truditi se da izbalansiraš boravak na forumu sa svojim stvarnim životom
a drugo je kako ćeš doživeti mene ili bilo koga drugog, kao isrenu osobu sebi
sličnu na neki način..ili skroz različitu od sebe, sa kojom opet možeš da komuniciraš ovde, a u rl nebi nikako mogla...to su razlike i to je ono što nam
forum daje...
..bar ja tako gledam na to...i naravno da smo svi različiti, a raličitosti znaju da
pouče, usmere, pokrenu...a eto i da razočaraju....

Кад читам постове, реагујем на њих, а не на људе који их пишу. А онда сконтам да ми се постови неких људи више допадају од неких других. И ако крене комуникација са тим људима, то више није само виртуелно, размишљам као о особама. И не видим ништа лоше у томе.

Meni je sve to ok. Neko pristupa forumašima kao monitoru, neko kao idejama, neko kao ljudima, neko ima neku petu filozofiju.
I nije mi problem da razumem pristupe različite od mog.
Mada znam da u monitoru ne žive mali ljudi i sa idejama ne komuniciram, već ih imam ili nemam.
Al' ajde, to sam ja.

I ako na ovu temu ljudi reaguju u skladu sa svojim viđenjem foruma i forumaša, čemu osuđivanje onih koji reaguju potpuno u skladu sa svojim viđenjem foruma kao grupe ljudi, sa kojima su u bližem ili daljem odnosu? Šta, sad su oni kao glupi, naivni, zlonamerni, jer dozvoljavaju da drugi forumaši na njh utiču emotivno, i ostale priče?
Već sam komentarisala kokodakanje tipa - da si pazila, ne bi pala - što si radila ovo i ono - hej, bre, ljudi lažu - ko ti je kriv, sam si se namestio....pa ne bih da se ponavljam.

Već sam komentarisala kokodakanje tipa - da si pazila, ne bi pala - što si radila ovo i ono - hej, bre, ljudi lažu - ko ti je kriv, sam si se namestio....pa ne bih da se ponavljam.

Kokodakanje je prilično jaka reč za nekoga ko tvrdi

I nije mi problem da razumem pristupe različite od mog.

Zamorno je koliko za sebe veruješ da si osoba širokih vidika, i tolerantna, a uvredljive reči lete na sve strane. Bez ikakve potrebe. Osim možda neke unutrašnje.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back