pufffffff

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ево моје приче, из РЛ.
Могли смо се сви упознати на форуму, али нисмо. Упознали смо се тако што смо живели у комшилуку.
Она је била лекар, стручњак у болници на жестоко добром гласу. Изузетно драга, пријатна, пожртвована..
Кад ми је отац оперисан, она је обилазила мог тату, спојила ме са лекарима који су о њему водили бригу...и захвална сам јој због тога.
А онда је кренуло..када су њени из болнице хтели да је пошаљу за Швајцарску на неку обуку, она се нећкала, и њен претпостављени реши да тако дивној особи направи изненађење. Затражи од факултета њена документа, јер их је она изгубила...
Елем, фалило јој још десетак испита да заврши факс, а на послу је имала приложену фалсификовану диплому, фалсификовано уверење о стажирању, фалсификовану личну карту (две године је била млађа у њој)...
О.К. ја због ЈЕДНОГ ПАПИРА (дипломе) нисам променила мишљење о њеној љубазности и пожртвованости за друге људе.
Али...ја сам се дружила са особом која је много тога погазила пред собом, која је годинама све нас држала у лажи, која се све време смишљено бавила тиме...
И налазила сам јој силна оправдања, те, родитељи су јој били строги, те, није имала момка, те никог као лекар није угрозила, ничији живот није уништила..
Али, како ја да даље причам са њом? О чему? Да плачем заједно са њом што лежи у затвору тренутно? :(

ne bih ja Vanda, brkala rl i virtuelni svet i ovako ih poredila
nije isto po mnogo čemu nije

Vanda, priča jeste strašna.
Ali: u stvarnom svetu postoje zakoni, i ljudi vrlo dobro znaju da im preti kazna i zatvor ako ih prekrše. U virtualnom svetu, bar ovde, na forumu, zabranjeno je jedino napisati par vulgarnih reči. Neki ljudi to koriste.

ne bih ja Vanda, brkala rl i virtuelni svet i ovako ih poredila
nije isto po mnogo čemu nije

naravno da nije isto.
u RL vidis rasplet, dodjes do resenja

a za cije babe zdravlje te neko ovde laze? sta je mene briga jesi li lepa ili ruzna? bogata ili siromasna?

ja sam znala da laze i pre fotografija.
kako? onog dana kad je ona dobila spor u sudu ja sam u sudu plakala od muke jer su svi predmeti u kutijama, a kutije su ne znam gde.
podsecam da je to 13.01. - preseljenje sudova u toku

e tada sam bila sigurna milijardu posto

Ali: u stvarnom svetu postoje zakoni, i ljudi vrlo dobro znaju da im preti kazna i zatvor ako ih prekrše. U virtualnom svetu, bar ovde, na forumu, jedino je zabranjeno napisati par vulgarnih reči. Neki ljudi to koriste.

I zabranjeno je otvarati teme o korisnicima, a pogotovo moderatorima (Ansain primer). Neki ljudi i to koriste.

(Ajd da ne bude da se u svakom postu popi.kamo :) )

Na svu sreću ne lažu svi.

A koliko je bolesno ne znam - zato što ovo ipak nije stvaran život. .

Аха, ово нје стваран живот, ми смо овде само да се се зезамо и фолирамо...:roll:
А ја сам сам код једне нестварне особе одавде сто пута јела и спавала, летовала сам са њом и деца нам се друже....са другом нестварном особом одавде сам била 5 година у вези, трећој нестварној особи сам сто пута плакала на рамену кад ми је било тешко.....а чак једну нестварну особу одавде је родила моја мама....:mrgreen:

Ово све не постоји, сви смо ми само виртуелни ликови....:roll:

Аха, ово нје стваран живот, ми смо овде само да се се зезамо и фолирамо...:roll:
А ја сам сам код једне нестварне особе одавде сто пута јела и спавала, летовала сам са њом и деца нам се друже....са другом нестварном особом одавде сам била 5 година у вези, трећој нестварној особи сам сто пута плакала на рамену кад ми је било тешко.....а чак једну нестварну особу одавде је родила моја мама....:mrgreen:

Dobro, to si TI.
Ne znam zašto je tako veliki problem prihvatiti da ne doživljavaju svi korisnici forum na isti način.

Ali: u stvarnom svetu postoje zakoni, i ljudi vrlo dobro znaju da im preti kazna i zatvor ako ih prekrše. U virtualnom svetu, bar ovde, na forumu, zabranjeno je jedino napisati par vulgarnih reči. Neki ljudi to koriste.

Да, али моје осећање, да сам била искрена према неком ко је исконструисао читав свој живот..нема везе са законима. Има везе са мном, ја се лоше осећам. Да, баш лоше.
И што је најгоре, рекох, ја сам налазила оправдање за то.
А колико је оних који имају строге родитеље и немају момка, па не фалсификују живот...

Da sam video taj post ja je ne bih podržao. Mism znam ko si, šta si, šta radiš, gde radiš, kako izgledaš, ma sve.
Ne može ta osoba sad mene da laže kad sve znam.

Pa ne znam da li će te interesovati moje mišljenje, pošto se razlikuje od mišljenja većine učesnika teme -

Što se mene tiče najopasniji perverznjak je onaj ko uhodi druge osobe, prati njihovo kretanje i dela i ima patološku potrebu da u svemu pronađe laž ili zaveru. I to u najgorem mogućem obliku. Ne bezazlenu laž, nego gnusnu laž iz najmračnijih pobuda.

Takav perverznjak je spreman da reči koje ovde napišemo stavi u pretragu u nameri da otkrije da li su i gde ranije napisane i da ustanovi ko stoji iza tih reči.

Dakle najopasniji perverznjak je onaj ko naše fotografije skida kad ih postavimo, analizira šta se nalazi na njima, proverava da li su prave i gleda šta sve još može iz njih saznati o nama, a da to sami nismo rekli.

Najopasniji perverznjak je u stanju da fotografije koje smo zamrljali ili kropovali vrati u prvobitno stanje iz samo njemu znanih razloga.
Odnosno, razlozi za to manijačenje su svakako plemeniti, u cilju otkrivanja i prezentovanja pretpostavljenje nelogičnosti u liku i delu predmeta istrage.

Takav čovek je u stanju kad ga pustiš u kuću da ti pretura po fiokama i novčaniku kad krene u WC.

Ali nekim čudom za najvećeg perverznjaka je proglašena osoba koja je izmišljala stvari o sebi, ili na drugom forumu pejstovala tuđe postove. Ta osoba, ako mene pitaš, nije uopšte perveznjak nego budala. Bolje reći neozbiljna i nesigurna osoba.
A sa špijunima koji nam zabadaju nos u delove života koje ne želimo da pokažemo i dalje radosno čavrljamo.

Oni su naši prijatelji, pomažu nam da sagledamo ko je loš i koga treba odstraniti.

Tako će vam biti sve dok jednog dana ne dođu u kožnim mantilima i zakucaju na vaš profil.

ja moram da citiram ceo post, zato sto je ovo sustina, po meni...
to sto neko prica da zivi u Parizu, mogu da svarim...mogu da mu verujem ili ne verujem, i na tome bi se zavrsilo...
ali sta da radim sa informacijom da ovde postoji neko ko skuplja nase slike, manpulise njima, koristi programe koji za cilj imaju da urade nesto sto je protivno nasoj volji (iz kojeg god razloga a svako ima pravo na to), ko javno kaze da spijunira ljude....itd, itd...
ovo je meni mnogo strasnije od necijeg trabunjajna jel smrsala i jel joj muz slomio nogu...

trebalo je ove stvari da resite privatno..ako je to stvarno bio cilj...
ako nije, onda sta je? pod lupom smo, spijunirani, upada nam se u kompjutere, dodaju glave...?
gospode...
mislim ajde, ko je sad perverznjak stvarno?

Ево моје приче, из РЛ.
Могли смо се сви упознати на форуму, али нисмо. Упознали смо се тако што смо живели у комшилуку.
Она је била лекар, стручњак у болници на жестоко добром гласу. Изузетно драга, пријатна, пожртвована..
Кад ми је отац оперисан, она је обилазила мог тату, спојила ме са лекарима који су о њему водили бригу...и захвална сам јој због тога.
А онда је кренуло..када су њени из болнице хтели да је пошаљу за Швајцарску на неку обуку, она се нећкала, и њен претпостављени реши да тако дивној особи направи изненађење. Затражи од факултета њена документа, јер их је она изгубила...
Елем, фалило јој још десетак испита да заврши факс, а на послу је имала приложену фалсификовану диплому, фалсификовано уверење о стажирању, фалсификовану личну карту (две године је била млађа у њој)...
О.К. ја због ЈЕДНОГ ПАПИРА (дипломе) нисам променила мишљење о њеној љубазности и пожртвованости за друге људе.
Али...ја сам се дружила са особом која је много тога погазила пред собом, која је годинама све нас држала у лажи, која се све време смишљено бавила тиме...
И налазила сам јој силна оправдања, те, родитељи су јој били строги, те, није имала момка, те никог као лекар није угрозила, ничији живот није уништила..
Али, како ја да даље причам са њом? О чему? Да плачем заједно са њом што лежи у затвору тренутно? :(

А она где муж оде у Аустралију, остави жену и мало дете....а оде тамо да заради за породицу. Остане тамо годинама, шаље писма и разгледнице и пати за кућом, женом и дететом...а они га чекају.... Док га, после пар година један комшија није срео у суседном граду на пијаци! Човек се лепо оженио у суседном граду, добио још једно дете, а писма слао пријатељу у Аустралију, који их је оданде опет слао у Србију, на адресу његове прве (и законите) жене...:sad2:
Случајно познајем целу ту породицу, и случајно је тај исти човек сада са трећом женом, а прва и друга после свега постале најбоље другарице!:mrgreen:

И после кажу - ово је само форум! Ма није - све је то живот!

ja moram da citiram ceo post, zato sto je ovo sustina, po meni...
to sto neko prica da zivi u Parizu, mogu da svarim...mogu da mu verujem ili ne verujem, i na tome bi se zavrsilo...
ali sta da radim sa informacijom da ovde postoji neko ko skuplja nase slike, manpulise njima, koristi programe koji za cilj imaju da urade nesto sto je protivno nasoj volji (iz kojeg god razloga a svako ima pravo na to), ko javno kaze da spijunira ljude....itd, itd...
ovo je meni mnogo strasnije od necijeg trabunjajna jel smrsala i jel joj muz slomio nogu...

trebalo je ove stvari da resite privatno..ako je to stvarno bio cilj...
ako nije, onda sta je? pod lupom smo, spijunirani, upada nam se u kompjutere, dodaju glave...?
gospode...
mislim ajde, ko je sad perverznjak stvarno?

:eek: stvarno neko priznao da javno spijunira ljude?
i da manipulise slikama?
i ono ... upada u kompove ... sa fantomkom ili isto preko nekog hmmmm programa?

Pa briga te je (nas) - da nije, ne bi bilo trideset i kusur strana ove teme.

Ti misliš da na forumu može da se kaže istina, jer te niko ne poznaje ili nikoga nije briga. A neko misli da na forumu može da laže jer te niko ne poznaje i nikoga nije ga briga. Ista stvar.
Слажем се. Може да се лаже.
Али, поверавање, дописивање, јадање, радовање, размењивање пп...то превазилази домен форума, то је ипак РЛ.

Да, али моје осећање, да сам била искрена према неком ко је исконструисао читав свој живот..нема везе са законима. Има везе са мном, ја се лоше осећам. Да, баш лоше.
И што је најгоре, рекох, ја сам налазила оправдање за то.
А колико је оних који имају строге родитеље и немају момка, па не фалсификују живот...

Nadovezujem se.

Ima veze sa osećanjem da si prevaren. A prevaren si samo kad si emotivno upleten, u rl ili vl ili u oba.
Ne može te povrediti laganje nekog tebi potpuno nebitnog forumskog lika, isto kao ni potpuno nebitnog lika u rl.
Ali onog sa kim si se zbližio, prema kome si se emotivno otvorio....a sad treba da mozgaš sa kojim je to namerama bilo...e tu je zaeb.

Ima i onaj deo: ako uočiš nešto što može biti potencijalna opasnost ili iskusiš to na svojoj koži, da li ćeš ćutati ili upozoriti druge koji bi mogli na isti način da se zaebu?

Sve je to od osobe do osobe.
A može ti se desiti i da ljudi upozorenje prihvate i odluče koliko će ga ozbiljno shvatiti ili da prođeš kao lik koji prijavi porodično nasilje muriji pa mu se svi naebu majke što ne gleda svoja posla.

Poslednja izmena:
А она где муж оде у Аустралију, остави жену и мало дете....а оде тамо да заради за породицу. Остане тамо годинама, шаље писма и разгледнице и пати за кућом, женом и дететом...а они га чекају.... Док га, после пар година један комшија није срео у суседном граду на пијаци! Човек се лепо оженио у суседном граду, добио још једно дете, а писма слао пријатељу у Аустралију, који их је оданде опет слао у Србију, на адресу његове прве (и законите) жене...:sad2:
Случајно познајем целу ту породицу, и случајно је тај исти човек сада са трећом женом, а прва и друга после свега постале најбоље другарице!:mrgreen:

И после кажу - ово је само форум! Ма није - све је то живот!

Јеее, овог се нисам сетила! А има још..само мало касније, нека трећа прича...

Gledam u poruku, čitam i pitam se - kako bre, pa zar Hellen ima ovde brata ili sestru, pa kako da ne komuniciraju i slično...:dash:
:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
E, jesam nešto kratkotalasna danas, mora biti da je zbog loše probave :mrgreen:
:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

A na temu... ne znam šta bih rekla, zato i ćutim. Čitam i ćutim. Ima argumenata i ovakvih i onakvih. Ok, kontam da je nekome život toliko sheban da poželi da bude neko drugi i da mu život bude drugačiji, ali valjda i neke granice treba postaviti. Sa druge strane ne kontam pa što bi se ovde ili bilo gde drugo lagalo? Ako lažeš ovde, onda si verovatno takva osoba da i u rl izmišljaš priče i pričice, zarad malo nečije pažnje ili šta-ja-znam-već-čega :think: ( i zašto smajli koji tražim uvek zadnji uočim )
A treće, ako već neko ima potrebu da izmišlja svoj virt. identitet, zašto onda stupa u bilo kakve kontakte sa drugim ljudima? Laži, bre, izmišljaj, pričaj priče, ali ne uvodi druge u svoje spletke i mreže.
Svi smo mi skloni preterivanju. I u rl i ovde. Na Rupi, npr. često se ispraznim i posle nekoliko dana kada čitam svoj post shvatim da sam previše izdramila. Ali to nije laž, tako sam se jednostavno, osećala tog trena i istresla sam se u tu rupu i gotovo. Ok, takve stvari se dešavaju i realno, koliko samo puta.
Ne znam, pokušavam da analiziram, ali mi se sve čini da je to i za psihologe malo duži posao, a kamoli za mene laika :think:

sećam se o čemu pričaš,skoro je bilo
i ko se rastužio i sve to
al ne smemo da dozvolimo da nas tuđi postovi ovde emotivno dotiču, bili oni istiniti ili ne
ne smemo da se rastužujemo, razočaravamo, time nam kompjuter oduzima energiju potrebnu nama i našim najmilijima

Ako se forumu pristupa tako, i to apsolutno, prema svima i uvek.....pa tek onda je ovo žešće gubljenje vremena, bolje da gledam u plafon, bar ću manje kvariti oči čornije :neutral:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back