mirabel
Iskusan
- Poruka
- 5.543
da
kao što je žena koja trpi batine od muža sama kriva
tako i ovo
imaš izbor da ne staviš slike na net i da se ne izlažeš riziku
jeste.
ali ipak, kad ih stavis, stoj iza njih
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
da
kao što je žena koja trpi batine od muža sama kriva
tako i ovo
imaš izbor da ne staviš slike na net i da se ne izlažeš riziku
Ево моје приче, из РЛ.
Могли смо се сви упознати на форуму, али нисмо. Упознали смо се тако што смо живели у комшилуку.
Она је била лекар, стручњак у болници на жестоко добром гласу. Изузетно драга, пријатна, пожртвована..
Кад ми је отац оперисан, она је обилазила мог тату, спојила ме са лекарима који су о њему водили бригу...и захвална сам јој због тога.
А онда је кренуло..када су њени из болнице хтели да је пошаљу за Швајцарску на неку обуку, она се нећкала, и њен претпостављени реши да тако дивној особи направи изненађење. Затражи од факултета њена документа, јер их је она изгубила...
Елем, фалило јој још десетак испита да заврши факс, а на послу је имала приложену фалсификовану диплому, фалсификовано уверење о стажирању, фалсификовану личну карту (две године је била млађа у њој)...
О.К. ја због ЈЕДНОГ ПАПИРА (дипломе) нисам променила мишљење о њеној љубазности и пожртвованости за друге људе.
Али...ја сам се дружила са особом која је много тога погазила пред собом, која је годинама све нас држала у лажи, која се све време смишљено бавила тиме...
И налазила сам јој силна оправдања, те, родитељи су јој били строги, те, није имала момка, те никог као лекар није угрозила, ничији живот није уништила..
Али, како ја да даље причам са њом? О чему? Да плачем заједно са њом што лежи у затвору тренутно?![]()
ne bih ja Vanda, brkala rl i virtuelni svet i ovako ih poredila
nije isto po mnogo čemu nije
Vanda, priča jeste strašna.
Ali: u stvarnom svetu postoje zakoni, i ljudi vrlo dobro znaju da im preti kazna i zatvor ako ih prekrše. U virtualnom svetu, bar ovde, na forumu, jedino je zabranjeno napisati par vulgarnih reči. Neki ljudi to koriste.
)a za cije babe zdravlje te neko ovde laze? sta je mene briga jesi li lepa ili ruzna? bogata ili siromasna?
Na svu sreću ne lažu svi.
A koliko je bolesno ne znam - zato što ovo ipak nije stvaran život. .

Аха, ово нје стваран живот, ми смо овде само да се се зезамо и фолирамо...
А ја сам сам код једне нестварне особе одавде сто пута јела и спавала, летовала сам са њом и деца нам се друже....са другом нестварном особом одавде сам била 5 година у вези, трећој нестварној особи сам сто пута плакала на рамену кад ми је било тешко.....а чак једну нестварну особу одавде је родила моја мама....
Ово све не постоји, сви смо ми само виртуелни ликови....![]()
Baš tako. Pa kad je već svejedno, mašta žena. Ili muškarac. Što vam smeta što laže, kada je već svejedno?
Vanda, priča jeste strašna.
Ali: u stvarnom svetu postoje zakoni, i ljudi vrlo dobro znaju da im preti kazna i zatvor ako ih prekrše. U virtualnom svetu, bar ovde, na forumu, zabranjeno je jedino napisati par vulgarnih reči. Neki ljudi to koriste.
Da sam video taj post ja je ne bih podržao. Mism znam ko si, šta si, šta radiš, gde radiš, kako izgledaš, ma sve.
Ne može ta osoba sad mene da laže kad sve znam.
Pa ne znam da li će te interesovati moje mišljenje, pošto se razlikuje od mišljenja većine učesnika teme -
Što se mene tiče najopasniji perverznjak je onaj ko uhodi druge osobe, prati njihovo kretanje i dela i ima patološku potrebu da u svemu pronađe laž ili zaveru. I to u najgorem mogućem obliku. Ne bezazlenu laž, nego gnusnu laž iz najmračnijih pobuda.
Takav perverznjak je spreman da reči koje ovde napišemo stavi u pretragu u nameri da otkrije da li su i gde ranije napisane i da ustanovi ko stoji iza tih reči.
Dakle najopasniji perverznjak je onaj ko naše fotografije skida kad ih postavimo, analizira šta se nalazi na njima, proverava da li su prave i gleda šta sve još može iz njih saznati o nama, a da to sami nismo rekli.
Najopasniji perverznjak je u stanju da fotografije koje smo zamrljali ili kropovali vrati u prvobitno stanje iz samo njemu znanih razloga.
Odnosno, razlozi za to manijačenje su svakako plemeniti, u cilju otkrivanja i prezentovanja pretpostavljenje nelogičnosti u liku i delu predmeta istrage.
Takav čovek je u stanju kad ga pustiš u kuću da ti pretura po fiokama i novčaniku kad krene u WC.
Ali nekim čudom za najvećeg perverznjaka je proglašena osoba koja je izmišljala stvari o sebi, ili na drugom forumu pejstovala tuđe postove. Ta osoba, ako mene pitaš, nije uopšte perveznjak nego budala. Bolje reći neozbiljna i nesigurna osoba.
A sa špijunima koji nam zabadaju nos u delove života koje ne želimo da pokažemo i dalje radosno čavrljamo.
Oni su naši prijatelji, pomažu nam da sagledamo ko je loš i koga treba odstraniti.
Tako će vam biti sve dok jednog dana ne dođu u kožnim mantilima i zakucaju na vaš profil.
upravo tako - a sto lazes kad me nije briga?
Ево моје приче, из РЛ.
Могли смо се сви упознати на форуму, али нисмо. Упознали смо се тако што смо живели у комшилуку.
Она је била лекар, стручњак у болници на жестоко добром гласу. Изузетно драга, пријатна, пожртвована..
Кад ми је отац оперисан, она је обилазила мог тату, спојила ме са лекарима који су о њему водили бригу...и захвална сам јој због тога.
А онда је кренуло..када су њени из болнице хтели да је пошаљу за Швајцарску на неку обуку, она се нећкала, и њен претпостављени реши да тако дивној особи направи изненађење. Затражи од факултета њена документа, јер их је она изгубила...
Елем, фалило јој још десетак испита да заврши факс, а на послу је имала приложену фалсификовану диплому, фалсификовано уверење о стажирању, фалсификовану личну карту (две године је била млађа у њој)...
О.К. ја због ЈЕДНОГ ПАПИРА (дипломе) нисам променила мишљење о њеној љубазности и пожртвованости за друге људе.
Али...ја сам се дружила са особом која је много тога погазила пред собом, која је годинама све нас држала у лажи, која се све време смишљено бавила тиме...
И налазила сам јој силна оправдања, те, родитељи су јој били строги, те, није имала момка, те никог као лекар није угрозила, ничији живот није уништила..
Али, како ја да даље причам са њом? О чему? Да плачем заједно са њом што лежи у затвору тренутно?![]()

a za cije babe zdravlje te neko ovde laze? sta je mene briga jesi li lepa ili ruzna? bogata ili siromasna?
ja moram da citiram ceo post, zato sto je ovo sustina, po meni...
to sto neko prica da zivi u Parizu, mogu da svarim...mogu da mu verujem ili ne verujem, i na tome bi se zavrsilo...
ali sta da radim sa informacijom da ovde postoji neko ko skuplja nase slike, manpulise njima, koristi programe koji za cilj imaju da urade nesto sto je protivno nasoj volji (iz kojeg god razloga a svako ima pravo na to), ko javno kaze da spijunira ljude....itd, itd...
ovo je meni mnogo strasnije od necijeg trabunjajna jel smrsala i jel joj muz slomio nogu...
trebalo je ove stvari da resite privatno..ako je to stvarno bio cilj...
ako nije, onda sta je? pod lupom smo, spijunirani, upada nam se u kompjutere, dodaju glave...?
gospode...
mislim ajde, ko je sad perverznjak stvarno?
stvarno neko priznao da javno spijunira ljude? Слажем се. Може да се лаже.Pa briga te je (nas) - da nije, ne bi bilo trideset i kusur strana ove teme.
Ti misliš da na forumu može da se kaže istina, jer te niko ne poznaje ili nikoga nije briga. A neko misli da na forumu može da laže jer te niko ne poznaje i nikoga nije ga briga. Ista stvar.
e upravo zbog toga smatram da je dignuta prevelika frka koja to ne zaslužuje
Да, али моје осећање, да сам била искрена према неком ко је исконструисао читав свој живот..нема везе са законима. Има везе са мном, ја се лоше осећам. Да, баш лоше.
И што је најгоре, рекох, ја сам налазила оправдање за то.
А колико је оних који имају строге родитеље и немају момка, па не фалсификују живот...
ne bih ja Vanda, brkala rl i virtuelni svet i ovako ih poredila
nije isto po mnogo čemu nije
А она где муж оде у Аустралију, остави жену и мало дете....а оде тамо да заради за породицу. Остане тамо годинама, шаље писма и разгледнице и пати за кућом, женом и дететом...а они га чекају.... Док га, после пар година један комшија није срео у суседном граду на пијаци! Човек се лепо оженио у суседном граду, добио још једно дете, а писма слао пријатељу у Аустралију, који их је оданде опет слао у Србију, на адресу његове прве (и законите) жене...
Случајно познајем целу ту породицу, и случајно је тај исти човек сада са трећом женом, а прва и друга после свега постале најбоље другарице!
И после кажу - ово је само форум! Ма није - све је то живот!
Аха, ово нје стваран живот, ми смо овде само да се се зезамо и фолирамо...
А ја сам сам код једне нестварне особе одавде сто пута јела и спавала, летовала сам са њом и деца нам се друже....са другом нестварном особом одавде сам била 5 година у вези, трећој нестварној особи сам сто пута плакала на рамену кад ми је било тешко.....а чак једну нестварну особу одавде је родила моја мама....
Ово све не постоји, сви смо ми само виртуелни ликови....![]()

( i zašto smajli koji tražim uvek zadnji uočim )
zato sto ce te neko malo teze u VL naterati/ izvuci pozajmicu ...
emotivna prevara se zakonski ne kotira kao novcana
Tačno tako. Meni to nije odvratno, meni je to zabavno. Zato što su obe - recimo - u istoj situaciji, ali jednoj mašta i kreativnost omogućavaju da pobegne iz sive svakodnevice. Uostalom, možda i ovoj `koja ne putuje` tuđa mašta otvara nove vidike.
pa sad...meni vise nekako...otuzno, al ajde...do mene je...
sećam se o čemu pričaš,skoro je bilo
i ko se rastužio i sve to
al ne smemo da dozvolimo da nas tuđi postovi ovde emotivno dotiču, bili oni istiniti ili ne
ne smemo da se rastužujemo, razočaravamo, time nam kompjuter oduzima energiju potrebnu nama i našim najmilijima