PUDLE

I ja imam taj problem,da reži na mene. Na primer nadje neku glupost i počne da žvaće, pobegne pod krevet jer zna da hoću da mu uzmem to iz usta, kad pružim ruku prema njemu počne ozbiljno da reži, da li da reagujem u tom momentu i kako ili samo da se povučem? Van tih momenata je ok i prilično sluša.

Ne bi trebalo da mu se dozvoljava da rezi kad radi nesto sto ne treba. Moja Kiki nema taj obicaj, mogu sve da joj uzimam ali prethodna pudla je umela da rezi (cak me jednom i ujela) kad sam pokusala da joj uzmem kosku. Tada mi je jedan odgajivac rekao da treba pustiti psa da cuva ono sto je njegovo, ne treba mu uzimati hranu i koske i cackati ga dok jede, ali za sve druge stvari ipak treba da se zna ko je gazda.

Laki je mnogo sladak. A i nameštaj/enterijer vam je super, moram da primetim :lol:
Puna podrška za frizuru :per::per: ;)
:lol:

@Gagasf, moram da kažem da sam i ja mislila da su sve pudle takve. Međutim, odkako imam Širli i srećem ljude po kraju, uviđam da baš i nije tako :lol:. To sa mirnim tonom, mi je uvek prva reakcija (inače sam dosta mirna osoba), ali ne pali baš. Ako sam dobro shvatila ni Leo ne sluša sve ukućane?

Krofnice,
u pravu si...Leo ima jednog, jedinog gazdu-mene:D
Ja mogu sve, da mu uzmem sta god mi padne na pamet, a hrana, koske, nisu izuzetak. Ja ga mogu smiriti kada je najbeshnji, ukratko meni je SVE dozvoljeno. Rezanje mu ne pada ni na pamet, osim onog vec navedenog primera, stvarno nisam imalu potrebu za bilo kakvim fizickim kaznjavanjima. Podrazumeva se i da je moja poslednja i kada se razigra s gostima i postane dosadan. "Na mesto"! je tada sasvim dovoljno da bi on poslusao. Ali opet ponavljam, napolju ipak poludi, onda vec moram ponavljati nekoliko puta, ali ipak poslusa i onako pokunjen se samo dovuce do mene.
Imali smo nedavno goscu, petomesecnu pudlu, ne mogu reci da je neposlusna, ali je onako... blentava:lol: Tek onda sam videla koliko je Leo "ozbiljan" a ja sam ga smatrala za potpuno drugacijeg:)

I Širli je jedna blesavica :D:lol::heart: Samo trčkara, veseli se..

Težim i ja da postanem tako dominantna i ´opasna´ :lol: U našoj kući moj tata već ima takvu ulogu.. a mi - ostali.. :mrgreen:

Nego, izgleda da će uskoro da dobije teranje. Posebno je interesantna mužjacima. Njuškaju je i samo gledaju da je naskoče... A ona se obrne na leđa i leži :lol:

Pozdrav svima ! Ja bih samo da se malo napravim vazna i da se pohvalim prvim leglom moje Mone !! pozdrav svima
SSA47065.jpg

ima ih 4-oro , 2 decaka malena i 2 devojcice debele ko ce na koga da se dene videcemo mada je Mona veca od tate Lakija :cmok2: kiss za Lakija !!! A nesto lepse nisam u zivotu videla kolko su slatki a tek su progledali i cuju jer se okrecu na moj glas i idu ka meni al jos teturaju pa padaju ..... to da gledas ceo dan ..... spa centar kod mene .... opustanje ...:D i odusevila sam se prvi put je maleni decak juce mahao repom , onako brzo lutka moja raduje se kad ga ceskam . A mama je toliko ljubomorna da je to strasno , kako im se priblizi neko od nas ona skace , oce da se mazi gura se , jednom se tako naljutila sto smo svi bili oko beba da je sela na pod ,okrenula nam ledja i gledala u orman ispred nje !! Pa smo morali podhitno da se malo pomazimo :D

Prilozi

• SSA47085.jpg
    SSA47085.jpg
    49,7 KB · Pregleda: 20
  • SSA47094.jpg
    SSA47094.jpg
    46,6 KB · Pregleda: 19
Ne znam sta bih rekla...
jedino sto znam je, da ja verovatno ne bih ni jela ni spavala kada bi mi bili u kuci. Samo bih sedela i gledala ih :sad2::sad2:
A ukucani bi mi iz protesta, kao mama Mona, sedeli i gledali u zidove!:manikir:

Baš je lepa mama Mona!:heart::D
Nisam znala da su tako tamni štenci aprikot pudle! Znači oni posvetle tokom vremena?

Danas sam bila u Pet centru da kupim Širlici novi šampon i veterinarka me je maltene napala kada je čula da kupam Širli jednom u nedelju do deset dana! Kao sa All sytem´s(ako se tako piše, zaboravila sam) i Greenfields-om može 4 puta godišnje! A i ne postoji All system´s za štence.
I tako mi je preporučila, i ja sam kupila neki Virbacov šampon za neutralisanje mirisa, koji uopšte ne razgrađuje nihovu prirodnu masnoću sa dlake i na njemu piše da se pas ili mačka mogu kupati svakodnevno sa njime.
I još mi je svakakve priče napričala o psima koji se često kupaju - šta im se sve desi..

Kako tako različita mišljenja? Meni je Širlicin veterinar svojevremeno rekao da zovem Došena da njega pitam koliko često mogu da je kupam, ali nisam našla njegov broj telefona..

Ja nju moram da kupam jednom u 7-10 dana zato što se tako valja po zemlji da je to zaista neophodno.. Da ne pominjem šta je radila juče i prekjuče - upoznavala se sa kozama, lično i personalno, a i preko brabonjaka :hahaha::hahaha:..

Krofnice, stvarno ne bi trebalo da je kupas toliko. Nemoj da joj dozvolis da se valja. Ja sam Kiki jedno vreme svaki dan prala sapice samponom (zimi, dok nismo uzeli patikice) i napravile su joj se rane na jastucicima. Dok sam skontala da je to od sampona, posle sam morala mesec dana da joj mazem Flogocid, pa su se rane vracake...dugo je trebalo da saniramo. Realno nema potrebe za kupanjem cesce od jednom u 6 meseci, osim ako se bas isprlja. Sapice mozes samo vodom i to je to.

Stenci su tamni tj. imaju tamnu dlaku , kad se osisa ta prva sledeca bude svetlija i skroz drugacija , mada Mona ima skroz drugaciju dlaku od njene mame koja je u susedstvu ( jeee puno dvoriste pudlica ) svetliju i mekshu i naravno tezu za cesljanje !
Sto se tice kupanja , nama je receno da se ni slucajno ne kupaju cesto jer su osetljive koliko se secam cas posla se razbole i da se noge ne peru cesto - to nam je veterinar rekao samo da se izbrisu ( zato su i izmisljene patikice :D ) , al ne vredi kad dodje umazana pa joj obrisemo noge vlaznim peskirom ! tako da bih ja rekla da nije u pitanju sampon vec to sto je mokra .... pozdrav :bye:

Hvala na savetima! :D Trudiću se da kupanje smanjim na minimalnu meru.
Ja sam razumela da pudle dosta dobro podnose kupanje, u odnosu na druge rase. Zato sam se i upustila u tako često kupanje..

Zaboravila sam da pomenem nasu frizerku Milu , Mona se sisa kod nje jednom u 4 meseca a leti i cesce i ona je potpuno okupa ,isfenira ,isece nokte , ocisti usi napravi kikice po zelji da nam Mona dodje kuci kao mirisljava pufnica , jedino sto se zadrzi kod nje 2 sata nekad i duze :( ! Mi nju ne menjamo jer znam da vecina frizera samo shisha kuce za iste pare ! Jednom nismo mogli da je vodimo kod Mile pa sam zvala frizerku kuci , samo je olindrala i ko zna sta se jos desilo jer sam Monu zatekla u uglu da se trese i da se upiskila ( sto se nikad nije desilo u kuci ) :sad2: ! Mozda preterujem al ne menjam frizera ! poz

Znači sami nikada ne perete Monu. Ne verujem da bih tako mogla sa Širli.
Za vikend smo bili na placu i noge su joj bile bukvalno braon! Ne postoji mesto gde se nije zavukla :rotf: Pustila sam je da trči gde god hoće zato što sam isplanirala da je okupam posle. Mada i ovako, u bg, kada je malo vlažna zemlja, njoj noge budu skroz blatnjave.

Jao, Moni pletete i kikice!! :D:heart::heart: Sigurno je mnogo slatka!! Jel ih ne rasplete sama?
Hoću i ja Širlici da pletem :manikir: Na ušima?

Hvala na savetima! :D Trudiću se da kupanje smanjim na minimalnu meru.
Ja sam razumela da pudle dosta dobro podnose kupanje, u odnosu na druge rase. Zato sam se i upustila u tako često kupanje..

Kupaj je kad moras ali nadji odgovarajuci sampon koji ce sto manje stetiti dlaci i kozi. Pudle nemaju lojne zlezde i ne oseca se miris psa, bez obzira kolko je dugo nisi kupala. Jedina prljavstina na njoj je od onoga sto pokupi u setnji.

Pozdrav svim vlasnicima pudli!
Imam belu toy pudlu staru 3.5 godine.U potrazi smo za odgovarajucim deckom koji nije u srodstvu sa Arcibaldom.Bilo bi pozeljno da je momak iz Beograda.
P.S i da se predstavimo:ovo je Rea

Prilozi

• DSC01128.jpg
    DSC01128.jpg
    18,2 KB · Pregleda: 24
Kupaj je kad moras ali nadji odgovarajuci sampon koji ce sto manje stetiti dlaci i kozi. Pudle nemaju lojne zlezde i ne oseca se miris psa, bez obzira kolko je dugo nisi kupala. Jedina prljavstina na njoj je od onoga sto pokupi u setnji.

Baš mi je drago da i vas čujem :D Ona uvek lepo miriše (osim kada jede brabonjke :hahaha::rumenko::lol:), ali puno toga pokupi na krznu. Takvo je mekano, pa je kao neki praško ;) A i ne bira mesto i vreme kada će da se izvrne na leđa :mrgreen:

Pudle su lovacki psi ...na patke...! Tako da skupanje jednom u 4 meseca je....malo.

Za njih ne vazi ono sto vazi za ostale pse, da se kupaju retko, a to malo ko od veterinara zna. Znaci, kupajte psa kada se za to ukaze potreba. Dva puta mesecno, na 10 dana...to pudlama ne smeta. One uostalom, i nemaju dlaku u pravom smislu reci, vise je slicna kosi, nego dlaci ostalih rasa. Zato se ne linjaju, zato se moraju shishati. A ako vi perete kosu jednom u 4 mesece ne verujem da biste bas zavidno mirisali. Uostalom, cula sam od veterinara da se stenci peru Kosilijem, pa ipak to nisam uradila.
Lea kupam kada mi padne na pamet, kada mi se ne dopada kako mu se dlaka ukovrdzala, kako pada i kada vidim koliko je prljavstine izaslo iz njega, dodje mi da ga kupam i cesce od 15 dana. Shisha se na 2-3 meseca, zavisno od toga koliko je kratko oshishan, a shapice i njushkica se briju na mesec dana. Ne kazem da to tako mora, ali ja volim da je on uredan.
Pudla je specificna rasa i tako se prema njoj treba i odnositi.

Back