PUDLE

Pozdrav svim ljubiteljima pudli...z:)

Imam aprikot srednju musku pudlu po imenu Amos staru 3.5 godine.
Iako mazen i pazen (a bogami i uobrazen zbog svoje lepote z:D) , nedostaje mu jedna
odgovarajuca zenkica srednje velicine za parenje.

Zainteresovane dame neka pogledaju Moje slike....AV AV AV z;)

S7300479-1.jpg

S7300424-1.jpg

S7300535-1.jpg

Imam pudlu i želim da je izvedem sad u BGD na izložbu, da li neko može nešto da mi kaže o pripremi pudle za izložbu? Kad je najbolje šišati, da li neposredno pred izložbu ili ranije... koje preparate koristiti od sprejeva itd... Ne znam ništa MOLIM VAS POMAGAJTE!!! HITNO!!!

Sisanje i friziranje - dan pred izlozbu, doterivanje frizure na izlozbi. Obrati se nekom frizeru vec sada da zakazes termin, pred vece izlozbe je obicno guzva.
Za kvalitetnu i lepo osisanu dlaku dovoljan je i samo obican lak za kosu (za pocetak) da se na izlozbi malo ucvrsti frizura. Objasnice ti to vec frizer kako.

Poslednja izmena:
Joooj ... nije izlozba samo frizura...tu je i stav i setnja i pregled zuba, i njeno a i tvoje kretanje...nije to bash tako jednostavno. Za to se ljudi mesecima pripremaju. Mozda je bolje da 1. put odesh malo da "zvirnesh" kako sve to izgleda, pa tek neki naredni put, u top formi da nastupish. Pudleci natup je vrlo zahtevan.
Cele teme su posvecene pripremama za izlozbe:
http://balkankinology.net/pricaonica/viewforum.php?f=7

Da naravno, to spada u opste znanje o izlozbamaz:)
Svaki pas ma koje rase bio treba da zna da ide uz nogu, da prati promene brzine kretanja vodica ( hod-kas), da ne obraca paznju na ostale pse u ringu za to vreme.
m2-1-1.jpg
34-1.jpg

Zatim da stane i stoji u stavu ispred sudije, da pusti da ga sudija prepipa ako hoce, da pokaze zube, ako je decak da pusti da mu provere "opremu":zstidljivko:
m1-1-1.jpg

Manje rase se obicno pregledaju na stolu.
Kod pudle je pored svega potrebno i imati odgovarajucu frizuru.

zubi-1.jpg

Ovde nisam bas sa pudlom ali slika lepo pokazuje detalj pregledanja zuba na izlozbi. neke sudije imaju zelju i da sami pogledaju i pas to mora dozvoliti. Obratite paznju i da pas sam stoji, tj da ja ne drzim povodac ( u ringu je u tom trenutku bilo jos 4 psa)

PS Misko na ovim slikama nema jos onu pravu pufnastu frizuru jer kvalitet dlake je jos steneci (9 m), ali videcete nas u aprilu kad zablistamoz:mrgreen:

Poslednja izmena:
Evocati i Gagasf, hvala na savetima, očajna sam. Nisam znala da će u Beogradu već u februaru biti izložba, pa naravno i idem samo malo da se promuvam i vidi kako to izgleda, ali ipak ne možemo doći raščupani... hi hi hi... Ja sam ranije imala izložbene pse ali kratkodlake, nikad pudle, tako da mi je ponašanje na izložbi i ring dresura sasvim poznata. Mene interesuje samo priprema dlake, to što je specifično za pudle...

E sad još i frizure!! Ja sam mislila da je za štence dozvoljena samo Papi-klip frizura. A vidim na slikama gore da nije, pa sledi pitanje: koje su sve frizure dozvoljene za mlade pse u razredu mladih?

Sve su dozvoljene standardom, ali ih dlaka ne dozvoljavaz:)

Kod miska je frizura "Pocetak Puppy Clipa" oblik je tu ali jos nema raskosne dlake za grivu.

Evo srednje pudle iz razreda mladih, Puppy Clip takodje, mislim da je to najrasprostranjenija frizura.
mila3-1.jpg

Poslednja izmena:
jasnaok, pregledaj forume, ima dosta napisanog o svemu tome, malo je tesko da se ovako objasnjava, mada, sto se tice kozmetike , ja ne nadjoh NIGDE konkretno napisano sta je preporucljivo bash za pudle. Racunaj i na to, da ovde na nashim prostorima dosta toga i ne moze da se nabavi. Ali evo ti malo smernica, mozda ti bude od pomoci.
http://sve-o-psima.com/viewforum.php?f=8
http://sve-o-psima.com/viewtopic.php?t=824
http://foursoftpaws.yuku.com/forums/48

Bilo bi lepo da postavish neku slicicu da vidimo i tvog ljubimcica, a valjda se vidimo kod ringa s pudlama na izlozbi;)

evocati, ti si izverziranija, iskusnija, napisi nam bar ti neshto konkretnije o kozmetici:)

Puno hvala na trudu i odgovorima, ovo su za mene prve pudle u životu, žive kao pravi kućni ljubimci i nikad se niću morati opterećivati izložbama, ali ipak želim da ih prikažem...

evo i zašto: posetite sajt

Prilozi

• 004-640.jpg
    004-640.jpg
    30,4 KB · Pregleda: 23
  • G36-640.jpg
    G36-640.jpg
    42,6 KB · Pregleda: 17
  • G41-640.jpg
    G41-640.jpg
    24,7 KB · Pregleda: 20
evocati, ti si izverziranija, iskusnija, napisi nam bar ti neshto konkretnije o kozmetici:)

Ja jesam u prici o ilozbama duze vreme ali se konkretno sa pudlama druzim tek od letosz:), do sada sam imala posla samo sa ostrodlakim i kratkodlakom psima.
Treba naci za pocetak dobrog frizera koji ce odrzavati frizuru psa za izlozbu, na nama je da ga kvalitetno hanimo, redovno cesljamo i cuvamo dlaku od cickova, blata,snega...
Na samoj izlozbi sam koristila samo tapiranje na glavi i nogama i lak za kosu za ucvrscivanje frizure jer je prethodno vece dlaka bila isfenirana u salonu.
Sto se tice top-knot gumica i ostalih caka i mene to ceka od aprila po prvi put, pa cim savladam prepricacu vamz:lol:

Prvo veliki pozdrav svima, ljudskom društvu a posebno Kikiju, Leu, Mišku :D

Nisam stizala da pišem u zadnje vreme. Ali smo redovno pratile dešavanja ovde.
Širlica je već porasla dosta, u svakom pogledu :D Danas se prvi put i kupala cela. Prihvatili smo metod koji Leo koristi, pa i Širli obavlja dužnosti na terasi. Idemo u šetnju, i druži se i sa daleko većim psima od nje :lol:

Dolazi li neko na izložbu u nedelju?
Postavljam i Širlicine sličice, samo da ih prebacim na komp..

Mašemo :bye:
p.s. Je li došao Hugo svojoj novoj kući? :)

Malčice se uozbiljila. Ali samo malčice :D Sve razume, samo nije baš voljna sve i da posluša..:D Danas je mojoj mami bežala u šetnji..
Ma dobra je i mnogo je slatka. Svi je obožavaju. Radoznala je kao neko dete, sve bi da proba, vidi, omiriše. Voli da gleda TV sa nama. I počela je da mi se penje u krevet. A krevet mi je mali, pa onda ja moram da se skupim da je ne bih slučajno gurnula.. Moraću nekako da je ubedim da je ipak bolje da spava u svom krevetu :lol:

I Širli čeka poklon za Božić

Zašto sada u sred igre mora da slika? :confused:

Da vidite kako sam ja ustvari prava dama ;)

Ovde smo se sredili samo za slikanje.. šnalice i sl, su i podnošljive, ali ogrlica je stvarno grozna stvar..

Mašemo vam Širli i ja!
Šnalice ne nosi, to je bilo samo za slikanje. A ogrlice je izbacila iz upotrebe :lol: Kada joj stavim samo legne i pokušava na svaki način da je skine.. pa sam odustala. Za sada. ;)

:bye:
p.s. Hoćemo i Kiki da vidimo :D

Jao kako nam je Sirli porasla:klap::klap::klap: Bas je medenjak,narocito slika sa snalicom:heart:

Sve razume, samo nije baš voljna sve i da posluša..

Pomiri se sa sudbinom, tako ce biti uvek:hahaha:

A krevet mi je mali, pa onda ja moram da se skupim da je ne bih slučajno gurnula.. Moraću nekako da je ubedim da je ipak bolje da spava u svom krevetu

Jos te nije obrlatila al samo cekaj, zavrsice ona kad tad u tvom krevet za svagda:mrgreen: A i pripremi se za spavanje na ivici, mene Kiki toliko izgura svake noci da jedva balansiram:dash: Samo se ujutru probudim pokusavajuci da shvatim kako nisam pala:think: Iako je krevet dovoljno sirok za nas dve...al eto, sta nju briga, ona sve cetri u vis a ja se snalazim kako znam i umem. Tako mi i treba kad nemam srca da je budim i pomeram, sirotica, valjda mislim kako posle nece moci da zaspi:mrgreen:

I Kiki ce se uskoro pridruziti;)

dosao je hugo.. sta da kazem o njemu.. brzo je naucio gde da piski, ponekad samo promasi.. sad ucimo da ne cvili kad ostane sam, ima napretka dosta ali nije jos to to :)
naucio je gde je mesto.. zna da ce dobiti granulicu kad ode na mesto pa kad vidi da donosim hranu sam (bez onog mog "mesto") ode tamo da bi dobio bar jednu pre nego sto se ohladi hrana.. lukav je taj mali smrda.. sad se cisi od glista, krajem februara rerevakcina pa onda kod frizera da ga sredi za setnje..
po ceo dan grize sta stigne, izgleda da bas svrbe desni.. ruke su mi otekle od njega..
plasi se mog malog papagaja :D aj dobro, ne uvek, samo kad se razdere i zamase krilima..
jede ko krme.. daga hranim i 10 puta dnevno mislim da bi sve pojeo i trazio jos..

rodio se 21.11.
bas je sladak.. ko ga ne zna skupo bi ga platio :)
svako vece pred spavanje dobije neki napad ludila pa juri po sobi tamo vamo i saplice se, pada, kliza po parketu, udara u namestaj.. usput mu smetaju igracke pa ih sutira, nosi, baca, grize ( one koje mzoe da podigne, a koje ne moze ga jos vise razbesne).. prvi put sam bila zapanjena a sad mi je smesan i pomalo mi ga je zao kad se tako izudara.. jel to normalno :D mislim da je mzoda zbog toga sto jos ne ide napolje pa u sobi ne mzoe dovoljno da se izludi iako se igram sa njim al njemu je sve malo.. rekose m ida stenad spavaju uglavnom a ja ne mopgu da docekam da on zaspi da radim nesto pametno..

Back