PUDLE

Kiki voli konzerve Pedigree, ali nema bas dobru stolicu od njih pa dobije bas bas retko, kad je neka svecana prilika:) A za granulama za macke je luda, to joj dam kad hranim jednu lokalnu macu samo po 2-3 granulice. Sta cu, ne mogu da odolim tom molecivom izgladnelom pogledu:roll:

ali sada ga ponudim ujutro, pa poshto on to uredno izbegne, sacekaju ga uvece.

E to je stav! Koji ja nemam:dash:

Sto vam je dobra ova slika, macka veca od Lea:hahaha:

Jel voli mace? Kiki ih obozava, steta sto nemam saglasnost ukucana da uzmemo i jednu macu:(

Poslednja izmena:
Shto se stava tice, koliko god da mi je teshko, moram:roll: Kao mali je jeo vecinom hranu koju sam mu ja spremala, granule je s gnushanjem odbijao iiiii....krenuo da jede zid:( Moradoh pod hitno da mu uvedem vitamine a i "stav", jer ocigledno da mu njegova probirljivost nishta nije dobro donela:eek:
I sad je mrcaljiv, za moj ukus i previshe mrshav...ali stisnem zube i ostanem tvrda na sve njegove molecive poglede:(

A maca Lea mu je drugarica od malena, pa su mu mace isto kao i kuce-drugari, josh samo da i one to znaju:)
(sad se vratismo iz posete gde je bilo tri mace i gde je taaako dobro dobio po nosu da ne znam da li ce skoro prici nekoj koju "ne poznaje":lol:

xyz_0340.jpg

xyz_0341.jpg

ovo smo naishli na neke "divlje" mace u setnji:)

Jao što su nam slatki ovi novogodišnji smajliji! z:dm3:
Htela sam da vas pitam za savet. Širlica je naučila da piški na terasi, kada je u mojoj sobi. Kada je u hodniku, ili bilo gde drugde, to naravno ne važi z;) A za kakanje ne važi ni kada je kod mene u sobi svaki put. Zaključak, nije baš dobro savladala gradivo.
Problem je međutim u tome što Širli piški i kaki po celoj terasi. Gde god da joj je u tom trenutku zgodno. Po neki put se zadesi da se popiški i na pelenu.
Ja je skoro svaki put nagradim kada to obavi na terasi.

Ali ne znam kako da je naučim da to obavlja na jednom mestu? Da li da sačekam još nekih mesec dana dok utvrdi gradivo, ili da npr je čašćavam samo kada se popiški/.. na pelenu? Šta ste vi radili u takvim situacijama?

Inače danas je primila revakcinu i razmazao joj je veterinar Virbacov ˝frontline˝ . A šaljem vam i neke sličice u džemperčiću.

p.s. sada mi je sva masna od tog Virbaca, valjda će upiti..

Moram da vam se požalim. Širli me je sinoć ojadila. z:( Nešto je krenula da grize i ja je šljusnula, ona nije slušala , ja još jednom, uhvatila je za kožu na vratu i ona je počela tako krvnički da me ujeda.. Morala sam da je pustim, pa pošto nisam htela da bude njena zadnja ja opet krenem, ona još više.. Posle 5 minuta i dranja, i šljuskanja, sam na kraju morala da uzmem kožne rukavice, jer su mi ruke bile prepune ogrebotina, do krvi. E onda nije imala oružje pa se smirila. Strašno!
Ona je bukvalno bila besna. I sad sam rešila da budem stroga, ali mi je užasno krivo da se malo malo derem na nju, da je šljusnem, uhvatim za kožu na vratu.. Zar to baš mora tako?

Moram da vam se požalim. Širli me je sinoć ojadila. z:( Nešto je krenula da grize i ja je šljusnula, ona nije slušala , ja još jednom, uhvatila je za kožu na vratu i ona je počela tako krvnički da me ujeda.. Morala sam da je pustim, pa pošto nisam htela da bude njena zadnja ja opet krenem, ona još više.. Posle 5 minuta i dranja, i šljuskanja, sam na kraju morala da uzmem kožne rukavice, jer su mi ruke bile prepune ogrebotina, do krvi. E onda nije imala oružje pa se smirila. Strašno!
Ona je bukvalno bila besna. I sad sam rešila da budem stroga, ali mi je užasno krivo da se malo malo derem na nju, da je šljusnem, uhvatim za kožu na vratu.. Zar to baš mora tako?

Nesto ste zabrljali u vaspitavanju:think: To ne bi smelo da se desi. Naravno, jos moze da se sredi ali da kidise na gazdu, to nije naivno. Sledeci put je zatvori posle agresije na bar pola sata da bude sama i udari je jace, da je zaboli. Rekla sam ja da to za kozu na vratu ne pomaze. Nema vise sljuski, sad batine i kaznjavanje. Budes li blaga docices u situaciju da strepis da li ce te ugristi kad joj nesto ne dozvolis il kad je sljusnes.
Inace mnogo je slatka na ovim slicicama ko je ne zna skupo bi je platio:mrgreen:

O pa baš ste slatki!

Koliko ima nedelja Hugo sada?
A Kiki je medić! Ne vidim na slici lepo, jel odelo od pamuka ili nekog nepromočivog materijala?

I kod nas je bio Deda Mraz danas z:dm:z:dm5: i doneo Širlici jaknicu. Slikam sutra pa vam šaljem da vidite. Mada Širli baš i nije bila mnooogo dobra, samo malo z;)

I prvi video ne vidim z:hm:

:snesko::poklon:z:dm3:

O pa baš ste slatki!

Koliko ima nedelja Hugo sada?
A Kiki je medić! Ne vidim na slici lepo, jel odelo od pamuka ili nekog nepromočivog materijala?

I kod nas je bio Deda Mraz danas z:dm:z:dm5: i doneo Širlici jaknicu. Slikam sutra pa vam šaljem da vidite. Mada Širli baš i nije bila mnooogo dobra, samo malo z;)

I prvi video ne vidim z:hm:

:snesko::poklon:z:dm3:

Nije nepromociv materijal, pamuk je a sa unutrasnje strane je postavljen. Imamo vec jaknicu za kisu koja je nepromociva i bas debela(poslala sam ti sliku) pa smo resili da kupimo nesto lakse kad je napolju hladno a suvoz:)

Hugo ima oko mesec dana..mozda koji dan vise..
krofnice, nisam nikakav strucnjak, ali koliko sam citala po forumima o psima i cula od odgajivaca, pudle ne smes tuci, samo ces suprotno postici.. ovo ti dobronamerno kazem, nemoj pogresno da shvatis.. da sam na tvom mestu pogledala bih malo po netu o dresuri ali po ozbiljnijim forumima ili nekim stranim sajtovima( i mene sve to ceka sledecih mesec dana) a ako nsita ne pomaze, savetovala bih se sa nekim dreserom.. nisu to naivne stvari.. za tvoju i Sirlinu srecu je bitno da ona bude lepo vaspitan cuko.. meni je Dejana (odgajivac od kojeg uzimam Huga) rekla da sto ga naucim prvih par dana kad dodje kod mene, to ce mu biti za ceo zivot..

Hugo ima oko mesec dana..mozda koji dan vise..
krofnice, nisam nikakav strucnjak, ali koliko sam citala po forumima o psima i cula od odgajivaca, pudle ne smes tuci, samo ces suprotno postici.. ovo ti dobronamerno kazem, nemoj pogresno da shvatis.. da sam na tvom mestu pogledala bih malo po netu o dresuri ali po ozbiljnijim forumima ili nekim stranim sajtovima( i mene sve to ceka sledecih mesec dana) a ako nsita ne pomaze, savetovala bih se sa nekim dreserom.. nisu to naivne stvari.. za tvoju i Sirlinu srecu je bitno da ona bude lepo vaspitan cuko.. meni je Dejana (odgajivac od kojeg uzimam Huga) rekla da sto ga naucim prvih par dana kad dodje kod mene, to ce mu biti za ceo zivot..

Nego da ozbiljno porazgovara sa njom?z:mrgreen:

ma ne.. u pravu si .. neka je bije sve jace i jace dok ne prestane da ujeda..

A ti bi to resila-kako?:roll:

Krofnice, pokusaj kad grize nesto sto ne sme da je gadjas necim(naravno ne teskim i jakim) ali da je strecne u trenutku tako da ne zna sta je snaslo(da ne zna da si je ti gadjala) jer ce onda ukapirati da kad god krene da grize nesto je uplasi;) i nadajmo se prestace da divlja:D

Pa ovako - to za prvih par dana definitivno nije važilo za Širli, ne znam kako je sa drugim kučićima.. Ona je bila toliko zbunjena da ništa nije vredelo. A što se tiče šljuski, Širli nastoji da bude jako dominantna. Ja nju ne tučem, daleko bilo, ali čim je dobila par oštrih lekcija, u smislu ćuški kojima vidi da se ne šalim počela je malo više da sluša. Ne u smislu da je stalno šljuskaš, nego više da vidi da ne treba da ne sluša. A kod Širli to nije moglo drugačije nego šljuskom. Jednostavno je vrlo tvrdoglava.

Pazi i ja sam tako mislila. čak bila ubeđena, ali kada se nađeš sa kučetom koje nema strah, ili makar vrlo malo, a stalno hoće da bude po njegovom nekako morate da se sporazumete. Čak ne toliko ni zbog mene same, već više zato što se jednom ispiškila neposredno pored produžnog, maltene u njega, izgrizla nekoliko kablova koji su bili uključeni u struju.. Mislim nije ni bitno, videćeš. Mada možda tvoje kuče bude mirnije.

Drugo većina pudli koje sam ja videla u mom bloku nisu baš sjajno vaspitane - ili laju kao sumanute, ili su ljubomorne, pa vlasnik ne može da pomazi drugog psa jer će vlasnikov napasti pomaženog psa, ili ne vole štence(!), ili besomučno beže od vlasniika kada ih ovaj zove i sl.

A bila nam je dobra Širlica z:girl:, skroz si u pravu! Ona je malo srculence!

Probala sam to sa gađanjem, ali je problem što ja jako slabo gađam. Tako da to ne vredi. Čini mi se da je već dosta bolja :grudvanje2:

A ti bi to resila-kako?:roll:

Krofnice, pokusaj kad grize nesto sto ne sme da je gadjas necim(naravno ne teskim i jakim) ali da je strecne u trenutku tako da ne zna sta je snaslo(da ne zna da si je ti gadjala) jer ce onda ukapirati da kad god krene da grize nesto je uplasi;) i nadajmo se prestace da divlja:D

pise gore odgovor na to pitanje..
rekla sam da nisam strucnjak za obuku pasa tako da ne mogu da dam konkretan savet.. i napisala sam da bih ja na njenom mestu pogledala po netu o tome, a ako ni to ne pomogne, nasla bih nekog dresera i sl.. naravno, vodila bih racuna da to bude sto strucniji sajt i skupila bih informacije sa sto vise razlicitih mesta, ne bih uzimala svacije misljenje zdravo za gotovo, posebno ne na forumima( odnosi se i na ovo sto ja pisem)...sto kaze Dejana, kada se okupe vlasnici pudla npr na izlozbama, naslusa se takvih gluposti ko nikad u zivotu, svako ima neke nove informacije i narodne recepte..

gde god sam citala po internetu o dresiranju pudli, svuda se naglasavalo da se ne trebaju udarati.. za to sto pas ujede nije kriv on nego smo mi krivi sto ga drugacije nismo vaspitali ( isto kao sa decom).. udarcem samo pokazujemo slabost i nesposobnost da resimo problem na inteligentniji nacin..

evo krofnice dva korisna teksta ( guglala sam svega 5 min i ima ih mnogo):
http://www.standardpoodlesusa.com/biting.html ovaj je bas za tvoj problem

http://www.expertvillage.com/video-...ur-dog-obedience-training-standard-poodle.htm ovde imas malo uopstenije sa nekim video klipovima

Back