PUDLE

Juče i danas sam bila u šopingu, a u subotu idem po kucu! :super:

Baš sam htela da vam pišem :D

Za sada sam kupila hranu Eukanuba za štence i Friskies junior, činije za vodu i hranu. Kupila sam i pelene sve zajedno sa nekim kapljicama koje imaju miris uz koji bi trebalo da lako shvati da tu treba da piški i kaki.

Dobila sam čak i dozer za hranu (nisam znala da je to sve baš tako precizno :think:)

Kupila sam i neke loptice, kožnu koskicu, gumenu, plišanu koskicu i sl igračke.
Malo mi je čudno što na nekim igračkama piše da ne treba da se kuče igra sa njima ako nije nadgledano :dontunderstand: Zar upravo nije poenta tih igračaka da zabave u odsustvu ljudi?

Sutra kupujem plišani jastuk - krevet gde će da spava i šampon.

Htela sam da pitam, ona sada ima 7 nedelja i dogovorili smo se da je ne kupa nego to ja da uradim kada stigne kući(pošto živi u boksu sada). A opet sam čula da tako mali štenci ne treba da se kupaju. Šta da radim?

I ne mogu da dočekam! Malo malo pa gledam slike :lol:

Sto se igracaka tice, sve zavisi kakva je igracka. Plisane igracke i one koje se lako kidaju nikako ne treba davati bez nadgledanja jer moze da ih pokida i pojede a onda mora na operaciju da se sve to povadi. Nema sta moj vet nije nalazio u pacijentima koji su ostavljani tako bez nadzora:) Ukoliko su u pitanju gumene igracke, ok je da je ostavljas sa njima. I kupi joj svakako neku igracku za zube, znaci sa ispupcenjima jer ce je uzasno svrbeti i bice nervozna pa je dobro da se tako zabavi, ceska a i omogucava masazu desni i laksi rast zubica.
Sto se tice kreveta mogu da ti dam savet da kupis neki koji ima okvir jer oni voli da su ususkani. Nemoj nikako najobicniji jastuk za pse. Mada koliko za mesec dana vec ga nece ni koristiti zavrsice sa tobom u krevetu:lol:
Ovakav krevet je dobar http://www.cjshoppingmall.com/images/aero_paws_dog_bed.jpg

Ovakav nije pozeljan http://www.dogcarseat.com/db4/00400/dogcarseat.com/_uimages/7PoochPadDogBed.jpg

Sto se kupanja tice, okupaj je ti. Samo uzmi poseban sampon za stence i DOBRO ugrej kupatilo i ostale prostorije. Kad je kupas stavi joj vatu u usi i jako dobro je obrisi posle kupanja i obavezno osusi fenom dok ne bude sasvim suva.

Jao i ja jedva cekam da vidim slikice i cujem dozivljaje:super:

Hvala Look!
Kupila sam neku kosku gumenu koja je baš za grickanje za desni i zube, ali i nekoliko plišanih :rumenko: , još gumenih, dve male loptice.. nisam mogla da odolim mnogo su mi bile slatke. :lol:
Krevet sam mislila da kupim natkriven, kao u crtanom Maza i Lunja. Mislim nije skroz natkriven, neko kao kolica za bebe bez točkova. To mi izgleda baš fino toplo i ušuškano za štene. Nadam se da ne grešim.

Kuca bi trebalo da dođe, tj donosim je u subotu uveče, pa odmah šaljem slike :D:D

Nadjoh!
I da se izvinim sto su slike malo velike.
Ovo je moj Gari.Odavno nas nije bilo iz opravdanih razloga, ali smo sad opet tu.
Puno pozdrava svim mojim prijateljima pudlasima.Moja "mama"je jako ponosna na mene :)

Malo sam seprtlja u ovom postavljanju slika :(, nemojte zameriti.
Ja sam jako dobar i pametan ali se moja "mama" jako brine, jer sam mnogo "kilav". Sad mi je cika doktor otkrio da imam astmu p ase mama brine sta moze da ocekuje u buducnosti. Ako neko nesto zna o tome, molim Vas da je utesite da ne bude toliko zabrinuta. Hvala Vam unapred. Gary

Samo je tri četiri puta dolazila do dela kreveta gde mi je glava i malo cvilela. Dok me ne probudi. Prvo zato što joj se kakilo, a posle se ispiškila tako da kada sam spustila nogu iz kreveta, pravo u to sam ugazila, u 6h ujutru :hahaha:
Jedno tri puta se iskakila gde je trebalo, a onda sam joj dala mleko uz granule i dobila je proliv posred tepiha u dnevnoj sobi. Ja sam kriva jer ona je tražila mesto, a nije bilo poslužavnika sa pelenom. I onda se desilo :hahaha:, na užas mojih ukućana.

A piškanje nam slabije ide. Od jedno 10tak puta samo je tri puta pogodila da treba na peleni da piški. Ali moram da priznam da je uredna bila do sada , u svom krevetu i na čaršavu ispred nije ni jednom.

Kako sam vas samo detaljno izvestila!
Fino nam je. Imam mali problem jer hoće da cvili kada izlazim iz sobe (zagradila sam je u jednom prilično velikom delu, zbog piškanja, pa ne može da me prati).
Ne znam kako će sutra reagovati kada odem na posao.Brat će je hraniti, ali se nadam da neće cvileti.

I smrducka poprilično. Bila je u boksu, pa je prvo mirisala na piljevinu, ali onaj jak miris. A onda je došao taj proliv pa imamo i taj miris :mrgreen:

Mislim da ću vas smoriti :mrgreen: ako i dalje budem ovako detaljno izveštavala..
Prvi mi je pas u životu, sve mi je novo i interesantno, pa onda mislim da se svi osećaju kao ja.. :lol:

Ma ne smaras, ja dobro znam kako je to kad dobijes novu kucu, a kamoli prvu u zivotu:D

Sto se smrduckanja tice, rekoh ti vec da je okupas. A ne razumem kako smrdi na proliv? Ako joj je ostalo na guzi obavezno to operi... I kad joj se omakne da piski i kaki na tepihu/parketu to obavezno izribaj sircetom da ubije miris inace ce tu opet obaviti prljavi posao:D

Bas mi je drago sto je Shirli konacno stigla!
Sad samo polako i strpljivo sve ce ona nauciti :)

Slobodno je okupaj, samo treba ti blag sampon i brzo susenje.
Ne daj joj mleko, vidis sta se desi, :mrgreen:bolji je jogurt.

Oprala sam joj guzu nakvašenim toalet papirom, ali verovatno ne može baš sve da se skine.
Jeste li sigurne za kupanje? Ja sam kupila šampon za štence, ali mi je veterinar naglasio da je nikako ne kupam prvih nekoliko meseci. Nego da je napuderišem bebi puderom, i onda iščetkam. Kao i da je nikako ne iznosim napolje pre revakcine, da nema nikakav kontakt sa drugim kučićima, ni posredan.

Ne znam koju četku da kupim za nju. Kupila sam već jednu, ali ispada da ne valja, pa ne znam za koju da zamenim.

Imam još jedno pitanje :think:

Elem, šta sam htela da vas pitam - koliko okvirno može da treba vremena Širli da nauči da piški i kaki na pelene?

Znam da to zavisi od šteneta do šteneta, ali ne znam šta da očekujem.
Bojim se da ne grešim. Jer ona uopšte ne kapira pelene kao mesto za piškanje. Pokaki se na pelenu (za sada) i danas je nekoliko puta legla da odmori na peleni (naravno govance odmah sklonim, pa nemamo problem).

Drugarica mi kaže da ću još mesec dana okvirno imati problem sa piškanjem. A upravo sam pročitala na ‚‚Kako naučiti štene" da je jednom lesiju trebao samo jedan dan!
Možda grešim u načinu na koji joj pokazujem gde treba to sve da obavlja :think:

Za piskenje sam ti odgovorila na onoj temi. Inace kad je uhvatis da piski gde ne treba odmah kreni ka njoj malo povisi glas i neka bude grublji, uzmi je i stavi na pelenu. To bi trebalo da potpomogne kapiranju:D
Sto se kupanja tice okupaj je bre nece joj nista biti ako postupis onako kako sam ti vec napisala. Istina, ja moju zaista nisam kupala par meseci ali ona je bila u kucnim uslovima pre nego sto je dosla kod mene i uopste se nije osecala. Ako bas neces da je kupas mozes da nakvasis krpu sircetom i da predjes preko cele dlake, manje ce se osecati. Mada bih je ja okupala.
Parket-sircetom.
Napolje nikako pre revakcine, i jos jedna stvar-gledaj da ne gazis po celoj kuci u patikama i svakako ne pustaj goste da to rade do revakcine jer i na taj nacin se prenosi stenecak:(

Slikacu te cetku i cesalj koje ja imam pa gledaj da kupis tako nesto jer meni rade radnju vec godinama:D

Sad vidim na slici da je mokra, mozes slobodnu tu dlaku malo da joj skratis da ne bude mokra po ceo dan.

Cime je hranis?

Poslednja izmena:
Hvala Look :cmok:
Probaću za početak sa sirćetom da ubijem miris. Jel svejedno koje sirće?

Kao prava beba je - spava ćvrsto tako da možeš i da je nosiš a da se ne probudi, onda jede, luduje, piški kaki - i sve ispočetka tim redom :rotf:

Dragi svi,

molim nekoga sa iskustvom sa pudlicama da mi odgovori na sledece pitanje.

Naime ja bih volela da kupim malu francusku toy pudlicu, ali posto je to vazna odluka i velika obaveza volela bih da prvo o tome dobro razmislim i posavetujem se sa svima koji imaju iskustva.

Ja imam 25 godina i u narednih godinu dana cu sigurno imati mogucnosti da svoju pudlu vodim svuda sa sobom (radim u sopstvenoj firmi pa moze da me prati i na posao). Ono sto me plasi jeste sta ukoliko se prilike promene i ja ne budem imala vremena da je vodim svuda sa sobom? Ono sto zapravo hocu da vas sve pitam jeste koliko dugo ova vrsta pasa moze da ostane sama u jednom danu? Kako vi resavate ovaj problem?

Hvala svima

Back