PUDLE

Jedna hvalisava slika :mrgreen:

mm-1.jpg

Čestitamo Mišku na trofejima, baš je pravi dasa! :D:klap::klap:
Koje su to nagrade?

Širli inače luduje! Pokušala sam sada da joj odsečem te dlake. ali nema šanse da bude mirna. Moraće neko da mi pomogne.

Čestitamo Mišku na trofejima, baš je pravi dasa! :D:klap::klap:
Koje su to nagrade?

Širli inače luduje! Pokušala sam sada da joj odsečem te dlake. ali nema šanse da bude mirna. Moraće neko da mi pomogne.

Slatke muke:roll:, vremenom ce te se vas dve dogovoriti oko odrzavanja a do tada neka ti neko pomogne da je pridrzi.

To su pehari za prvaka rase.

Drugarica mi je rekla da bi trebalo što mirnije da se igram sa njom da je ne bih razdraživala. Kaže da je to deo vaspitanja psa, da kasnije ne bi postala razdražljiva. Ali, ja uopšte ne znam kako to da izvedem. Ona toliko luduje na momente da grize sve živo, i papuče i moje prste, ruke, igračke. tepihe, cveće... sve što joj dođe pod njušku.
Ne znam da li bi trebalo odmah da počnem sa vaspitanjem, ili da je pustim da se igra pa kada malo odraste da počnem sa vaspitanjem?

Hvala hvala hvala, puno, što izdržavate sva moja pitanja :klap::cmok:

Ona se noću namesti tik ispod moje glave i tu spava. Namestim je u njen krevet koji je svega metar dalje, ali ne tačno ispod moje glave spava :heart:. A i odmah pored tu se noćas i pokakila :hahaha::rumenko:
:bye:

Eeeeee pa sta sam ja rekla za spavanje:hahaha: Dzabe si joj kupovala krevetic:mrgreen: Jos kad malo poraste pa skoci na krevet, nema sanse da je se otarasis:D

To za mirnu igru nije tacno. Ja sam ovu moju zacikvala non stop, ona me cimala, vukla za nogavicu onako "agresivno", sve rezeci i izrasla u sasvim normalnu pudlu:D Njoj treba puno igre sad i glupo je smirivati je stalno jer oni se prirodno igraju malo agresivnije i izmedju sebe kad ih ima vise. Nju sad i zubici svrbe i prirodno je da je nervozna. Nikakve to veze nema s tim da li ce kasnije biti razdrazljiva.

Sto se vaspitavanja tice nisam sigurna na sta tacno mislis? I sta zelis da je naucis? U principu za sve sem za piskenje i kakenje je jos rano, ali npr mozes polako da pocnes da je ucis reci. Kad joj dajes hranu kazi joj "sad cemo da klopamo" ili vec nesto slicno, ali vazno je da to uvek upotrebljavas, znaci uvek ista rec. Isto tako kad se igras s nekom igrackom nazovi je po imenu i ponavljaj vise puta, tipa "loptica", "meda" i sl. Mozda ti to deluje glupo ali kapiraju oni dobro i za koji mesec videces donosice ti igracku koju joj trazis. Naravno ako bude htela, posto su pudle prilicno svojeglave:rotf:

Zaboravila sam da ti napišem, hranim je Eucanuba hranom za štence, ali preporučili su mi Royal Canin. To sledeće kupujem.

Imam utisak da mi je Širli porasla za ova četiri dana koliko je kod mene :lol:
Mislila sam da je učim da ne grize sve živo.

Spava mi se, pa pišem sutra :bye:

Poslednja izmena:
Mozes da je ucis naravno al ne ocekuj bog zna kakve rezultate u pocetku:D Dovoljno je da kad pocne nesto da grize jako pljesnes rukama i ostro kazes "fuj". To bi u momentu trebalo da je strecne i prestace i onda joj samo podmetnes neku igracku;)

Evo mene na poslu na pauzi, pa malo da vam pišem o Širli :D

Ona je toliko vesela da samo skače, trči, grize kao luda - toliko da već malo i boli.. Piškanje i kakanje još uvek nismo naučili.

Na početku je kakila samovoljno na peleni, ali sada, ako je ne vidim na vreme, odabere neko mesto koje joj se sviđa i tu obavi posao. Čak se i natežemo, ona odabere mesto, ja je vidim, trčim da je prenesem na pelenu, ona tu neće nego trči nazad na mesto koje je odabrala i opet pokušava, ja je opet nosim na pelenu, .. i tako sve dok ne može više da izdrži i onda tako ja pobedim u natezanju :hahaha: Znači zafrkava se samnom :hahaha:

A piški pored pelene ili na pelenu. Doduše svako drugo treće piškanje, u svim ostalim slučajevima odabere svoje mesto :mrgreen:

Jutros sam našla i jednu buvu na njoj! :eek:
Mislim, ne znam da li je baš buva, ali je nešto malo crno koje je brzo prolazilo kroz krzno. Širli je bila nemirna i nije bilo šanse da uhvatim tog insekta.
Ne znam odakle joj? Nije izlazila napolje, ja nisam pipala kučiće u zadnje vreme.. Jedino da je ponela iz legla ili da je neko uneo u kuću preko pantalona. Šta da radim?

Kada sam te pitala za vaspitanje, mislila sam da probam da je naučim da ne grize sve živo.
Najviše mi smeta, zapravo boli :roll:, kada uhvati moje prste i stisne iz sve snage. A grize i kablove, od svega i svačega. Viknem joj fuj to, a ako to ne upali, novinama brzo udarim kroz vazduh, ali ona toliko toga grize, da nema ni smisla da za sve vičem fuj to!, kada onda ispada da za sve sem za njene igračke to vičem. Kupila sam joj dosta igračaka i igra se sa njima, ali i grize tepihe, rese.. bukvalno skoro sve :lol:

Eto tako, sada sam vam se malo požalila, ali ovako je medena!
Najviše voli kada je snesem na donji sprat, gde su mi baka, deka, mama i tata. Onda po 2h, trči, skače, liže tati noge, deku pokušava da poljubi, juri lopticu.. I onda samo padne od umora :lol:
Svima se sviđa. Brat ju je islikao u svim pozama. Prekjuče smo je merili i ima 1.1kg! Već joj je počelo da raste i novo krzno koje je potpuno belo, pa polako postaje prava bela pudla. Do sada smo bili krem iliti prljavo bele boje ;)

:bye:

Pa daj te slike, ne skrtari:evil:

Ako si nasla buvu (a nema sta drugo da bude) sigurno je pokupila u leglu jer koliko sam shvatila taj covek ima mnogo pasa tako da to i nije cudno. Mnogo je mala za Frontline ali kupi neki prasak protiv buva i naprskaj je. Kako si resila problem mirisa?

Za grizenje... Itekako ima smisla da za sve vices fuj, i moras to da radis. Obavezan je i ostar zvuk uz fuj, da bi prestala da radi to sto radi. Nema drugog nacina.

I daj te slikice malog napasnika:lol:

Postavljam slike onda čim dođem kući :D

Dobro si mi rekla da ipak nije mala da vičem fuj! :mrgreen: meni je bilo žao, ali onda moram da je stalno nadgledam.
Buvu ću prvo probati da ubijem, pa tek ako ne budem uspela probaću sa praškom. Mada pošto sam tek sada primetila moguće je da je pokupila larvu/jaje buve iz legla, koja se tek sada izlegla. Što baš nije zgodno, jer je onda moguće da se izlegne još napasti :evil:

Nisam stigla ranije da prebacim slike na komp. U medjuvremenu sam je napuderisala i očešljala. Malo sam je i šišnula oko guze, ali nisam bila baš mnogo uspešna

Mora da bude u centru pažnje :hahaha:
Ali, ovako je dobra :heart:
Trenutno je najveći problem što kada se razveseli iz sve snage grize, i piškanje i kakanje. :mrgreen:

Jedna devojka, ulaz do mene, mi je pričala kako je njena pudla toliko dobra da nikada ništa nije izgrizla. Baš se pitam kako je to moguće :hahaha:. Kada bi Širli ostavila da se šeta po celoj sobi dok nisam tu, ne znam na šta bih posle naišla.
Naučićemo i mi, još smo mali :heart:

Ja se secam moja kad je bila mala sve zivo sto je nalazila na podu trrpala je u usta. Kako nesto padne na pod ona dotrcava da sto pre uzme i brze bolje trci negde da sakrije:hahaha:
Kad je dosla frizerka da je osisa prvi put(tad je imala oko 4 meseca), dosla je sa svojom pudlom od 10 godina. I secam se da su joj ispale makaze koje je njena pudla samo omirisala i iskulirala. Tad sam pomislila "Eh kad cemo mi doci do toga da pocne da kulira stvari koje padnu na pod":hahaha: Naravno vec posle par meseci je doslo do toga i sad mi, nedostaje taj bebeci period kad sam morala stalno da gledam gde je i jurim za njom. Tako da-uzivaj koliko je to moguce:mrgreen:

Nije nas bilo nekoliko dana, bila sam u gužvi. Mogu da vam kažem da je Širli postala prava napast. :roll::lol:
Počela je da ujeda iz sve snage, da besni kada dobije ćušku, da isteruje po svome i sl. Grize sve živo i mrtvo :worth:
Sve u svemu, malo smo postali razmaženi.
Moraću da budem malo stroža. Ja sam sve nešto kapirala da je suviše mala da bi bilo šta učila i da grize samo zato što joj rastu zubi, ali ona počinje i da grize da bi isterala po svome.. :whistling:

Moraću nekako da se izborim sa njom. Danas mi je bio drug koji šiša pse, samo da je vidi. I dala sam mu da je očešlja. Toliko se drala, da bi neko pomislio da je kolju. A on je čak nije ni sve vreme češljao, nego je samo prolazio zadnjom stranom duž krzna... I tako :lol:

Ali, kada ne ujeda, je divna :lol::mrgreen:

Šaljem pozdrav, pa pišem o razvoju situacije za neki dan!

Evo mene opet :cao:
Od kako je bio Boris, drug koji šiša pse, mnogo je bolja. Još uvek gricka, ali značajno manje! Čak po neki put reaguje i na komandu Ne i Fuj to.
Probala sam i da je očešljam kao Boris, i na početku nije dala i drala se, ali danas sam već uspela da je skoro celu očešljam. Mnogo manje i grize.
Još je par puta dnevno uhvati bes, i onda je uhvatim za kožu na vratu i prislonim uz pod i ne dam joj da mrdne. Jedino to pali. Kada joj lupim ćušku uopšte ne reaguje, i žao mi je i strah me je da je ne povredim. A kada je tako prislonim uz pod ona se nervira, pa zacvili i kada se smiri malo ja je pustim.
Ovo mi užasno surovo deluje. Ja spadam u ljude koji nisu dobijali nikakve ćuške kao mali i sada mi je jako krivo što nju moram da kažnjavam. Ali ona bukvalno pobesni kada joj nešto zabranim. Skače i zareži. I onako zvecka zubima, kao kada kuče hoće da ujede, ali ne može lepo da uhvati i promaši. Tj ona ujede kada god može, kada je tako uhvati bes. I to zagrize iz sve snage.
Ovde mi se čini da uglavnom čitam o kučićima koji skoro ništa ne grizu po kući ili reaguju kada im se zamahne novinom pored uveta. Ali Širli to uopšte ne konstatuje. Strašno je hrabra i čini mi se da je i veliki inadžija :hahaha: To je verovatno i dobro i loše. Dobro je što je pudla, pa i ako slučajno i dalje bude imala takvu narav neće biti opasna. Šta bi bilo da je neke rase koja zaista može ozbiljno da povredi. Kako se uopšte vaspitavaju štenad takvih rasa?

I naučila je da donese lopticu! Ne znam da li sam vam se već pohvalila :klap: Naravno, kada joj nešto drugo nije na umu.

Vidim ništa mi ne pišete.. Napišite mi ako grešim! Prosto sam zbunjena i ne znam da li dobro postupam.

p.s. mnogo su slatki ovi novi smajliji :cao:

Poslednja izmena:
a to za ujedanje moras da joj branish
ne sme ona da bude gazda nikako
evo jedna zena u parku je imala muzijaka pudle(male)
i on je bio lud skroz
bio je agresivan,ujedao je i nju i njenog muza....a kamoli nekoga ko nije iz njihove kuce
nije davao da ga chetkaju,nije davao da ga shishaju
da bi ga oshishali,morali su da ga uspavljuju svaki put...
medjutim,posto je vec bio stariji,nisu smeli da ga uspavljuju vise,posto se poslednji put jedva probudio
dlaka mu je bila duga i bilo mu je mnogo vruce a nisu moglu da ga oshishaju
hteo je da ujede i kada mu neko od njih zasmeta u stanu...npr. neko je seo na "njegovo" mesto :roll:
pas je bio gazda u kuci
i morali su da ga eutanaziraju nakon 8 godina terora i ko zna koliko ujeda
ne kazem ovo da bih te uplasila da ce ona biti takva
nego samo sam se setila tog psa posto je on bio glavni u porodici posto mu je to bilo dozvoljeno u pochetku...posle nisu mogli da ga nauche nista

i onda je uhvatim za kožu na vratu i prislonim uz pod i ne dam joj da mrdne.

Sta uradis???:eek::eek::eek:
Zivo me interesuje ko ti je dao ovaj savet:evil: To nikako ne radi, boze koja glupost!

Ako na fuj i pljeskanje rukama ne reaguje, moraces da je cusnes. E sad, znam ja kako cuskaju oni koji razmisljaju "jadno malecno, kako tolicnu da je tucem"(jer sam i sama bila takva:hahaha:). Medjutim kao sto vidis ona uvidja da moze da gazduje i kako je pametna, to i radi. Svoju volju ce na svaki nacin pokusati da sprovede, pa bilo to na finjaka kad ne gledas, bilo u besu. Znaci udari je po guzi slobodno malo jace onoliko koliko ocenis da ce je malo zaboleti, toliko da mora da ustukne. Jos jedan metod je da kad uzme nesto da grize bude kaznjena. Dakle istog momenta kad uzme da grize ono sto ne treba kazes fuj to(izaberi jednu komandu-i ne i fuj je previse i zbunjujuce) i zgrabis je i odvedes u sobu da bude sama. Naravno u neku gde nema sta da grize-tipa kupatilo. Onda ce ona da se dernja, zapomaze ali fazon je da ostanes cvrsta i ne popustis. Ako treba pusti glasnu muziku da je ne cujes, znam kako umeju srceparajuce da zapomazu:lol: Tako je drzi 10-15 minuta i pusti je napolje.

I postavi slike osisane lepotice:)

Ja sam zaspala sinoć :lol:
Hvala Tsuymish!
Znam da moram da joj branim, i čini mi se da je svaki dan malčice bolja. Mislim od kako sprovodim tehnike kažnjavanja.
Look, ona uopšte ne reaguje na ćuške. Ja ne mogu jače da je udarim strah me je, a i ona je toliko neposlušna da bih je samo udarala.
Tehnika mi je da je ili očešljam, na šta se vremenom privikava ili da je prislonim onako uz pod. Ali, i jedno i drugo je kratkog dejstva. Kada je bio onaj moj drug ona je celo veče bila potpuno poslušna! Ali, da se ne žalim previše. Bolja je dosta i činjenica da sada manje besni.

p.s. pogrešno sam napisala, Boris je bio samo da je vidi i očešljao je, nismo se još šišali :heart: Ostalo nam je još nedelju dana do revakcine i brzo raste. Sada ima 1.250g! :D:lol:

Back