Evo mene na poslu na pauzi, pa malo da vam pišem o Širli
Ona je toliko vesela da samo skače, trči, grize kao luda - toliko da već malo i boli.. Piškanje i kakanje još uvek nismo naučili.
Na početku je kakila samovoljno na peleni, ali sada, ako je ne vidim na vreme, odabere neko mesto koje joj se sviđa i tu obavi posao. Čak se i natežemo, ona odabere mesto, ja je vidim, trčim da je prenesem na pelenu, ona tu neće nego trči nazad na mesto koje je odabrala i opet pokušava, ja je opet nosim na pelenu, .. i tako sve dok ne može više da izdrži i onda tako ja pobedim u natezanju

Znači zafrkava se samnom
A piški pored pelene ili na pelenu. Doduše svako drugo treće piškanje, u svim ostalim slučajevima odabere svoje mesto
Jutros sam našla i jednu buvu na njoj!
Mislim, ne znam da li je baš buva, ali je nešto malo crno koje je brzo prolazilo kroz krzno. Širli je bila nemirna i nije bilo šanse da uhvatim tog insekta.
Ne znam odakle joj? Nije izlazila napolje, ja nisam pipala kučiće u zadnje vreme.. Jedino da je ponela iz legla ili da je neko uneo u kuću preko pantalona. Šta da radim?
Kada sam te pitala za vaspitanje, mislila sam da probam da je naučim da ne grize sve živo.
Najviše mi smeta, zapravo boli

, kada uhvati moje prste i stisne iz sve snage. A grize i kablove, od svega i svačega. Viknem joj fuj to, a ako to ne upali, novinama brzo udarim kroz vazduh, ali ona toliko toga grize, da nema ni smisla da za sve vičem fuj to!, kada onda ispada da za sve sem za njene igračke to vičem. Kupila sam joj dosta igračaka i igra se sa njima, ali i grize tepihe, rese.. bukvalno skoro sve
Eto tako, sada sam vam se malo požalila, ali ovako je medena!
Najviše voli kada je snesem na donji sprat, gde su mi baka, deka, mama i tata. Onda po 2h, trči, skače, liže tati noge, deku pokušava da poljubi, juri lopticu.. I onda samo padne od umora
Svima se sviđa. Brat ju je islikao u svim pozama. Prekjuče smo je merili i ima 1.1kg! Već joj je počelo da raste i novo krzno koje je potpuno belo, pa polako postaje prava bela pudla. Do sada smo bili krem iliti prljavo bele boje