PUDLE

Veruj mi nece joj biti prijatno kolko god da je sama da bude sama kad ste vi tu;)
Sa cesljanjem si lepo pocela na vreme-malo po malo svakih par dana i kad poraste to nece biti nikakav problem. Moja prethodna pudla je pravila dramu kad je viodela na nosim cetku a kad krenem da je cetkam bilo je otimanja, bezanja... Zato sadasnja se malo pokunji kad vidi cetku ali je sve vreme mirnam ko da cesljam lutku:D

Ja je češljam i po dva puta dnevno :D
Iz vaspitnih razloga - lakše mi je da je tako umirim i pokažem da mora da me sluša nego da joj lupam ćuške. Sada se već manje nervira i dopušta mi da je skoro celu očešljam. I pošto je tu nadvladam, onda me neko vreme sluša ;)

Upravo spava :heart: Naučila je da spava u svom krevetiću i više je ne zatičem ispod glave na podu ujutru kada se probudim. Sada se obični pokaki na tom mestu :mrgreen::zurka:

Jel i Kiki bila tako nevaljala na početku ili je bila mala dobrica? :heart:

Ona je trpala u usta sta je stigla i to me uzasno nerviralo, ali s njom je uvek bio neko tako da smo taj period lagano prosli jer je uvek bilo nekog ko bi joj skretao paznju. I dobijala je cuske kad je prestala da se obazire na fuj i pljeskanje rukama:mrgreen:

A sad je zlatna, sve slusa i sve razume:heart:

Sta uradis???:eek::eek::eek:
Zivo me interesuje ko ti je dao ovaj savet:evil: To nikako ne radi, boze koja glupost!

pa to kuje rade
Ne treba da se uhvati jako i da se cima i slichno...nego samo uhvatish vishak koze i drzis dok se ne smiri.
ja sam unu tako morala
savet sam dobila od dva dresera i jednog vlasnika irskog setera koji je bio lud isto kao una
kazu nista batine,taman posla,samo kaze uhvatis za kozu i tako das do znanja da to ne sme da radi i das do znanja da si jachi i da si ti glavni
jbga,ako su mene napravili budalom,onda......sta da radim

Znam da to kuje rade, vidjala sam i ljude koji to rade i to sto sam videla mi se ni malo nije svidelo:thumbdown: Od malena rastem sa psima, pored dve pudle imala sam i dosta stenaca na privremenom boravku i sve sam uspevala da vaspitam cuskama ako vec pljeskanje nije pomagalo. Naravno svako ima pravo da svog psa vaspitava kako misli da je najbolje:)

(pricham za period kada je bila mala i skrooooz luda)
posle cushke opet radi sve po starom...nista,ali bas nista nije pomagalo
i onda sam probala to sa hvatanjem za kozu
i delovalo je
i nije ponovila to nesto za sta je kaznjena(mislim,nije ponovila u narednih pola sata) :lol:
al to je bilo za bezanje napolju,za pomahnitalo jurcanje za drugim psom koji je daleko a ja urlam stani...pa ne stane i onda odem do nje i uhvatim je..tako je nauchila da staje kada joj kazem...i to sam primenjivala kada me grize kao luda,ili kada rezi i pokusava da bude glavna...posto je u tim trenucima ludila na cushke reagovala agresivno i bivala jos ludja
al treba hvatati pazljivo,a ne da psu otkines kozu...bez grubosti,podizanja i slichno
mozda samo malkice da se protrese(zavisi koliko pas histerise u tom trenutku)

Hvala :D
Juče sam joj kupila treger za štenad i mnogo je smešna i slatka sa njime, kao neka lutka. Jedino što se ubi grizući ga :hahaha: Tako da ćemo svaki dan po malo da joj ga stavljamo.

:cao:

Jesu :lol: Samo sam ja konstantno ubeđena da ne radim nešto kako treba. :rumenko:
Gricka sve živo, mada sada ima malo obzira prema rukama, ne grize više onako krvnički.
I piški i kaki gde stigne. Omakne joj se neki put i na pelenu..

Htela sam nešto da vas pitam. U subotu bi trebalo da dobije revakcinu, pa sam mislila da joj sutra dam tabletu za čišćenje od glista. Kupila sam Drontal Plus, piše da je za 10kg. Ona sada ima 1.450kg. Mislila sam da joj dam 1/8 tablete, ali ne znam kako da je nateram da proguta i čula sam da se daje na prazan stomak ujutru i da ne sme 3h posle da pije vodu i da jede. Je li to zaista tako strogo? Meni veterinar ništa nije rekao osim imena tablete..:roll:

I treba da vodim računa da g..ce pokupim odmah posle da ga ne njuška. Koliko dugo da vodim računa o tome, čitav dan, manje duže? Pomozite mi please!

Kako je medena:D Dobra fotka;)

Sto se tice tablete protiv glista, ja bih ti savetovala da kupis pastu. Ali ako ne, jedini nacin da joj je das je da joj gurnes u grlo. E sad to ce biti stresno i za tebe i za nju, al mora se:( Otvori joj usta i stavi duboko u grlo, zatvori joj njuskicu i drzi malo zatvorenu da proguta. Posle dobro gledaj da ne ispljune. Za posle znam da ne sme da jede, a za vodu nisam sigurna.
Govance bi svakako trebalo odmah da sklonis.

Definitivno pasta!
Suvise je ona mala cak i za pola drontala. Probaj da nadjes Vitaminth pastu za stence, ima je u dobro snabdevenim vet-apotekama.
Istisnes potrebnu kolicinu paste na kaziprst(malo vise od potrebnog) i namazes joj nepce sto nize mozes, najlakse je u jednom potezu, i das joj odmah da popije malo mleka ili jogurta, sta vise voli, da bi progutala sve.

Hvala na savetima! Mnogo mi znači što znam da sve mogu da vas pitam :hvala::super:
Samo sam ja sinoć izgleda rano zaspala i mislila sam da mi niste odgovorile :rumenko: Tako da sam joj dala 1/8 drontala jutros. Ona i ovako sve živo trpa u usta, tako da joj nije bio neki problem kada sam joj ubacila. Čini mi se da je progutala :think: Valjda nije velika greška?

Izgleda da ću morati da promenim veterinara. Sadašnjem moram da izvlačim reči iz usta, a izgleda da se i ne udubljuje baš mnogo. A i savetovao mi je Drontal, a vi kažete da treba pasta ..

Svaka cast ako si uspela da podelis tabletu na 8 delova:)
Drontal je OK, i ja ga koristim, savetovala sam ti pastu zbog toga sto ne znam koliko precizno mozes podeliti tabletu na tako male delove, da ne bude premalo a ni previse pa da joj "sastruze" stomacic.
Ali ako si uspela, pravac na vakcinu pa za 7 dana u parkic dok jos ima sunca:)!

Pa bile su obeležene četvrtine i onda samo još na pola :lol:
U subotu nam dolazi vet za vakcinu! Ali on mi je pomenuo da se sada daju neke dve revakcine.. :think::dontunderstand:

Jedva čekam da idemo napolje! A i Širli, imamo samo dve saksije u kući koje su joj dostupne i to su joj omiljena mesta za kopanje i jedenje zemlje :mrgreen:

Dobili smo danas revakcinu, i nije ništa ni osetila :lol: Ja sam se uplašila cvileće, kad ona olizala i izgrizla veterinara (od sreće).

Za nedelju dana idemo napolje, ali za mesec dana mora da primi još jednu revakcinu. Kaže da je takva praksa kada se prva vakcina primi pre 2 meseca.
I rekao mi je da joj ne čupam dlake iz ušiju, da to još više povećava mogućnost infekcije, nego da ih šišam.

Čisto da vas obavestimo o razvoju događaja. ;)
I savki dan dobijamo na težini sada je teška 1.650, a kada je došla kod mene pre 3 nedelje bila je 1.100 :lol:

Naučila je i kada joj kažeš poljubi Širli da lizne vrat :cmok:

:cao::cao:

I rekao mi je da joj ne čupam dlake iz ušiju, da to još više povećava mogućnost infekcije, nego da ih šišam.

:eek::eek::eek:
:dash:
Ne slusaj ga. Kako zamislja da joj sisas dlake iz usiju zivo me zanima??? Zna li on koliko duboko te dlake rastu? Ne misli valjda da joj guras makaze u usi?:dontunderstand:
Budi pametna i nemoj da ga poslusas jer ja sam i prethodnoj cupala dlake, i ovoj cupam frizerka koja ima 5-6 pudli i koja je kinoloski sudija takodje cupa dlake... Vet nema pojma:thumbdown:

Naučila je i kada joj kažeš poljubi Širli da lizne vrat

Pametnica:klap: Kako stojite s piskenjem i kakenjem?

Onda ću joj čupati.
Ali, imam problem, ona je počela da cvili sada posle vakcine. Probala sam da je podignem, ali je boli. I samo nešto leži, izgleda da je boli i kada leži.
Je li to normalno? Vet mi je rekao da je boli meso gde je dobila revakcinu, i da će to proći do sutra. Ali, baš toliko?

Piškanje i kakanje nismo još uvek savladali. Bolje je nego pre, ali obožava u hodniku da obavi sve. Verovatno izbegava da obavlja to u blizini mesta gde spava.. Nije ni bitno, za nedelju dana idemo napolje, pa ćemo to da učimo. Sada me samo brine to što je to boli.:think:

Moguca je reakcije na vakcinu, i u vidu bola na mestu gde je data zbog fizickog ostecenja, moze cak da nastane i mala grudvica na tom mestu. Proci ce je do sutra verovatno. Moguce je i da je pogodio zivac i u tom slucaju ce trebati malovise vremena da zaceli.

Boli je i to mesto, a i do pre par minuta je sve vreme ležala. Baš joj nije bilo ni do čega.
Ali, jela je i već počinje polako da grize. Izgleda da je bolje. :ok:
Baš sam se zabrinula. Izgleda da ta vakcina baš uzdrma organizam.

Samo da vam javim da je Širli dobro. Jurca ko pre.

Nije mi jasno kako takva reakcija. Tim pre što bi trebalo da opet primi revakcinu za mesec dana, pa ako je ista ne znam da li je to dobro. Baš je bolelo.

Back