PUDLE

Sada je dozvoljeno parenje crnih i belih pudli pa se to moze javiti kao posledica.
Mada se i kod parenja dve crne jedinke moze javiti (zbog nacina formiranja pigmenta kod fetusa...bla bla bla... da te ne smaram ).
Kod mladih pasa moze postojati i kasnije se smanjiti i li cak potpuno nestati uoliko je bila mala, jer proces formiranja pigmenta nije u potpunosti zavrsen sa rodjenjem.
nije pozeljna kod izlozbenih pasa mada sam primetila da tolerisu postojanje par belih dlaka na grudima.

E da nisi nam rekla jel su oni toj ili patuljasti?
A tesko da ce prodati tog vestija, i to bi trebalo da zna jer se odrastao pas ne moze prodati osim ako je sampion.

Ali Sirli Templ:hahaha: Svaka cast na kreativnosti:D Malo mi cudno to da ce on po tvojoj zelji registrovati pse:???: Inace se za to uopste ne pitaju potencijalni kupci nego se stenci registruju na odredjeno slovo a ti psa posle mozes da zoves kako hoces, ionako ti nije bitno sta stoji u rodovniku jer je neces voditi na izlozbe.

Vidi ti ako resis nju da uzmes mozes sutra da odes i da je "kaparises". Znaci glupa mu je prica da dodjes ranije da bi ti nju dao a ovamo prica da ce leglo da nazove na s jer se tebi tako svidja.

Za smrad ne brini,kad je okupas nestace, mada je rano da se kupa tako mala, zato mi je i cudno sto vec smrde. Ocigledno da, iako na slikama izgleda relativno ok(sem piljevine u hrani:confused:) nesto nije u redu sa higijenom.

Kazem sve to ne mora nista da znaci, mozes dobiti savresno zdravu pudlu al eto iznosim ti samo moja zapzanja psoto vidim da jos nisi nacisto odakle da uzmes. Ovo je svakako povoljnije...AL mi nije jasno kako je tako velika razlika u ceni, zasto:dontunderstand:

Za krmeljcice mozes da napomenes samo kad budes isla sledeci put, ako ih bude. Mozda im i skidaju samo im se sad omaklo, jer vidim da su roditelji bez.

Pa tata je patuljast (trebalo je da bude toy, ali je prerastao), a mama je patuljasta, ali na granici sa srednjom. Ali, meni je to manje vise svejedno. Ženka koja se meni svidela je među manjima u leglu.

Štenci više mirišu na piljevinu, nego što smrde. Ali on ima malu ćerku od 4 godine, pa ih ona stalno uzima u ruke i nosa sa sobom. Tako da su možda i pokupili miris sa trave, ili betona, ili kada se neko ukaki (jedno se bilo ukakilo, a drugo je naravno prešlo i selo preko svega toga :rotf:)

Slobodno mi reci sve što misliš i šta bi ti uradila. Mnogo mi znači da čujem mišljenje nekoga ko se razume.

Širli Templ nisam izmislila ja, nego je moja baka kao mala zajedno sa sestrama imala pudlu koja se tako zvala. Pošto su živeli u Kajmačkalanskoj, dakle u gradu gde je ipak prometno, neko je samo jednog dana prošao, otvorio kapiju i ukrao tu njihovu pudlu. Tada su koliko sam shvatila bile relativno retke (pre 2. svetskog rata). i tako smo baka i ja smislile da ovu pudlu tako nazovemo, a i ime je fantastično, tj meni je savršeno.

Pudle iz Temerina su internacionalni šampioni, i iz njihove odgajivačnice je npr prababa i čukunbaba po majci ovih štenadi. Izgleda da su jako poznati i da se dosta cene štenad iz njihove odgajivačnice kod nas.
Razumela sam da su za bele pudle patuljaste, toy, ili srednje kod nas najbolje odgajivačnice Jasenak i Powderpuff. Tako kažu ljudi kada sam se raspitivala.
Tako da je meni rečena cena za Powderpuff od nekih 600 - 800e.

Pudle iz Jagodine nisu iz registrovane odgajivačnice, majčini roditelji imaju neke nagrade, a očevi nešto slabo. Ali, ja se u to ne razumem, pa ne znam koje su važne a koje ne (pominju se neki CAC i sl).

Nisu mi bitne te nagrade, samo bih volela zdravo štene fine naravi. :D

Sada je dozvoljeno parenje crnih i belih pudli pa se to moze javiti kao posledica.
Mada se i kod parenja dve crne jedinke moze javiti (zbog nacina formiranja pigmenta kod fetusa...bla bla bla... da te ne smaram ).
Kod mladih pasa moze postojati i kasnije se smanjiti i li cak potpuno nestati uoliko je bila mala, jer proces formiranja pigmenta nije u potpunosti zavrsen sa rodjenjem.
nije pozeljna kod izlozbenih pasa mada sam primetila da tolerisu postojanje par belih dlaka na grudima.

Hvala na pojasnjenju:ok:

Sirli je stvarno slatko i damsko ime, bas kako prilici pudli:klap:
ZNam da ti nisu bitne nagrade ali sta ja znam, jeftino mi je to za pudlu sa rodovnikom. Da lis i pored Jagodine i Temerina zvala jos neke oglase da se raspitas okvirno za cene? Zena koja sisa moju pudlu i koja je kinoloski sudija a isto nema registrovanu odgajvacnicu ih ne prodaje ispod 500 evra...

Stvarno ne znam sta bih ja uradila...U svakom slucaju zvala bih sto vise oglasa...Makar informativno da se raspitam za cenu.

To jeste najjeftinija cena za koju sam cula, ali nije jedina. A bila je na prodaju pudla kojoj su roditelji šampioni za 300 i toy iz istog legla za 350 (stari 3 meseca, linijsko parenje). Tako da je to ok cena.
Ma, mislim cena nije ni bitna. Svejedno mi je, spremila sam pare, pa bila 250 ili 650 ili 800. Imam izbor između Temerina i Jogodine. Potpuno nezavisno od cene.

Pošto kažete da je ovo ok, a roditelji su tako šarmantni :D, uzela bih iz Jagodine. Meni je i najbitnije da je fina karakterom i da je zdrava. Bila pudla od šampiona ili ne, pošto je pudla neće se linjati i neće mirisati (nadam se da sam u pravu:confused:).

Divne ste što mi pomažete! :heart:

Poslednja izmena:
Bio je odlican, malo nervozan kad smo stigli ali u ringu se ponasao kao profesionalac!

bice slika kad mi ih prebace sa aparata, sutra , prekosutra..
Do tad evo malo domacih
11-1-1.jpg

12-1.jpg

DSCN5884-1.jpg

Kako se njih dvojica slažu!
Nije valjda da još Miško i gricka ASTa za njušku? Fantastična fotografija. :lol::super:

Ja sam nešto mislila da je Miško veći, koliko on ima u grebenu, 30tak cm? Ili je na ovim fotografijama još mali..

Kako su ti prošli ASTovi? Ili bolje da odem na tu temu..

Šalji fotkice uparađenog Miška čim budeš mogla, baš sam radoznala :D

Da njih dvojca se lepo slazu, idu jedan drugom u goste itd. Misko je pas moje tetke (bolje reci mog tece :), ja sam mu samo trener i hendler, ali zivimo na 100m razmaka i momci prakticno zajedno odrastaju. Misko je stariji 3 meseca od Koleta i naravno da on vodi glavnu rec! A i velike dame ga vole i ignorisu.

On je patuljak i visok je 32cm a slike su od juce, tako da to je njegova krajnja velicina.

AST-i nisu bili na izlozbi, danasnji dan sam bila samo Miskova pratilja, prvi put mu je bio pa mu je trebala puna paznja!:)

i da to sam ja;)

_Look_Of_Expectancy_:arrow: PRM - je prvak razreda mladih (od 9 do 18 meseci ) a BOB je prvak rase ( to znaci da je on bio i najlepsa crna patuljasta pudla na izlozbi)

Baš uživaš! Mnogo su slatki i smešni :D
Kole je i na avataru, pretpostavljam. Kako su mu uši isečene kao da je neki opasan, a u pogledu se vidi da je prava dobrica. :super:

Back