PUDLE

Pa da,i sami su mi rekli da je zdravije da je duze u leglu sa sestrom,da je jednostavnije da sve vakcine obave oni i da nije problem da bude kod njih dokle god se nama ne omoguci
Ne znamo tacno kada se selimo,trebalo bi tokom jula,pa cemo je tada i uzeti,imace znaci 3 i po-4 meseca

13517910_10153837243992901_795811359_o.jpg

klupko beba :heart:

"Najsvezije" od prosle nedelje :) Od naseg decka i jedne lepe aprikot mamice :)
Mi ne mozemo da imamo bebirone cesce od godinu, godinu ipo dana, ali deckima niko ne brani da budu vredni :)

Poslednja izmena:
Samo da vam se javimo da je Marta jutros dosla kuci
Jos uvek se nismo preselili u kucu,ali nismo mogli vise da izdrzimo,vec ima 3 i po meseca
Upravo nam je u toku popodnevna dremka :-)

marthanja pisala sam ali nesto mi nije otisla poruka, nek je sa srecom! Ajde stavi neke slicice!! Verovatno je to dovoljna kolicina, ja ni sama nisam nacisto sa time nikad da li ga dovoljno hranim jer je moj pas dosta prozdrljiv. Vidi na netu koliko kalorija treba stenetu njene tezine pa tako izracunaj.

marthanja pisala sam ali nesto mi nije otisla poruka, nek je sa srecom! Ajde stavi neke slicice!! Verovatno je to dovoljna kolicina, ja ni sama nisam nacisto sa time nikad da li ga dovoljno hranim jer je moj pas dosta prozdrljiv. Vidi na netu koliko kalorija treba stenetu njene tezine pa tako izracunaj.

Trba mu onoliko koliko da bude sito. Zaboravite merice i hranite pse onako kako i koliko oni hoce. Nem predebelog steneta ali neuhranjenih ima poprilicno...

Pozdrav,
potreban mi je savet u vezi putovanj sa psom na more. Pored činija, hrane, poslastica, zavoja, joda, vodonik-peroksida(3%), higijenskim maramica, fiziološkog rastvora.... šta bi mi još bilo potrebno za ne daj Bože?I,koje sredstvo (kapi,rastvor..) preporučujete protiv proliva ili povraćanja, jer sam čitala da psi hoće malko da liznu slanu vodu, pa nastaje problem sa probavom. Preporučene su mi Kaodiar S kapi ili BioDiar. Ne znam koje su bolje, nisam dosada koristila ni jedne ni druge.
Svaki savet i mišljenje su dobrodošli.
Da, zaboravih da napišem, u pitanju je srednja pudla, starosti 15.5 meseci.
Hvala svima na odgovoru.

Ja iskreno ne znam da pudle imaju problem zbog slane vode, to prvi put cujem! Nemam iskustva sa tim proizvodima, nikada ih nisam koristila za moje pse, koristila sam nesto savim trece u slucaju ako imaju problema sa zeludcem, ali yo nije imalo nikakve veze s boravkom na moru, pa ti tu ne mogu biti nesto od pomoci. Ja obicno nosim i Bivacin prasak i neki antibiotik u spreju kao i recept za antibiotsli sirup, kao i otifree ili slicno sredstvo za ispiranje usiju.
Bitno je samo posle kupanja isprati psa vodom i imati neki kvalitetni, blagi sampon. Ostalo mislim da si sve "pokrila" :)

Hvala na odgovoru.
Otifree sam naručila online, stiže u utorak. Većinu preparata naručujem online, jer u mestu gde živim nema dobro snabdevenih vet.apoteka i ono što imaju u ponudi to su preparati za krupnu rogatu stoku, živinu ...
Da li da ga šamponiram svaki put posle kupanja tj.2 puta dnevno ili je dovoljno samo večernje kupanje a preko dana ispiranje "slatkom" vodom?
I, da li preporučujete neki probiotski preparat pre odlaska, kao što i mi dvonožci koristimo? Ili ja previše komplikujem .

Previse komplikujes...nece im biti nista ni od vode, a ni od cega drugog ;) isto je kao kod kuce, posebno ako nosis svoje granule sa sobom, Ja im jos jedino ponesem neku konzervicu hrane da im dam prvog dana odmah posle puta, samo dok se malo ne "aklimatuzuju", ali mislim da ni to nije neophodno, da je to vise moj "trip" :) Mada ja imam zenku koja ne voli promene sto se bas na zeludcu i pokaze, ali u tom slucaju koristim riopan gel koji je za humanu upotrebu a sluzi za oblaganje zeludca. Drugi pas mi nije takav, tako da je njemu najbitnije da se negde ide i jako je srecan zbog toga a nikada mu nista nije smetalo, pocevsi od dugosatne voznje pa do promene lokacije :)

I suprug mi kaže da previše komplikujem i preterujem. Nosim i granule i vlažnu hranu i poslastice.
Prvi put idemo na more sa njim, pa da se što bolje pripremim i informišem.
Što se tiče želudca tu smo isti ( ja imam hroničan gastritis na nervnoj bazi, moram da pazim šta jedem...) tako da ni kuvanje neće biti problem.

Hvala na savetima.
Srdačan pozdrav.

Ako niste otišli, Kaodiar sirup je dobar, imam ga i ja u svojoj apoteci sličnog profila, medicinski ugalj u tečnoj formi, jednostavan za doziranje, ali ne bi bilo loše poneti i neki probiotik za decu, iz humane apoteke. I omiljena igračkica i prostirkica.

Nismo još otišli, jurimo se sa inspektorom. Zakažemo za danas u 8, njega nema, pa ćemo ići malo kasnije opet. Cirkus.
Kaodiar nisam našla, pa sam kupila Biodiar kapi. Probiotik nosim uvek, kao i orosal, pola humane apoteke ( deca alergična na grinje i prašinu, ja problem sa želudcem).. pa tako nosim i za psa dosta stvari, za ne daj Bože.
Prvi put pa ...
Imam "glupo" pitanje: u pasošu rubrika za trtmane protiv buva i krpelja ima ukupno 8, mi to popunimo za 8 meseci kad bi sve pisali, sama stavljam ampule i upisujem u moju knjižicu. Ja sam rekla veterinaru da popuni dve. Šta kad se to sve popuni, menjamo pasoš ili piše na zadnjim, blanko stranam?
Prostirku nosimo, a hit igračka su lopte, svih boja i veličina..
Da li su vaši psi u transporteru, pozadi na sedištu vezani ( znate ono am-pojas) ili ..?i, da li je neko od vas imao problem sa carinicima ( granični prelaz Preševo i posle Evzoni) ?
Pozdrav.

NIko ne upisuje u knjizicu kada je stavljao preparate za zastitu od buva, osim ako pas ne ide u neku od zemalja gde ti traze "od pticice mleko", a Grcka ne spada u te zemlje. Tako da ste poptuno nepotrebno ispunili taj deo u knjizci.
Pas po pravilu ide pozadi u torbu ili transporter, ali isto vazi (kao i gore). Na tom prelazu moze da se desi da ne pitaju uopste za psa, a vi uz pasose ne gurajte knjizicu psa, vec samo na zahtev dajte, dokument po dokument.
A s kakvim se to inspektorom jurite? Ako je sa veterinarskim ni to vam ne treba za Grcku, a posebno ako ga i najurite neka vam samo upise u knjizicu rezultat titra, ako ste ga odradili. Tu potvrdu za "izvoz" oni ne traze a kosta 4000. Dovoljno je samo da zatrazite upisivanje rez. titar testa i to je dovoljno.

Mi smo već 6 dana na moru. Super nam je. Jedino pas neće u vodu, dodje blizu , malo laje na talase, pokvasi sapice i bezi u hladovinu.
Na plazi ima dosta vlasnickih pasa i niko ne voli da se kupa, tako da nismo izuzetak. Jedini problem su psi lutalice, koji su kao manja telad i ima ih bas dosta, tako da se ne pustamo sa povodca.
Sto se tice papira, veterinarskog inspektora smo jurili, da bi nam izdao sertifikat za izlaz psa iz zemlje. Zbog sertifikata i cekanja da prodje tacno 3 meseca od vadjenja krvi za titar test, smo na letovanje otisli 4 dana kasnije. Morali smo prvobitni i smestaj i mesto da otkazemo, pa smo na kraju zavrsili u Agia Triadi.
Na granicama sam pokazivala i psa i pasoš, naravno, niko ga ni pogledao nije.
Sedeo je sa klincima pozadi, vezan am-pojas.
Hvala na savetima i veliki pozdrav.
Svi koji se dvoume da li da vode psa sa sobom na more, savet , slobodno ih povedite, biće vam fenomenalno.
Naravno, prethodno se raspitajte na forumu, šta je sve od papira potrebno, da ne bi kao mi prosli.
Još, jedna mala napomena, nisu svi apartmani pet friendly, iako se tako deklarišu. kad se dogovarate za smeštaj, obavezno naglasite da pas spava sa vama u apartmanu, ne u boksu, ne na terasi.:heart:

Poslednja izmena:
Pozdrav svima!
Nakon višemesečnog iščitavanja i uživanja u postovima foruma, odlučila sam da se učlanim.
Svoju prvu pudlu sam kupila davne 1998. godine patuljasta aprikot, a nakon tri godine smo zadržali i njeno štene, srednjeg crnog mužjaka. Majka više nije sa nama, imala je 15,5 godina, a mužjak baš za koji dan puni 15, ali je jako vitalan i zdrav. :heart::heart:
Odlučili smo ponovo uzeti ženku, po mogućstvu srednju, ali izgleda da se sada uglavnom traže manji psi, tako da nikako ne mogu da nađem ono što bih želela. Psa bih uzela prvenstveno kao ljubimca, ali bih volela da je iz proverenog legla prvenstveno iz zdravstvenih razloga. Što se boje tiče, crna ili tamnija aprikot.
Ukoliko mi neko može pomoći bila bih veoma zahvalna!

Pozdrav,
Katarina

Back