PUDLE

po meni trebaju da budu dosta manji nego sto su sad!!!!! a videla sam mnogo stenaca patuljastih pudla i oni su bili kakvi trebaju da budu!!!!! a trebaju da budu oko 15 cm!!!!! :rtfm:

Ivo, kad je veličina u pitanju tu zaista nema pravila. Posmatrala sam moja četiri legla pudli koja sam do sada imala i baš u ovom poslednjem leglu mužjak koji je bio izrazito najsitniji (a još je kod mene) ispao je najkrupniji, sada ima 6 meseci pa se sada definitivno zna. Evo linka ako hoćeš da prostudiraš kako su rasli po nedeljama da vidiš kako i kad su se menjali po veličini: http://harlekin-pudle.in.rs/LEGLA-stenci/04-230113/Srp.html a ako odeš na stranu 'Legla' možeš pogledati i prethodna legla gde se opet vide mere... pa ako te zanima - analiziraj.

Imam jedno pitanje...kada treba da se obavi prvo shishanje za francusku pudlu????Ima tri meseca,pa nisam upucena kada trabam da je vodim?

Za francusku pudlu ne znam ;) ali za pudle znam da je shishanje najbolje odraditi sto pre. Vecina uzgaivaca stene daje novim vlasnicima okupano, oshishano, obrijano, isecenih noktiju i pocupanih dlaka iz usiju. Ako se odprilike uzima pas s dva meseca, onda ti je jasno i kada je obavljeno to prvo shishanje.
Ti svog psa mozes odmah da odneses na shishanje kod nekoga od groomera.

... samo dobro biraj grumera, moja komšinica je baš imala nesreću da je psa (pat.šnaucera) dala na prvo šišanje kod neke 'mesarke' koja ga je isekla i ko zna šta mu je radila (jer je dečko nemiran) da je, jadničak, došao kući sa tako strašnim traumama, nekoliko dana nije uopšte hteo da jede i od onako živahnog psa bio je potpuno melanholičan i kao bleda krpa je ležao... Oporavio se posle nedelju dana, sad je opet onaj stari.
Bilo bi dobro da odabereš nekog staloženog sa živcima i sa iskustvom i da ostaneš uz psa.

ipak gledam one iz nisa !!! znate koliki su !!!! ipakn ih ne kupujem!!! a njuska , tek kolika je!!!! :eek:

:)))) Milo moje dete, ti ocigledno apsolutno ne znas nista o pudlama... sto duza njuska, to lepsa pudla. Izadji na google, pa malo izgooglaj slike pudli, nekako ne mogu da verujem da si s tako malo godina bas sve naucila o standardu pudli;)))

ja zelim patuljastu pudlu. one trebaju da imaju mnogo manju njusku nego srednje i velike pudle!!! zamislite malog psa od 30 cm sa ogromnom njuskom!!! na internetu bas pise drugacije, sto manja pudla to manja njuska!!!! :rtfm:

Zemljakinjo, raspitaj se prvo da mozda ne pokazujes :rtfm: autoritetu u pudlarskom svetu u okviru KSS. :rtfm: Gaga ali NIKAD NIJEDAN post na podforumu SVet zivotinja nije napisala iz lose namere, maliciozno ili nesto slicno.

Iva , Gaga ima već patuljaste pudle, i na međunarodnim izložbama su pokupile mnogobrojne nagrade, što znači da odlično zna kako treba da izgledaju,ne piše ti ona ono što je videla na internetu već iz prve ruke, uz to poznaje većinu ljudi koji imaju kvalitetne primerke. Ono što tebe zbunjuje kod njuški je možda to što si u svojoj okolini uglavnom viđala njuške neobrijane, a tako čupave izgledaju kraće i deblje. :)

Kinološko društvo '' Dunav '' iz Sremskih Karlovaca , organizuje Specijalizovanu izložbu Pudli sa dodelom titule CAC , 28.09.2013. godine, u Novom Sadu, na sportskom aerodromu Čenej.

Početak specijalke predviđen je za 10,00 časova.

Specijalku će ocenjivati Dragana Bujišić-Vasiljević, vlasnica odgajivačnice '' Jasenak ''.

Pored FCI standardom, propisanih razreda i varijeteta ( ocenjivanja i plasmana ) , biće održana i revija hobi Pudli, gde će biti biti izabrani najsimpatičniji primerci po raznim kategorijama .

Kotizacija za izložbu:
Domaći izlagači, izlagači iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore plaćaju za sve pse 999,00 dinara .
Strani izlagači 20 eura za svakog psa

Uplate se vrše na žiro račun KD.Dunav , Sremski Karlovci
340-22832-13, svrha uplate : Prijava za Pudla show
Prijavu i dokaz o uplati poslati na jednu od sledećih adresa
1. KD DUNAV, poštanski fah 45, 21205 Sremski Karlovci
2. FAX 0038121457408
3. e-mail kinolozi@gmail.com
4. on-line http :pudlshow.e-kinologija.com

SVE DODATNE INFORMACIJE MOŽETE DOBITI NA TELEFONE
062-586-461 Siniša

Postovano sa Balkan Kinology

Back