PUDLE

Pozdrav svim ponosnim vlasnicima ovih divnih stvorenja :)
Aktivno vec dve nedelje trazim po internetu razne oglase i odgajivacnice toy pudli.
Da li neko zna za proverene odgajivacnice ili za proverene vlasnike koji ih prodaju, posto na oglasima nude sve i svasta.
S obzirom da prvi put kupujem pudlu, do sada sam imala maltezera, volela bih da cujem vasa misljenja i preporuke.
Hvala svima.

E, da pitam i ja nesto. Ljudi poklanjaju svog crnog patuljanera, oko godinu dana ima, kanda su se malo precenili... Ako je neko zainteresovan ili zna nekog ko je zainteresovan, javite mi se da prosledim fb kontakt na pp.

Pozdrav svim ponosnim vlasnicima ovih divnih stvorenja :)
Aktivno vec dve nedelje trazim po internetu razne oglase i odgajivacnice toy pudli.
Da li neko zna za proverene odgajivacnice ili za proverene vlasnike koji ih prodaju, posto na oglasima nude sve i svasta.
S obzirom da prvi put kupujem pudlu, do sada sam imala maltezera, volela bih da cujem vasa misljenja i preporuke.
Hvala svima.

Dunja, ne bilo ti tesko...procitaj nekoliko strana u nazad...dosta se pisalo o toyevima...
I napisi koja boja te zanima, koja je ideja tvoja u vezi s psom, da li bi trebao da bude samo ljubimac, da li bi volela da ga izlazes, kakvog psa trazis, osim toga da mora biti ispod 28cm...

Neka je sa srecom!!

Hvala puno :) naoruzali smo se strpljenjem :) celu noc nije spavao jadnicko,dok ga nisam stavila kod mene u krevet,ppsle je spavao samo tako :) samo jedno pitanje,necu da vas davim za davim za vrsenje nuzde,znam da treba vreme,samo da pitam da li je bolje da mu uzmem pelenicu i te kapi koje ga navode gde treba da vrsi nuzdu,ili da idem metodom sa novinom?

Hvala puno :) naoruzali smo se strpljenjem :) celu noc nije spavao jadnicko,dok ga nisam stavila kod mene u krevet,ppsle je spavao samo tako :) samo jedno pitanje,necu da vas davim za davim za vrsenje nuzde,znam da treba vreme,samo da pitam da li je bolje da mu uzmem pelenicu i te kapi koje ga navode gde treba da vrsi nuzdu,ili da idem metodom sa novinom?

Novina ili pelena... zavisi od vasih finansijskih mogucnosti, njemu je svejedno :) Inace pelene ako kupujete imate ih i u humanim apotekama, koriste se iste kao za ljude, a mogu se kupovati na komad i izadju povoljnije.
Sto se kapi tice, koliko znam one i ne "rade" nesto, a i on sam proizvodi sasvim dovoljno tih "kapi" koje ga mogu usmeriti na pravo mesto, tako da uopste ne vidim svrhu bacanja novaca na nepotrebne stvari.
Po meni je najbitnije da se pas hrani kvalitetno, ima dobru PRAVU cetku za tu vrstu dlake da ne bi od pocetka navukao traume zbog cesljanja neadekvatnim cetkama (jer cupaju), dobar kvalitetan sampon da bi mu koza i dlaka bili kakvi trebaju i krevetic koji ce biti njegovo mesto. Sve ostalo imate i kod kuce.
Uostalom i na maltezerima se ima sta procitati o nezi, ne bi bilo zgoreg da malo zavirite i na tu temu s obzirom da je nega vrlo slicna.
Uostalom, sve ce vam to objasniti i Vas uzgaivac.

Poslednja izmena:
Novina ili pelena... zavisi od vasih finansijskih mogucnosti, njemu je svejedno :) Inace pelene ako kupujete imate ih i u humanim apotekama, koriste se iste kao za ljude, a mogu se kupovati na komad i izadju povoljnije.
Sto se kapi tice, koliko znam one i ne "rade" nesto, a i on sam proizvodi sasvim dovoljno tih "kapi" koje ga mogu usmeriti na pravo mesto, tako da uopste ne vidim svrhu bacanja novaca na nepotrebne stvari.
Po meni je najbitnije da se pas hrani kvalitetno, ima dobru PRAVU cetku za tu vrstu dlake da ne bi od pocetka navukao traume zbog cesljanja neadekvatnim cetkama (jer cupaju), dobar kvalitetan sampon da bi mu koza i dlaka bili kakvi trebaju i krevetic koji ce biti njegovo mesto. Sve ostalo imate i kod kuce.
Uostalom i na maltezerima se ima sta procitati o nezi, ne bi bilo zgoreg da malo zavirite i na tu temu s obzirom da je nega vrlo slicna.
Uostalom, sve ce vam to objasniti i Vas uzgaivac.

U redu,hvala.Sto se tice hrane i nege sve nam je objasnio uzgajivac,a i veterinar,jer smo o svemu informisali pre nego sto je LAKI dosao kod nas.Za pelenu i novinu sam pitala cisto informativno,jer do sada nisam cuvala ni jednu vrstu pasa.E sad,mogla bi jos nesto da pitam,jer imam dilemu oko tih dlacica u usima.Uzgajivac mimu rekao da treba da mu se cupaju te dlacice na 3-4 meseca,a vet kaze na mesec do mesec ipo.Vi ipak imate vise iskustva u tome,pa eto da pitam :)

Obicno tvrdim da uzgaivaci neke rase bolje neke stvari znaju od veterinara koji na fakultetu nemaju kao predmet kinologiju, ali se u ovom slucaju moram sloziti s veterinarom.
S obzirom da cete psa morati da vodite na shishanje na mesec, mesec ipo, ili na dva (prema vasim afinitetima) to mozete prepustiti i groomeru, kao i secenje noktiju. Ako pas ide na dva meseca groomeru, onda cete morati secenje noktiju i cupanje dlaka da naucite da radite sami jer ce dva meseca biti predug period za te stvari. A ako bude isao cesce, to moze i groomer da obavlja uz uobicajeni tretman (u koji uostalom i to spada). Naravno, psa cete kupati mnogo cesce od ovoga navedenog :)

Obicno tvrdim da uzgaivaci neke rase bolje neke stvari znaju od veterinara koji na fakultetu nemaju kao predmet kinologiju, ali se u ovom slucaju moram sloziti s veterinarom.
S obzirom da cete psa morati da vodite na shishanje na mesec, mesec ipo, ili na dva (prema vasim afinitetima) to mozete prepustiti i groomeru, kao i secenje noktiju. Ako pas ide na dva meseca groomeru, onda cete morati secenje noktiju i cupanje dlaka da naucite da radite sami jer ce dva meseca biti predug period za te stvari. A ako bude isao cesce, to moze i groomer da obavlja uz uobicajeni tretman (u koji uostalom i to spada). Naravno, psa cete kupati mnogo cesce od ovoga navedenog :)
Hvala na informacijama :) a za kupanje znam ;)

Dunja, ne bilo ti tesko...procitaj nekoliko strana u nazad...dosta se pisalo o toyevima...
I napisi koja boja te zanima, koja je ideja tvoja u vezi s psom, da li bi trebao da bude samo ljubimac, da li bi volela da ga izlazes, kakvog psa trazis, osim toga da mora biti ispod 28cm...

Pre svega da se zahvalim na odgovoru.

Da se ispravim na pocetku, nisam mislila na toy pudlu vec na patuljastu pudlu, posto sam gledala uporedo slike toy pudle pa jedno pisem, a drugo mislim pa je doslo do greske.
Dakle trazim patuljastu pudlu bele ili appricot boje. Pas ne bi bio za izlozbe, vec kao ljubimac da ga mazim, pazim i volim.
Posto sam imala maltezera 17 godina i nakon njega roditelji su bili protiv kupovine novog psa, dosao je dan kada su konacno popustili :D
Od tada visim na internetu 24h i trazim patuljaste pudle. Jedini tako da kazem " uslov" koji moram da ispunim to je da pas bude mali i muzijak.

Moj Laki je dobio kapi za uvce :( od juce cese uvce i bukvalno place dok ga cese :( posumnjali smo da nesto nije u redu,jer sam vec unapred citala da su podlozni tim infekcijama,i danas smo ga odveli veterinaru,koji je rekao da ima pocetak upale,da smo ga na vreme doveli,i onda mu je pocupao te dlacice,jer nisu bile pocupane, i dao kapi,da mu stavljamo dva puta dnevno.Ja nisam ni znala kako da mu pocupam te dlacice,jer nisam ni videla do sad kako to treba da se radi.Jadnicko :( dosao prekjuce i vec neki problemi :( ali bice bolje :)

Pre nego stene dam novim vlasnicima, stene odvedem na kupanje, brijanje, sredjivanje usiju, noktiju, tako da novi vlasnik dobije psa oko koga nema nikakvih "radnji" za sledecih bar mesec dana. Stene se detaljno pregleda bas iz razloga da novi vlasnik nema neprijateljnih iznenadjenja kada psa dovede u dom. Izmedju ostalog i ja budem sigurna da pas ide zdrav i prav :)

1474548_476122362501022_10307017_n.jpg
Otprilike ovako :)
311590_10151635371515242_727798801_n.jpg

Prilozi

• GetAttachment.jpg
    GetAttachment.jpg
    5,7 KB · Pregleda: 4
Poslednja izmena:
Pre nego stene dam novim vlasnicima, stene odvedem na kupanje, brijanje, sredjivanje usiju, noktiju, tako da novi vlasnik dobije psa oko koga nema nikakvih "radnji" za sledecih bar mesec dana. Stene se detaljno pregleda bas iz razloga da novi vlasnik nema neprijateljnih iznenadjenja kada psa dovede u dom. Izmedju ostalog i ja budem sigurna da pas ide zdrav i prav :)

Pogledajte prilog 312810 Otprilike ovako :) Pogledajte prilog 312812
I ja sam mislila da cu da dobijem takvo stene,osim samo sto nisam htela da mu brijaju njuskicu,barem za sad.Nokti mu nisu bili iseceni,veterinar je to danas odradio.Ai dobro,bi sta bi,izboricemo se :)

Evo mi da vam se javimo :) evo vec nedelju dana proslo od kako mi stigao Laki :) ucimo gde da piskimo,kakimo,ali nam nesto ne ide.Od deset puta jednom piski na pogodi novinu,ali dobro,naucicemo.Ovako je dobar,igra se,trckara,skakuce...najvise spava :) sam nece nikako,ostavi ga ja na pola sata,odem u drugu sobu,kuka li kuka.Nocu spava,naravno,sa nama.Uvce mu prolazi,u cetvrtak idemo na kontrolu :) Pozz od LAKIJA i mene :*

Dobra je strana da nece prerasti novinu kao haski mog ujaka, pa nisam znala da li da se smejem ili placem kad je konacno otisao na nju i zalio stazicu pored. :lol:

Ijaoooo :D da znas :D Laki dodje do novine,ponjusi i ispiski se,ili iskaki pored nje :) ja jurnem cim vidim,sa namerom da ga stavim na novinu,ali dzabe,on se ispiski samo malo i odmah pobegne,pa se ispiski lepo kad ga ne gledam :D joooj.Ali dobro,verujem da ce nauciti,jos smo novi,tek se skoro opustio pa sad istrazuje po kuci.Kad radi nesto sto ne treba,viknem glasno NE! i lupnem rukama,i za sada deluje,poslusa :) inace mnogo voli da se igra,trci,jurca...sladak je :heart: svi ga vole :) maza

Back