PUDLE

Pozdrav svima,

kakvi su Grci za ljubimce, idemo na odmor, nemamo smestaj a imamo Lazu.... drugo, video sam u pasosu da mu treba neki test na besnilo, jel treba za Grcku to ili ne? I da li moramo da imamo u kolima onaj kavez za putovanje?

Evo i par slicica sa zadnjeg sisanja....

Pozzz!

E Ribarac, slatko me nasmeja sad :super:

Tobi nema predgriz. Samo je tog dana bilo previše toplo i on je stalno dahtao, a pošto ga ja sama (bez pomoći) slikam, stalno sam mu govorila nešto kako bi se fokusirao i ispravio stas. Znaš ono kao u pesmi "Fifi" :zper:
Baš je u tom momentu zatvorio usta i očigledno malo uhvatio i usne pa mu se ne vide gornji zubi.

Evo i slike.

Uploaded with ImageShack.us

Kada pas ima predgriz, to se vidi i po zatvorinim ustima (oblik vrha njuške odnosno vilice) pa pogledaj i druge njegove fotke...

rajkox
moje iskustvo s Grcima je ...hmmm ne bas sjajno. Pitala sam i to prijatelja koji drzi hotel tamo d ali bi imao nesto protiv da povedem psa i uopste nije bio odusevljen. Ne bih se ja usudila da krenem na put bez rezervisanog smestaja i to jos s ljubimcem. Ne kazem da ne biste nasli nesto, ali verovatno dosta teze nego bez psa.
Inace Grcka je clanica EU a oni traze titar test. O tome se vec ovde na odvojenoj temi dosta pisalo, pa pronadji. Samo da ti napomenem da ti za celu preceduru treba oko mesec dana. E sad, uvek postoji mogucnost i da ti niko nista ne trazi, pa je samo stvar tvoje odluke sta ces i kako ces.

al ovo Tobi ima podgrizac? Na ovoj slici deluje kao da mu se vide donji zubi a to je moguce samo ako mu je donja vilica duza (takozvani podgrizac)?

Zapravo, zagriz kod kog prominira donja vilica je PREDgriz, PODgriz je zagriz kod kog prominira gornja vilica. I ne, vidi se na osnovu oblika njuske, ali Jasna je to vec objasnila. Predgriz je standardni zagriz kod nemackih boksera, engleskih buldoga i jos nekih rasa a cest je i kod mesanaca pekinezera (moj Gizmo ga je imao).

Za titar test treba sigurno više od mesec dana jer se pas vakciniše protiv besnila, pa se čeka najmanje 30 dana, onda se čekaju rezultati... i daj bože da budu dobri, jer ako nisu onda sve ispočetka, a naravno sve to i košta...

OK, nemoj da se lozizs, nisam nista tvrdio samo mi je na ovoj slici bas zapalo za oko. Na slici se vide donji zubi a to se vidi kad je donja vilica duza. Poz.

Zdravo,Ja sam Leon :) Imam 4 meseca i samo par dana..
Velika sam maza ali ponekad i sasav totalno :)
252447_2090522819797_1147039662_2479764_4342942_n.jpg

evo me ovde sa drugaricom Lorom,ona je 4 meseca starija od mene,puno je volim i mislim da ce mi ona biti devojka :)
268776_2133023242281_1147039662_2532881_4862151_n.jpg

Pozdrav svima,ja sam Dunja iz Panceva,vlasnica ove prelepe muske pudle.Leon ,kao sto vec napisah ima 4 meseca i kusur dana,da li smatrate da je rano za sisanje?Ja bih ga ipak malo uredila ;):manikir:

I ja mislim da je vreme :)
Hvala na dobrodoslici!
Imamo jedan mali problem,tacnije to nije problem ali bih ja svakako da promenim ko dn jega.Ne znam kako da ga naucim da donese loptu kada mu je bacim,on je uzme i izaziva me da ga jurim? volela bih da ga nekako naucim,pokusaval sam na sve moguce nacine :dash:

Dobrodoslica i od mene.:cvet:

Kada su moje pudlice bile male, zurila sam da im sredim frizuru sto pre.
Sada? Ne bih tako zurila jer vise nikada nece imati takvu dlaku,meku a ipak je lako rascesljati. I vise nikada nece biti tako pufnasto-slatki. :)

Ako zelite,sigurno nije rano za sredjivanje a i na ovoj vrucini koja nas ceka, bice Vam kuca zahvalna na sisanju. :D

Dobrodoslica i od mene.:cvet:

Kada su moje pudlice bile male, zurila sam da im sredim frizuru sto pre.
Sada? Ne bih tako zurila jer vise nikada nece imati takvu dlaku,meku a ipak je lako rascesljati. I vise nikada nece biti tako pufnasto-slatki. :)

Ako zelite,sigurno nije rano za sredjivanje a i na ovoj vrucini koja nas ceka, bice Vam kuca zahvalna na sisanju. :D

meco,
samo od psa zavisi kakvu ce dlaku imati, a i kao sto je opste poznato dlaka je izolator i cuva psa, kako od hladnoce, tako i od vrucine;)

Novodosli, dobrodosli!!! :D

Hvala na dobrodoslici :) da,josuvek imam onu bebcu dlaku..necu ga sisati nista posebno,idalje ce biti cupavac,ali ce mu dlaka biti kraca,i uredjena,ovako deluje malo divlje :)))))) kako mi savetujete da ga naucim da mi vraca lotpu kada mu je bacim?umesto toga on me izaziva da ga jurim sa lotopm u usitma :D

Imamo jedan mali problem,tacnije to nije problem ali bih ja svakako da promenim ko dn jega.Ne znam kako da ga naucim da donese loptu kada mu je bacim,on je uzme i izaziva me da ga jurim? volela bih da ga nekako naucim,pokusaval sam na sve moguce nacine :dash:

Naseg Lazu nismo ucili, a ipak donosi loptu, u pocetku je kad je donese, spustao blizu sebe, da bi mogao da se otima sa nama, a sada recimo, kad mu se jurca, donosi i spusta ti lopticu u krilo da mu je bacis, a kada mu je do drmusanja onda sa lopticom u ustima te gura, a niko ga nije ucio nista..... tako da sam ja na tvom mestu ne bih se mnogo opterecivao time.... skapirace vremenom, jos je mali....dobrodosla na forum...

Meco, ne znam jesi li vidjala nase stare po selima, u vunenim carapama i zimi i leti, zimi im drzi toplo, leti ih brani od istog;)

Inace moja iskustva s lopticom i ucenjem :) Moj Leo nikada nije hteo da trci za lopticom, ali nikada, uvek me je gledao kao da ne znam sta radim, kao da mu je ispod casti da trci za njom. Ma sta sam pokusavala, nikada ga to nije zanimalo, kao i vecina igracaka. On je g-din covek i zasto ja njemu to uopste bacam??!!:eek: Inace Leo mi nikada nije bio ni alav na hranu i poslastice tako da ni nagrade i kazne nisu urodile ama bas nikakvim plodom.
Dok pudlan moje prijateljice je u stanju satima da vraca lopticu i nikada mu ne dosadi. Mislim da je s njima slucaj kao s ljudima: sto ljudi, sto cudi.

gagasf, nisam obratila paznju na vunene carape ali sad znam kako da se zastitim od vrucine.;)
Leo je bas gospodin covek. :klap:
Moja Mici voli da donosi igracke i lopticu. Ako zapocnem bacanje jedne igracke, donosice samo nju...druge bacene igracke samo pogleda sve dok joj ponovo ne bacim onu prvu. Doni ne pravi pitanje.Donosi sve:hahaha:
Inace ako joj kazem da mi donese odredjenu, jednu od poredjanih igracaka, bas nju i donese. Oni tacno nauce koja se igracka kako zove i nije nikakav problem da ti to i donesu. Pametnice male. :ok:

jasnaok, sta rade bebane?
Puuuuuuuno :kiss: za njih.
Uzivajte dok su kod Vas.

Mali bebci još uvek uglavnom spavaju:zzzz:, a moje devojčice su tako nestrpljive da ih vide kako se igraju i trčkaju:pas:
Progledali su pre nedelju dana i sada još vežbaju svoje klimave nogice. Tek malo počinju da izlaze iz kotilice i brzo se vraćaju unutra. Ima nekih pokušaja režanja i lajanja i mahanja repom, kao i međusobnog grickanja-igranja, ali sve je to toliko smešno i ne spretno:zcepanje: sedim kod njih i uživam posmatrajući ih... :super: Za koji dan (kad malo budu stabilnije hodali) ću početi sa mlevenom junetinom...

DSC07176d.jpg
DSC07212d.jpg
DSC07232d.jpg
DSC07253d.jpg

Poslednja izmena:
Moj Pasa moze satima(mogao bi i danima) trcati za loptom.Loptu obavezno donese da mu ponovo bacim.Ucila sam ga da kad se vrati sa loptom da je ostavi kraj mojih nogu na PUSTI.Sad mu vise nista ne govorim.A druge igracke uglavnom mu sluze da ih drzi u ustima i da ja trcim za njim .Isto se fiksira samo na jednu.Obozava igru da ja sakrijem jednu igracku i onda mu kazem da trazi(zna tacno nazive jedno 10 igracaka)-nekad kad mu je previse lako da je nadje glumi da je ne vidi ,da produzi igranje :zcepanje:.

A sto se duzine dlake tice znam da je izolator u svakom slucaju.Do prije par dana pustila sam mu dugu dlaku ali sam ga osisala na prilicno kratko jer je meni to nemoguce odrzavati.On obozava biti napolju,jurca po travi ,valja se...Nakon toga pun je cicaka,raznih ljepljivih travki,to je prosto nemoguce svakodnevno sredjivati na dugoj dlaci.Kratka je mnogo prakticnija.

Hvala na dobrodoslici ,svima,jos jednom!
Koliko sam ja shvatila,nema sanse da nauci,to ce ili shvatiti vremenom ili ne..ali svi moji prijetelji,koji imaju pudle,mi pricaju da su lude za tim gumenim lopticama.Mala Lora,pudla mog decka,satima donosi i vraca lopticu..nadam se da ce i Leon nauciti da se igra :) hahah..inace,ove bebice su preslatke,mnogo mi se svidjaju sareni stenci :)

Kakav povodac koristite za svoje mezimce?Onaj oko vrata ili oko citavog tela?

Ogrlica mnogo brze natera psa da nauci kako se hoda na povodcu, sto je meni licno jako bitno s obzirom da se setamo prometnim ulicama.
Am manje sputava psa pa on cima kud mu je volja, a uz to, za sve vas koji volite da vam pudle izgledaju kao medvedici je i dodatno nepogodan, jer jako mrsi dlaku.

Ja koristim ogrlice, am (kako gagasf reče) mrsi dlaku, mislim, mrsi i ogrlica ali je ona manja ;) .
Am koristim samo kad im oblačim kabanice pa mi je onda ne praktična ogrlica, am stavim preko kabanice/jakne.

Back