PUDLE

Laza je lep tako oshishan, i ako mu je vec dlacica narasla :) Decko je narastao, ili mi se samo tako cini?! :D
Samo iduci put recite Djedu da mu ne dira rep i da mu dlaku na ushima samo izravna ;))

Jeste porastao, neznamo samo kolko ce jos da raste, al veoma je blizu magicnih 35cm (mada ga nisam merio, nego onako na oko) :) :) :)

Bitno da je on zdrav...koliki ce biti...manje bitno.

Dlaka mu lepo izgleda, s tim sto polako ulazi u period kada je meni bilo najteze da se izborim s njom. Kako bude stariji sve ce manje biti problema oko cesljanja i uopste odrzavanja dlake. Najgora je ta bebeca faza, ali se lakse prevazidje redovnim shishanjem, tj, na ono vreme kada krece da se jako mrsi. "Nezrela" dlaka + vlaga (u vazduhu) je dobitna kombinacija :(

Jeste porastao, neznamo samo kolko ce jos da raste, al veoma je blizu magicnih 35cm (mada ga nisam merio, nego onako na oko) :) :) :)

po slikama bih rekla da nema 32cm. Izmeri ga molim te pa nam javi. Ja sam za moju mislila da je prerasla a kad sam je izmerila imala je 33cm. Ima vec godinu dana i nece rasti vise.

Broj telefona zene koja je otvorila salon u NIshu imam...kome treba moze mi se javiti pp.-om. Stvarno ne znam da li je dozvoljeno reklamiranje, pa ga ne mogu objaviti ovako javno. Za zenu sam dobila preporuku od prijateljice koja je radila s njom. Rekla mi je da jako dobra, pazljiva, i da je kuce prosto obozavaju jer ima beskrajno strpljenje.

Hajde Mimis, sad reci sta da radim, dal da pisem kontakt javno i ubrzam proces, il da se drzim onoga sto napisah u predhodnoj recenici ;))

Ako cemo strogo da se drzimo pravilnika, mogla bi eventualno da postavis temu na Oglasavanju. Nego, koliko pudlara ima u Nisu? Ne vidim da ti je preveliki posao da prosledis broj na pp.

Hvala Mimi`s na odgovoru :)
Meni nije problem da odgovorim na pp. , ali kao sto znas, na jednoj od tema je doslo do nerazumevanja kod ovakve vrste prosledjivanja informacija, ispade da smo svi u nekoj straaasnoj konspirativi i da ne zelimo da sve uputimo i informisemo.
Inace, ne bih oglasavala nesto sto nije "moje", to se po meni tek kosi sa nekim shirim pravilima, a ne samo s internet.

Dakle, jos jednom, nije u pitanju teorija zavere izmedju iskusnijih vlasnika i odgajivaca, niti skrivanje informacija nego jednostavno postovanje pravilnika. Razumemo se. :)

Molim pomoc!

Imam dve patuljaste pudlice: Mici i Doni ( za one koji ne znaju):)
Ne mogu da ih sparim ni jednom jer je on puno veci od nje. Cak i da ih pustim da se spare jednom, ostaje problem teranja dva puta godisnje svake godine.
Kod Mici je tek zavrseno teranje i sve moje i njihove muke vezane za to su prestale do sledeceg teranja. Bilo je strasno! :dash:
Da bih je sprecila da se pari oblacila sam joj danju gacice a nocu pamperse. Bezbroj puta sam je danju presvlacila zbog pis***** ali i zbog higijene.
Doni je po ceo dan pokusavao da se spari sa njom i naravno nije uspevao jer je bila u gacicama. Stalno je cvileo i lajao ....cutao je samo kad je bio na njoj. Uzasno tesko je bilo to slusati ali je i njemu sigurno tesko palo jer ne moze da ejakulira. Umarao je sebe ali i nju...cak joj je i peti prstic slomio pa sam je vodila na hirusku intervenciju.:sad2:

E sad....sta vi mislite, sta je bolje ZA NJIH, da Donija sterilisem ili ne? Ako to uradim, bojim se da ce onda ona navaljivati na njega i da ce nastati ista frka samo sto ce ona njega juriti a on bezati od nje.Osim toga, kod njega ce se najverovatnije promeniti karakter i imacu potpuno drugacijeg psa. Ustvari, zao mi je da mu to uradim.

Da sterilisem nju? Zao mi je a i to je veci hiruski zahvat. Takodje ne znam sta bi se onda desavalo.:think:

Sta vi mislite? Imate li iskustva sa takvim problemima?

Zaboravih reci, Donija sam dobila na poklon (poklon se ne odbija) kad je Mici bila kod mene vec dve godine. Sama nikada ne bih kupila muzjaka i zenku, bas zbog ovih problema.

A da probas pomoc prijatelja!Moja drugarica
bi u fazi teranja muzjaka vodila kod roditelja
ili kod najbolje prijateljice,neznam da li je to
resenje,ali ona je tako radila dok zenku nije
sterilisala u osmoj godini.

Mislim da je to jedino resenje...jedno od njih dvoje se mora odvesti u goste u tim najtezim danima.
Moja mala je trenutno u gostovanju. Odvela sam je kada je krenula da naskace na Lea, a njemu nije trebalo puno da bi i on mogao na nju.

Meco, najbolje mozes shvatiti kakav je haos nastao kada sam ja skocila jer sam pomislila da je "djavo odn`o shalu", a tek sam bila stavila toplomer da sebi izmerim temperaturu. Naravno on mi je ispao, ziva i staklo na sve strane, ovo dvoje ne zna se ko na kome, a ja ne znam kud pre... dal da sklanjam pse da ne pojedu zivu i izgaze staklo, a kud da ih odvajam, kad ne smeju zajedno..opsti haos!!:eek:
Posle toga je Endzi morala pod hitno u goste... Do neba hvala mojoj prijateljici sto je primila i sto joj jos uvek dosadjuje ...:worth::worth:

Nije preporucljivo da muzijak bude dosta veci od kuje. Takvo parenje se bas ne preporucuje. Streilizacija zenke ti je najbolje resenje (ako ne planiras nekad da je paris). Streilizacija ne donosi nikakviz zdravstvenih problema, naprotiv.

Meco, resicemo to ovako, kad vec imamo isti problem;))
Ja tebi u doba parenja dovedem zenski deo, a ti meni muski deo populacije, i ovako im se teranja skoro poklopishe;))
Inace Leo je maleshni patuljak, pa ga mozda i za zeta mozesh uzeti ;))

Mislim da je to jedino resenje...jedno od njih dvoje se mora odvesti u goste u tim najtezim danima.
Moja mala je trenutno u gostovanju. Odvela sam je kada je krenula da naskace na Lea, a njemu nije trebalo puno da bi i on mogao na nju.

Meco, najbolje mozes shvatiti kakav je haos nastao kada sam ja skocila jer sam pomislila da je "djavo odn`o shalu", a tek sam bila stavila toplomer da sebi izmerim temperaturu. Naravno on mi je ispao, ziva i staklo na sve strane, ovo dvoje ne zna se ko na kome, a ja ne znam kud pre... dal da sklanjam pse da ne pojedu zivu i izgaze staklo, a kud da ih odvajam, kad ne smeju zajedno..opsti haos!!:eek:
Posle toga je Endzi morala pod hitno u goste... Do neba hvala mojoj prijateljici sto je primila i sto joj jos uvek dosadjuje ...:worth::worth:

:rotf: Sad se lako smejati, znam..sama sam imala vise scena haosa i bas zbog toga nisam sigurna da mogu, oni a i ja, pregrmeti jos jedno teranje na ovakav nacin.
Imam pola godine da odlucim sta da radim. Moram smisliti nacin da ga odvojim od nje a da ne napravim nevolju nekome ko ga cuva. Jos uvek je jako nestasan, krade stvari i izgrize ih. Drugi problem je sto nije navikao da trazi da izadje napolje da vrsi nuzdu jer kod kuce, kroz ugradjena vratanca, moze izaci kad hoce.
Hvala svima na savetima.:hvala:

QUOTE=gagasf;16785136]Meco, resicemo to ovako, kad vec imamo isti problem;))
Ja tebi u doba parenja dovedem zenski deo, a ti meni muski deo populacije, i ovako im se teranja skoro poklopishe;))
Inace Leo je maleshni patuljak, pa ga mozda i za zeta mozesh uzeti ;))[/QUOTE]

Super resenje!!!! :super:
A hocu i da je parim sa manjim muzjakom.
Ne znam samo da li bi ga primila posle mog prethodnog maila

Meco, ja takodje imam i muzjaka i zenku, koje ne parim svaki put.
Prvo sam muzjaka vodila kod sestre, ali je i to bio problem jer je ona stalno zavijala bez njega. Nece da bude sama ni sekundu...
A sada, kada ne zelim kucice, ja jednostavno otvorim jedan veliki kavez i onda ih menjam na nekoliko sati (malo on unutra, malo ona) i ovako su mirni skroz. Niko ne place, zajedno su i oboje su sa nama.
Inače, kavez sam morala da nabavim kad sam kupila pse jer sam imala propisan karantin od 3 nedelje a inspektorka mi je svaki drugi dan bila u stanu da kontroliše...

Danas je palo i jedno brijanje...

Evo rezultata:
DSC06002.JPG
DSC06009.JPG
DSC06005.JPG
DSC06012.JPG

Stagod rekli, pudla je prava tek sa tom shiljatom njuskicom :D Jednostavno, cela fizionomija se promeni kada je njuskica izbrijana.
Jasna, bas je sladak/ka, ne napisa ko je :)

Mi smo danas proslavili Leov 3-ci rodjendan. Tortu je pojeo sam i dao je Eni tek na kraju, kad se vec prezderao.

To je naš dečko, Tobi.
Već smo i zaboravili kakvo mu je lice :rumenko:... ali eto, deca mi nisu dala da ga brijem i sad se svaki put iznenadim kad ga vidim... Ovo moje malo dete (trogodišnje) sad ne ume da ih razlikuje, treba joj puno vremena, dok razmisli ko je ko...:zcepanje:

Srećan Leu rođendan!!! A kakva je bila torta, jel može recept, mi smo već počeli da planiramo (za maj).

Hvala Jasna :)

DSC03615-1-1.jpg

DSC03620-1-1.jpg

DSC03632-1-1.jpg

To je nekako ovako izgledalo. Nesto se ovaj put i nismo trudili, cak nista ni za ukrasavanje nismo imali. Inace svake godine kupim krem-sir okrenem ga natraske, i ukrasim grickalicama koje imamo trenutno. Moji obozavaju sir pa se to pojede o cas posla.
Leo nije Eni dao ni da lizne, mada je ona krenula dok su jos svecice bile upaljene pa se i osmudila malo :)
A on posto je skoro sve sam pojeo, celu noc nije spavao jer ga je mucio zeludac. Alavac jedan :)

Back