PUDLE

DSC01565.jpg
DSC01546.jpg
Evo mog Pase-i nije lose osisan :roll:!

Evo da se predstavim, ja sam čika Zloba iz Beograda imam jednu trogodišnju lepoticu,srednju aprikot pudlu čiju ću sliku postaviti kada budu odobrene tri prve poruke po pravilima foruma.Njen prethodnik je bio isto aprikot pudla i doživeo je lepih i sretnih 14 godina.Imali smo i 5 prinova prošle godine i svi mališani su sretno udomljeni, lepi i napredni.
Šišamo je sami mašinicom i nema stresa koji je bio obavezan po povratku sa šišanja.Što se tiče šišanja šapica, posebno između noktiju, trebale bi biti ošišane jer se često na donjem delu između jastučića dlaka koja je predugačka ukovrdža i ućeba i onda počinju da je grickaju a i skuplja se i prljavština.

Evo i slike mama Teli i mališana.

Prilozi

• DSC00691.jpg
    DSC00691.jpg
    28,7 KB · Pregleda: 40
  • DSC01239.jpg
    DSC01239.jpg
    50 KB · Pregleda: 29
  • DSC01317.jpg
    DSC01317.jpg
    53,4 KB · Pregleda: 28
  • DSC01289.jpg
    DSC01289.jpg
    42,7 KB · Pregleda: 29
  • DSC01295.jpg
    DSC01295.jpg
    40,2 KB · Pregleda: 28
cao svima:bye:,valiki pozdrav za sve ljubitelje pudli u koje se i ja ubrajam!!:rotf::rotf:
planiram da uskoro kupim malo stene patuljaste pudle,koje vec duze vreme prizelkujem,ali me neke situacije sprecavaju da to uradim pre!:neutral:
stenci su mnogo lepi!!:rotf::super:

E pa naravno da ima nekog... :) ja sam ovde... Obozavam pudle,te mi je veoma drago sto cu tu svoju ljubav moci da podelim sa nekim. Moja patuljasta pudla se zove Mimi,ima 3 godine i pre mesec dana se prvi put ostenila,tako da mi sad imamo pravo malo zabaviste i pozoriste u kuci. 3 sina. Pa ima li nesto lepse? Uzivam u svakom danu provedenom sa njima...

Mi smo napunili 1 mesec i sad već uveliko jedemo (blendiranu mlevenu junetinu). Igramo se, trčimo, lajemo i grickamo sve što nam je na dohvat naših zubića koji upravo rastu.
03-Bettly2.jpg
02-Lolly4.jpg
03-Bettly5.jpg
01-Hrab3.jpg
01-Hrab1.jpg

hvala svima na dobrodoslici,ja treba da kupim apriko patuljastu pudlu,gledam oglase.odgajivacnice kako bi nasao odgovarajuce stene vrhunskog porekla,ali u srbiji apriko pudle kakve ja zelim bas i nema,ako neko od vas zna neku odgajivacnicu pomognite!!!:hahaha::hahaha::hahaha:!:mrgreen::mrgreen:

Ovde vrhunske uzgaivacnice apriko pudli nema, ali najbliza dobra ima kod "komsija" Hrvata, http://www.monlami-poodle.hr/. Inace, sajt im nije skoro abdejtovan, covek je uzeo i ovogodinji Evropski shampionat u Celju, pored dosta toga jos.
Kada sam krenula ui nabavku svoje male crvene doobro sam protalaskala pola sveta da nadjem bas to sto hocu. Nailazila sam na kvalitetne apriko uzgaivacnice, pa ako te zanima vise, javi mi se na pp.

Ne, ja nisam kupila stene od njih, jer sam zelela crvenu pudlu. I kod njih se po nekada nadje po koja, ali je boja nesto tamnija od apriko, a ja sam zelela bas crvenu.
Apriko su im kvalitetne i prave boje, moja dobra prijateljica je uzela malu patuljicu od njih i jako je zadovoljna i ona i sudije kod kojih ih je izlagala.
Cena kvalitetnog steneta je vro retko ispod 1000 evra, gde god da ga trazis i nadjes.

znaci ako dam 1000evra mogu da budem siguran da to sto sam uzeo je vrhunskog porekla i mugu to stene da izlazem na izlozbama!!!!?:mrgreen::mrgreen:jer ipak u danasnje vreme 1000evra nije malo pa kad ulazem toliki novac zelim i rezultate!!:mrgreen::D:klap:

Pazi, treba biti svestan da kupuješ živo biće. NEMA GARANCIJE čak i iz vrhunskih legala PONEKAD se desi da iskrsne neka mana koja se nije mogla videti u uzrastu šteneta. Kupovina šteneta je uvek lutrija.

Vrhunski odgajivači kada biraju za sebe štene iz svog legla, zadrže sve štence do godinu dana pa tek onda odaberu za sebe.

Ipak, verovatnoća je znatno smanjena da će se nešto desiti, ukoliko se kupi takvo štene. A posebno za ove naše prostore, velika je verovatnoća da će pas iz takvog legla biti nagrađivan na izložbama (osim ako mu se ne desi neka krupnija mana, tima lošeg zubala ili sl...).

Ukoliko postoji mogućnost, uvek je bolje uzeti starije štene gde se već mnoge stvari vide. (govorim za izložbeno štene)

Nadam se da vam je ovo koristilo, potpuno je dobronamerno pisano. :p

Jasna, ja ne znam kako je bilo kada si ti kupovala stence u Nemackoj, ali s obzirom da sam letos imala priliku da se bavim time, mogu reci da sam pri preuzimanju steneta dobila ugovor po kome se uzgaivaci obavezuju da dobijam psa bez mana, izlozbenog kvaliteta. Ako se pokaze bilo koja mana dobijam ili drugo stene ili novac nazad.
Koliko znam i moja drugarica koja je uzela psa u odgaivacnici koju sam pomenula ima identican Ugovor.
Inace, naravno i pored toga niko ne moze garantovati da ce pas na svakoj izlozbi pokupiti sve moguce, jer uostalom i sudije su ljudi, a ukusi su razliciti, nekome ce svideti ovaj, a nekom neki drugi pas:))
Inace, se slazem s tobom da se kod starijeg steneta to vec sve lepo vidi, mada poznavaoci mogu videti izlozbeni kvalitet i kod mladjih stenaca.
Sve je stvar odluke:)

To sa ugovorom je super stvar, jedina mana je što dok se to nešto pojavi, i čovek i pas se već naviknu jedno na drugo i zavole se... Zamislite tu sudbinu izložbenih pasa koje sele, prodaju, iznajmljuju.... kako njima odgovara, a sve zbog love...

To su tzv "profesionalci". Za njih ne postoji kućni ljubimac.

OK, verovatno sam sada već otišla predaleko, znam da se ovde ne radi o takvom slučaju, samo navodim kao primer.

bas mi se svidja to sa ugovorom posto to do sad nisam znao,jer kad tako kupujes psa imas neku garanciju,ali sto kaze jasna vezes se za psa pa kad se u kasnijem dobu utvrdi da stene ima falinku bude bolno da se rastanes od njega,,ali to se kod ozbiljnih uzgajivaca jako retko desava.
mozda je bezbednije sto ste rekli da se uzme malo starije stene!:hahaha::hahaha::hahaha:

:))
Niko vama ne oduzima stene, vec dobijate drugo...

Inace kada sam krenula u prepisku s gospodjom od koje sam mislila da kupim psa, on je bio tek u zamisli, nije bio jos ni rodjen. Od 5 stenaca, samo dva su bila izlozbenog kvaliteta, tako da mi je gospodja poslala slike samo ta dva steneta, ostale mi nije ni nudila. Prvenstvo izbora je imao uzgaivac iz Italije, ali smo srecom izabrali svako "svoje" stene:) Kasnije se ispostavilo da to drugo stene nema sve zubice, pa je ispalo da samo moja Endzi zadovoljava sve kriterijume izlozbenog psa.
Hocu da kazem da Vas niko nece preci za novac koji dajete, jer to nikome nije u interesu. Ljudi se bave uzgojem po nekoliko decenija unazad i takva vrsta reklame im nikako nije neophodna. Bar tako je u "belom svetu"!

Imam dva psa:)
Jedan je muzjak star skoro 3 godine, Papagena je zenka, stara 6 meseci.
Leo je apriko patuljak, a Ena, crvena, za sada izmedju patuljka i toy-a :)

zenkica je jos mlada,pitao sam te to zato da neces mozda uskoro da imas mlade stence,jer reko bolje je da uzmem stene iz kucnog legla!!ali neverujem da cu da kupim stene za jedno 6 meseci jer su mi iskrsli neki problemi pa cu morati da se selim tako da dok se to nedesi nema ni steneta,ali za to vreme raspitivacu se za stence!!!:D:D:D

Back