PUDLE

Jao, ja ga još pamtim u onoj kratkoj varijanti od prošle godine i nisam ni stigla da ti kažem, sad u Beogradu, kako sam se iznenadila kad sam ga videla u dugoj dlaci. PRELEP JE!!:heart:

Mi se već duže vremena spremamo da svratimo do Obedske bare. Ja nikada nisam bila, a baš me zanima kako je tamo. Dakle, prvom prilikom idemo!

Ogi diplomira?:D:D
A stvarno ima mnogo pametne okice na slikama :) Baš je sladak!

Društvo pudlaša iz Bg, jeste li raspoloženi za neko druženje na Adi tokom nekog od sledećih vikenda, naravno kada bude bilo suvo? Vi se već verovatno viđate međusobno, ali bi Šica i ja voleli da vas upoznamo malo bolje.. :D

Gagasf, Leo ima na toj slici samo malo dužu dlaku nego Širli sada. Kako vi izlazite na kraj sa ćebanjem? Jel postoji neki baš dobar šampon, pakovanje, ili je ulje u pitanju..?
Pomagajte! Baš ne bih da je šišam, a nema smisla da se svaka dva dana borimo po sat vremena - ja sam pažljiva, ali ipak je počupam po malo..
Što se tiče puppy clipa, ti makar znaš da ja nisam ljubitelj toga, zato nas, između ostalog, i nema na izložbama.

Ne,jos nije diplomirao ali ce do maja dobiti diplomu na Kembridzu!Pa moje dame,ako zelite poznanstvo sa jednim obrazovanim dasom..:zcepanje::zcepanje::besna:::hahaha:::hahaha:Poljubac za Sirlicu!
Salu na stranu,ima li neko ideju kako da 'nagojim' Ogija,cini mi se da je jako mrsav,a uz to je izbirljiv,mrljav...granule jede samo natopljene,izmrvljene i pomesane sa sitno iseckanim mesom.Da li postoje neki vitamini za bolji apetit ili nesto slicno?

Poljubac i od nas za Ogija!
Ne znam šta bi moglo da pojača apetit, osim možda dodatne fizičke aktivnosti?
Širli isto mrljavi sa granulama, ali ja više ni ne obraćam pažnju na to koliko jede. Ostavim joj, pa ona sama odredi koliko će jesti. Uvek jede manje nego što piše da bi trebalo po tabeli, ali to je verovatno individualno. Samo mislim da nije dobro da natapate granule, jer je njihova cvrsta struktura dobra za skidanje kamenca, čemu su pudle sklone. Širli isto na početku neće da jede same granule, ali kada vidi da nema ništa drugo, a gladna je.. granule nestanu :)

Poslednja izmena:
Ja sam doskocila Ini sa hranom jer me bila snasla kao ovcu:rumenko:
Naime skuvam joj telece repove i napravim jaku supu, stavim sargarepu i kad se skuva odvojim porciju, dodam granule i sve lijepo umiksam pa ne moze da brljavi i odvaja, bas se lijepo ugojila :D, ne izgleda vise kao zrtva zlostavljanja :hahaha:

Poljubac i od nas za Ogija!
Ne znam šta bi moglo da pojača apetit, osim možda dodatne fizičke aktivnosti?
Širli isto mrljavi sa granulama, ali ja više ni ne obraćam pažnju na to koliko jede. Ostavim joj, pa ona sama odredi koliko će jesti. Uvek jede manje nego što piše da bi trebalo po tabeli, ali to je verovatno individualno. Samo mislim da nije dobro da natapate granule, jer je njihova cvrsta struktura dobra za skidanje kamenca, čemu su pudle sklone. Širli isto na početku neće da jede same granule, ali kada vidi da nema ništa drugo, a gladna je.. granule nestanu :)
Od prvog dana sam forsirala granule,i to skolsi:15 min mu ostavim,pa sklonim,i tako stalno.Onda sam nakupovala sve moguce ultrasenzitiv u Pet Centu da bi mu menjala ukus.Pa sam ih sitnila u secku da budu sitnije.Posle sam dodavala pomalo mleka,supe,corbe...Sve sto nije granula pojede a granule ili tragove od njih ostavi u ciniji netaknute.Znaci svasta sam smisljala i nista nije upalilo sem natopljenih.A to da ga izgladnim ne pali,jer jednom sam posle 24 sata ja popustila i ne bih se sa tim igrala vise.Jednostavno je mrljav kao mrljavo dete ako me razumete.

Ja sam Jupiku uspela da ugojim jedino kada je jela čisto meso. Granule su stajale ceo dan a meso je dobijala po 150-200 grama ujutru i uveče. To sada kad je bila skotna i posle kad je dojila bebe i baš se ugojila.
Kad sam je "skinula" sa mesa i vratila na granule, skinula je višak ali sad je taman, ni mršava ni debela.
Ali mi je zato Tobi (mužjak) sada jako mršav :(, svaki put kad se ona protera on neće ništa da jede...
Treba će mu sad neko vreme da se vrati na svoju kilažu.

10 Psecih zapovesti

1. Moj zivot ce biti najverovatnije 10-15 godina.
Svakodnevna odvojenost od tebe bice bolna za mene i mozda ce cak izazvati depresiju.
Misli na to pre nego sto me kupis.

2. Daj mi vremena da razumem sta zelis od mene...nemoj biti nestrpljiv i nervozan.

3. Veruj u mene i ja cu uvek verovati tebi, to je jako bitno za moj razvitak.

4. Nemoj dugo bit ljut na mene, i nemoj me zakljucavati za kaznu.
Ja nisam sposoban da shvatim zasto sam zakljucan, ja samo znam da sam odbacen.
Ti imas svoj posao, zabavu i svoje prijatelje.
Ja imam samo tebe.

5. Pricaj samnom ponekad.
Cak i ako ne razumem tvoje reci, znam da je to tvoj glas koji se obraca meni.
To mozes da vidis i sam samo ako pogledas moj rep.

6. Budi svestan toga da kako god da se odnosis prema meni, ja to necu zaboraviti.
Ako je taj odnos nepravedan ili los, on moze pokvariti onu nasu specijalnu vezu koju imamo.

7. Pre nego sto me udaris, znaj da te mogu ugristi ili ogrebati, da imam zube koje mogu da polome kosti,
ali ja biram da to ne uradim.

8. Pre nego sto me optuzis da sam kooperativan, tvrdoglav ili lenj, zapitaj se da li mozda nesto nije
u redu samnom, mozda sam predugo bio na suncu... mozda moje srce postaje staro i slabo ili sam
samo umoran kao pas.

9. Vodi racuna i o meni i kada ostarim.
I ti ces isto biti star i zeleces negu, ljubav i privrzenost.

10. Budi samnom i u teskim momentima.

Nikad nemoj reci 'Ja to ne mogu da gledam' ili 'Neka se to desi u mom odsustvu'.
Sve je lakse za mene ako si ti tu.
Zapamti i to, sta god ti da uradis , Ja cu te uvek voleti.

Djina me danas okupala i osisala a onda sam naravno morala da poziram

Picture014-1.jpg

Picture009-1.jpg

Picture010-1.jpg

Ja sam naravno iskoristila prvu priliku da pokvarim frizuru

Picture001-1.jpg

i igrala sam se sa bebama

Picture003-1.jpg

a Djina nas je jurila po basti sa foto aparatom

Picture-1.jpg

Picture004-1.jpg

Nismo se dali uhvatiti ( a tek pozirati, na pamet nam nije padalo) :D

Djina, slike su divne a i maleni su tako brzo izrasli...

Evo dragi moji beogradski pudlaši, da vam javim da je moja draga devojčica otišla juče u Beograd. Možda je sretnete negde... baš mi nedostaje.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    86 KB · Pregleda: 25
  • 4.jpg
    4.jpg
    36 KB · Pregleda: 22
Mi, t.j. Ognjeni, smo danas otvorili sezonu na Adi :per:nismo baš skroz, duvao je vetar, a i ovo nam je prvi javni ulazak u vodu :klap:Evo kako je to bilo ( u slici ) ;)

Prilozi

• otvaranje sezone na adi 014.jpg
    otvaranje sezone na adi 014.jpg
    65 KB · Pregleda: 27
  • otvaranje sezone na adi 016.jpg
    otvaranje sezone na adi 016.jpg
    64,8 KB · Pregleda: 27
  • otvaranje sezone na adi 017.jpg
    otvaranje sezone na adi 017.jpg
    61,2 KB · Pregleda: 26
  • Kameleon Ogi.jpg
    Kameleon Ogi.jpg
    96,6 KB · Pregleda: 28
Gaga, bila je obrnuta situacija: Ogi je loptu odneo u jezero, a mi smo pokušavali da ga dozovemo da izađe zajedno sa njom, i da ne zapliva :whistling: Djina i Jasna, malci su Vam preslatki :heart::heart::heart:

Ognjeni je bas lep..:klap: :heart:
Ovako , htela sam da vas pitam koju bi mi odgaivacnicu preporucili? ( za patuljaste ili toy pudle,bele ) :)
Kucu bi uzela tek na sledecu zimu..ali pitam da bi se unapred informisala..:)

Poslednja izmena:
Mila, Ognjen je super. A jel voli da pliva ili samo dokle može da opipa dno? A i ona kamuflaža na šljunku je fantastična :lol:

Mrvice, ja ću imati novo leglo u novembru/decembru ove godine. A za bele patuljke mogu preporučiti bebe od inter šampiona Tedija u NS. Ako si zainteresovana poslaću ti njihov tel.

Mrvice, meni je Ognjeni stigao 28.08.2009 god, sa 2 meseca svoga života:D Želela sam da psa uzmem na jesen, da bi se on preko zime navikao na nas;)Evo gde mislim da sam pogrešila:na nas se navikao, ali se plaši, i laje, malte ne na svakog prolaznika koji mu se obrati, i to samo iz straha:sad2:Možda je to specifično za sve pudle, ali one koje sam ja upoznala, nisu sve lajave:per:Zatim, želela sam izložbenog psa, i takvog sam ga i kupila,ali se ispostavilo da mu je desna strana donje vilice-izbačena:( (Možda je to genetski, a možda je i od mlečnog zuba koga smo kasno izvadili):confused:Vreme će pokazati:rumenko:Moj ti je savet, da Već sada bezecuješ od koga ćeš kupiti psa, da bi ga uzela u punom sjaju i bez iznenađenja na jesen:ok:Inače, Ognjeni je uz školicu na koju idemo, postao pravi, posušni, pudlan:zper: A, za izložbe , ćemo još da vidimo, u odnosu kako mu se razvija zubalo:dash: Jasna, Ogi još nema deset meseci, i nije plivao u dubokoj vodi, tako da sam uživala gledajući ga kako u trku uleće u jezero:worth:Ljudi, Ada je prelepa, i uopšte nema drugih pasa(sa Makiške strane), i da pustite pse da se nauživaju:super:

Gaga hvala i slazem se vec popravila :D
Jasna hvala :D drago mi je da su sve tvoje bebe nasle tople domove :ok:
Mila, Ognjeni je prelijep, ima divan stav :D
Danas se spremamo za foto sesion tako da popodne ili sjutra stizu nove fotkice :D

Mila, Ognjen je super. A jel voli da pliva ili samo dokle može da opipa dno? A i ona kamuflaža na šljunku je fantastična :lol:

Mrvice, ja ću imati novo leglo u novembru/decembru ove godine. A za bele patuljke mogu preporučiti bebe od inter šampiona Tedija u NS. Ako si zainteresovana poslaću ti njihov tel.
:) :)
Ja zivim u Novom Sadu tako da bi mi i odgovaralo... :)
Hvala na ponudi...kad budes imala vremena posalji mi tel. :)
Mrvice, meni je Ognjeni stigao 28.08.2009 god, sa 2 meseca svoga života:D Želela sam da psa uzmem na jesen, da bi se on preko zime navikao na nas;)Evo gde mislim da sam pogrešila:na nas se navikao, ali se plaši, i laje, malte ne na svakog prolaznika koji mu se obrati, i to samo iz straha:sad2:Možda je to specifično za sve pudle, ali one koje sam ja upoznala, nisu sve lajave:per:Zatim, želela sam izložbenog psa, i takvog sam ga i kupila,ali se ispostavilo da mu je desna strana donje vilice-izbačena:( (Možda je to genetski, a možda je i od mlečnog zuba koga smo kasno izvadili):confused:Vreme će pokazati:rumenko:Moj ti je savet, da Već sada bezecuješ od koga ćeš kupiti psa, da bi ga uzela u punom sjaju i bez iznenađenja na jesen:ok:Inače, Ognjeni je uz školicu na koju idemo, postao pravi, posušni, pudlan:zper: A, za izložbe , ćemo još da vidimo, u odnosu kako mu se razvija zubalo:dash: Jasna, Ogi još nema deset meseci, i nije plivao u dubokoj vodi, tako da sam uživala gledajući ga kako u trku uleće u jezero:worth:Ljudi, Ada je prelepa, i uopšte nema drugih pasa(sa Makiške strane), i da pustite pse da se nauživaju:super:

Mene ne zanimaju izlozbe...pudla me zanima samo kao kucni ljubimac..:)
Nadam se da ce se Ognjenom to ispreaviti vremenom..:)
Da,znam i zato sam pocela vec da se raspitujem.. :)
Izmazi Ogija..:mazipsa:

Ja imam na prodaju ženkicu dvobojne, crno-bele pudle, patuljaste. Kompletno vakcinisana, mikročipovana, stara 3 meseca. Pogledajte dole slike, ili posetite naš sajt:
I ja a i ovi beli, smo u Novom Sadu.

U nedelju sam u Dunavskoj ulici u N.Sadu videla crno belu pudlu, verovatno vasu ili iz vaseg uzgoja. Iznenadila sam se , prvi put sam videla pudlu koja nije jednobojna. Mislim da to pre nije bilo dozvoljeno, a sad se verovatno i standard promenio po tom pitanju.
Mozete li mi objasniti?
Neobicno je potpuno, al meni su mnogo slatke.
Pozdrav!

Nažalost standard još uvek ne dozvoljava dvobojne ili višebojne pudle, što je velika šteta. Moji psi su registrovani u Nemačkoj i imaju VDH DKP rodovnike. Nemci se veoma ozbiljno posvećuju uzgoju ovih prelepih pudli, kao i crnih sa paležom. Moji kučići su dobili mađarske klupske rodovnike (ipak Nemačka je daleko...;) ). Novos od ove godine je da su me ove godine na beogradskoj CACIB izložbi prihvatili kao izlagača sa harlekin pudlom. Jedino što smo bili kao posebna kategorija, naravno bez konkurencije :zper: ali treba znati da višebojna pudla na CACIB izložbi ne može dobiti više od CAC kandidature. I naravno prvaka rase (BOB).
Inače, u Americi se mogu videti pudle u raznim bojama, dvobojnim, trobojnim pa čak i tigrastim (što se ne razaznaje ako je duga dlaka).

A to što ste videli je sigurno štene iz mog uzgoja, iz ovog legla su dve devojčice ostale u Novom Sadu, jedna u Beogradu i jedna u Ljubljani. Inače, koliko je meni poznato u Srbiji ima 5 harlekin pudli (od kojih su 2 moje) + štenci. Ali ti drugi psi su bez papira i sa ko zna kakvim poreklom...:( Ja sam valda još jedina luda koja pse uvozi redovnim putem i plaća sve dažbine legalnim putem :confused:

Poslednja izmena:

Back