PUDLE

Hvala svima na odgovoru!!! :D
Znam da se pisalo i ranije o tome, i svi su pisali da je to relativno kratkog trajanja, da je jednostavno, nema problema i sl. a onda se odjednom pojavio neko sa "problematicnim" teranjem pa su svi poceli da pisu kako se i njima to nekad desavalo i kako je sve to individualno (cini mi se da je bila tako neka prica, nemojte me drzati za rec)... pa sam bila malo zbunjena.
Uglavnom, imam jos vremena da razmisljam, a dosta ste mi pomogli, hvala jos jednom! :klap:

Djulija je preslatka, prava dama, a bundica je hit! :manikir:
Pasi odlicno stoji nova frizura, otmena muska pudla! :)

Sto se tice bezanja muzijaka, nazalost cula sam za 2 takva slucaja i to bas kod pudli. Ali, ja zaista mislim da je to individualno i da bas i nije toliko masovno. Moj pas je cesto isao bez povodca ali nikada nije ni pokusao nista slicno, nije se ni udaljavao preterano. Ako sednem na klupu on sedne pored i gleda me dok ne ustanem,a neki drugi pas bi verovatno odmah poceo da juri okolo srecan sto je potpuno slobodan :confused:
Tako da nema razloga za brigu, malo opreza nije na odmet, a najbitnije je verovatno da ga naucite da i kad je pusten mora da poslusha i da se ne udaljava previse :)

Tacno je da ga neki muski psi nisu podnosili, pekinezeri npr odmah direktno skacu za vrat :eek: pa smo njih potpuno izbegavali, a ubrzo je veci problem bio on sam koji je prema ljudima bio divan, ali pse koji hoce da se igraju i skacu na njega odmah je odlucno terao. Bio me je malo strah kad mu pridje veliki razigran pas. :confused: Pa se i meni cini da bi sa zenkom to islo mnogo lakse :)

Htela sam da vas pozovem na jedan događaj u okviru CACIBa u Beogradu februara 2010. :)

CACIB Beograd 14.02.2010.: Agility prezentacija

U centralnom ringu izložbe od 10-13h KSK Singidunum pod pokroviteljstvom Nestle Purina PetCare Srbija organizovaće za posetioce izložbe prezentaciju agility sporta.

Na prezentaciji će učestvovati takmičari i početnici.

Program prezentacije:

* 10h-11h: prikaz vodjenja psa u komplikovanim sekvencama parkura
* 11h-12h: brzinska trka pasa u kojoj psi trče paralelno na dve istovetne kratke staze
* 12h-13h: trening za učesnike iz publike, predvidjen je jednostavan, početnički parkur za one koji žele da probaju agility veštinu

Zainteresovani vlasnici pasa treba da se prijave trenerima KSK Singidunum.
Svaki pokušaj će biti nagrađen !

http://singidunum-bg.info/forum/index.php?topic=305.0

Širli već izvesno vreme ide na treninge agilitija i presrećna je čim vidi da se približavamo parkuru gde se trenira :D Čini mi se da sam već pominjala na ovoj temi njene treninge i članstvo u klubu KSK Singidunum :lol: Sve u svemu mnogo je simpatično koliko joj se to sviđa.
Ovaj sport je u Srbiji tek u povoju. Razvijaju se klubovi koji postoje, sport postaje sve popularniji, počinju takmičenja i sve više pasa i vlasnika počinje da trenira.
Zapravo to je sport u dvoje - vlasnik, ili vodič, i pas trče. Vodič vodi psa tako da on za najmanje vremena prođe određenim redosledom prepreke (prepone preskače, prolazi kroz tunele, klackalice..) Psi se takmiče u tri kategorije L (large - preko 45cm u grebenu), M (medium - od 35 do 45cm) i S (small - do 35cm).
Ono što je zanimljivo je da pudle spadaju u jedne od najboljih rasa za ovaj sport u kategorijama S i M !! Vrlo su inteligentne, brze i vole da skaču.
Kod nas uglavnom veći psi treniraju ovaj sport, ali ima nas i malih ;)

Dakle, ako ste u prolazu ili ako je neko zainteresovan da vidi kako to izgleda, a možda i da proba od 12 do 13h .. :) Prezentacija je u centralnom delu hale gde se održava CACIB!

Širli i ja ćemo biti sve vreme tamo, pa bi baš bilo lepo da upoznamo i uživo nekoga odavde, ako dolazi.. :D Skoknućemo i gore do ringa za pudle, ali ko dolazi? Kako da vas prepoznajemo?
Ako neko dođe dole do agility prezentacije obavezno svratite da se upoznamo!

Wow to zvuci bas zanimljivo, zamisljam kao ono sa Animal planeta:klap: Na zalost 14. necu moci da dodjem ali me zanima jel mogu malo matoriji psi da uce agiliti? Kiki je hiperaktivna mada ima 5 godina, obozava da trci i verujem da bi moglo da joj se svidi al opet pomalo je i plasljiva a i ne znam dal moze u tim godinama da uci :neutral: Jel ima dosta pasa kad se vezba? Posto ako ima tesko da cemo se snaci :sad2:

Wow to zvuci bas zanimljivo, zamisljam kao ono sa Animal planeta:klap: Na zalost 14. necu moci da dodjem ali me zanima jel mogu malo matoriji psi da uce agiliti? Kiki je hiperaktivna mada ima 5 godina, obozava da trci i verujem da bi moglo da joj se svidi al opet pomalo je i plasljiva a i ne znam dal moze u tim godinama da uci :neutral: Jel ima dosta pasa kad se vezba? Posto ako ima tesko da cemo se snaci :sad2:

Jeste skroz je zanimljivo! Nije baš tako sređeno kao na Animal planetu (u smislu okruženja) ali je super videti pse kako rade, kako su ponosni kada prođu kako treba prepone i kako uživaju u tome.
Mogu i malo stariji psi da počnu, samo je bitno da vole da trče, što vidim da Kiki svakako nije problem :D Zapravo mislim da je Tajga (jedan od pasa koji je među najboljima i krenula da uči u tim godinama). Obično bude dosta pasa na treningu, ali na parkuru, gde se vežba ide jedan po jedan pas - ostalu budu iza ograde sa njihovim gazdama. To se radi da bi pas mogao da se koncentriše na to. A i sve može da se prilagodi psu, Nije to tako veliki klub.
A i Širli bi jako volela da ima drugaricu njene rase pored sebe :)

Krofnice, mi dolazimo na izlozbu, istina idemo samo u shetnju (nije nam neophodan ovaj CACIB vec smo proshlli BG nahvatali) pa se nadam da se vidimo ovaj put :D Poznacesh me po psu, kako drugacije ;)

Bicemo i mi tamo ali samo sa stafordima. Bas bi volela da opet probamo agiliti parkur, Chili je pre jedno dve godine probala na CACIB Odzaci i odusevile smo se obe, bas da vidim da li se jos seca i da li ce se dopasti njenoj cerki :)

I Ognjeni će prošetati u nedelju na izložbi, ali mislim da mu je rano za takmičenje, razlog više što smo juče imali "malu" hiruršku intervenciju na mlečnom očnjaku, koji još nije ispao, i počeo da "vuče" novi zub :sad2: Kako mi je vet. objasnio, novi zub je "prošao" pored mlečnog, gde se on počeo vezivati za kost:confused: Uglavnom, zub mu nikada ne bi sam ispao, i Ogi je hrabro izdržao totalnu anesteziju, i zasecanje, da bi se ostatak zuba(koji se slomio prilikom vađenja) jedva izvadio.:worth:I toliko o tome da treba čekati da zubi sami ispadnu :zper: Znači, on je preživeo, ali ja........:whistling: Inače Paša je presladak:heart: ne bi ga prepoznala ovako urednog :zcepanje:

@Look, poslala sam ti pp. Da ne idemo u off mnogo :rumenko:
Obavezno svratite malo i do Širli i mene da se upoznamo i vidimo i Lea i Ognjenog, i tebe Evocati konačno da upoznamo. Sjajno što hoćeš da probaš ponovo, obično svi psi koji vole da skaču i još jure za lopticom jako vole i ovo.
A i mi ćemo se svakako popeti gore, ali je malo teže prepoznati vas među svim pudlama. ;)

Krofnice, na izlozbi skoro nikada nema bash "toliko" pudli, nemoj brinuti ;) A tek apriko.... iiii koliko znam bice od aprika samo Leo i Ognjen, tako da omashiti necesh sigurno :D
Vec se radujem vidjenju :)
Evocati, zao mi je sto ne dovodish i "crnomanjastog" chlana :(
E da, posto se Jasna nece hvaliti, koliko vidim, moram joj ja napraviti "reklamu", dovesce harlekino pudlu i bebe joj ;)

Samo toliko da kažem, da sam ranije imala dalmatinca koji je inače bio aktivan, trčao i skakao preko žbunja i klupa... A agility je počeo da radi tek sa 7 ili 8 godina i bio je među najboljima u klubu (ako ne i najbolji).

Nedajte da vas bilo šta obeshrabri, ako vidite da pas ima afinitet prema trčanju i skakanju (i naravno ako nema zdravstvenih problema). Nikad nije kasno. A to što je pas malo plašljiv.. pa treba samo strpljenja i biće sve OK. :ok:

Htela sam da vas pozovem na jedan događaj u okviru CACIBa u Beogradu februara 2010. :)

CACIB Beograd 14.02.2010.: Agility prezentacija

U centralnom ringu izložbe od 10-13h KSK Singidunum pod pokroviteljstvom Nestle Purina PetCare Srbija organizovaće za posetioce izložbe prezentaciju agility sporta.

Na prezentaciji će učestvovati takmičari i početnici.

Program prezentacije:

* 10h-11h: prikaz vodjenja psa u komplikovanim sekvencama parkura
* 11h-12h: brzinska trka pasa u kojoj psi trče paralelno na dve istovetne kratke staze
* 12h-13h: trening za učesnike iz publike, predvidjen je jednostavan, početnički parkur za one koji žele da probaju agility veštinu

Zainteresovani vlasnici pasa treba da se prijave trenerima KSK Singidunum.
Svaki pokušaj će biti nagrađen !

http://singidunum-bg.info/forum/index.php?topic=305.0

Dakle, ako ste u prolazu ili ako je neko zainteresovan da vidi kako to izgleda, a možda i da proba od 12 do 13h .. :) Prezentacija je u centralnom delu hale gde se održava CACIB!

Ovo zvuči super!!!
Ja bih rado probala sa svojom pudlom... mada ona nikad nije ni videla parkur i nedavno se štenila... i sve tako nešto. Ustvari je najveći problem što ja sada (uz troje male dece) nemam vremena da idem na treninge sa njom... tako da sam za sada odustala od agilitija :( ali ako budem imala vremena na CACIBU vrlo bih rado probala...
Dakle, kako se prijaviti? Da li na izložbi ili ranije?

Dovoljno je prijaviti se na izložbi, samo treba računati da je definisan termin - od 12 do 13h. Tj, bilo bi dobro možda malo ranije doći u toku tog dana, možda oko 11, 11:30 da bi se znalo sa kojim brojem pasa se računa.
Baš mi je drago da ste se zainteresovali :)

Svakako dolazim rano, ujutru, ali ne znam kada ćemo biti na redu u ringu za ocenjivanje... osim toga imaću i štene, ako budem sama, onda ga ne mogu ostaviti... Ipak volela bih da se podsetim agilitija malo.

M ti dođi, pa ćemo se nekako iskombinovati. Može neko od nas iz kluba da ti pričuva štene dok vi trčkarate. Jedino ako budete na redu u ringu od 12-13h, onda ne vredi.

Samo toliko da kažem, da sam ranije imala dalmatinca koji je inače bio aktivan, trčao i skakao preko žbunja i klupa... A agility je počeo da radi tek sa 7 ili 8 godina i bio je među najboljima u klubu (ako ne i najbolji).

Nedajte da vas bilo šta obeshrabri, ako vidite da pas ima afinitet prema trčanju i skakanju (i naravno ako nema zdravstvenih problema). Nikad nije kasno. A to što je pas malo plašljiv.. pa treba samo strpljenja i biće sve OK. :ok:

Ja se iskreno nadam jer je ona puna energije, leti trci i po dva sata bez prestanka za lopticom a sad kad je hladno nekad mi je i zao sto ne moze svu tu energiju da potrosi na ono sto najvise voli-trcanje:lol: Bas bih volela da joj se ovo dopadne :super: A sto kazem da je plasljiva, mislim da mozda necemo uspeti da je nateramo da se negde popne, da udje u nesto itd... :neutral: Probacemo u svakom slucaju:)

Jasna, bicu ja kod pudli, a ne izlazemo se, pa nije problem za bebirone :) Nego, zbuni me sada, ocenjujesh harlekin pudlu? Jesu li one priznate kod nas?
U svakom slucaju radujem se vidjenju, kako s tobom, tako i s ostalima s foruma:klap::klap::klap::klap:

Jasna, bicu ja kod pudli, a ne izlazemo se, pa nije problem za bebirone :) Nego, zbuni me sada, ocenjujesh harlekin pudlu? Jesu li one priznate kod nas?
U svakom slucaju radujem se vidjenju, kako s tobom, tako i s ostalima s foruma:klap::klap::klap::klap:

Ne još nisu priznate po FCI-u. Ali verovatno ćemo ići kao posebna kategorija. Isto kao i u drugim zemljama, harlekin pudla može dobiti najviše CAC (ne CACIB).

Meni u suštini i nije bitna ocena, više dolazim da ljudi vide da i to postoji i da ih malo omasovimo ovde kod nas. Naravno i da prodam štence.

Ali sam imala muke dok sam ove u savezu ubedila da su harlekini dozvoljeni na izložbama, nekoliko dana smo se ubeđivali i sad me baš živo zanima kako će to izgledati u nedelju. :think:

Pa ovako..
Tek cu negde u septembru da kupim psa ali opet zelim da se na vreme raspitam..
Pa vas pitam..mad a ce vecina bii za pudle naravno....
Pa sta kazete...posto ja ne mogu da se odlucim....zapadno skotski beli terijer -westy ili pudla?? :confused:

Postovani korisnici krstarice :)

Da li mozda neko od Vas prodaje patuljaste (bele ili aprkot) pudle? Ili poznajete neku dobru uzgajivacnicu..
Kontakt: maya.260188@gmail.com

Zahvaljujem se unapred

pozz

Niste pomenuli koje boje hoćete pudlu? I da li želite da je izlažete ili vam to i nije toliko bitno?
Za dobre odgajivačnice u Srbiji važe
Dragana Vasiljevic – odg. "Jasenak"
http://www.jasenak.com/

Mila Ristic – odg. "Aux Yeux Noir"
http://www.poodle-kennel.com/

Zlata Bender - odg. "Powderpuff" (bele pudle)
http://www.powderpuff.mlap.hu/

Ja sam štene patuljaste bele pudle kupila kod
Dragana Savića
http://www.freewebs.com/pudle035/[u...a.[/QUOTE] Evo da ne bih dva puta pisala..

Poslednja izmena:

Back