PUDLE

Što se tiče trpanja raznih gadosti u usta prilikom šetnji tu si potpuno u pravu. I nas Đulija izluđuje, ali izgleda da su tu svi isti. Posebno kad je negde u travi i onda nepogrešivo nanjuši pseću kaku, ponjuši je i onda se nateže da i ona tu "trtne i pišne" čisto informativno da i ona obeleži mesto. Što kažeš džaba "fuj", pljeskanje rukama, vikanje i sl.

Đulija sada ima 20 meseci i trenutno je već 10-ak dana u svom drugom terianju. Pošto već imamo iskustva od pre 7-8 meseci kad je imala prvo teranje, sada nam je malo lakše. Inače u ovoj fazi je baš specifična. Nije vesela kao obično, ne igra se sa nama, zanemaruje igračkice:whistling: i sl. Sad se navrzla na kućne papuče, reži na nas i spava sa nekom od papuča. Prošli put, otprilike dva meseca posle teranja imala je "lažnu trudnoću" i nekako u vreme kad je, kao trebalo da se ošteni, jedno gumeno pile - igračka joj je bila beba. Desetak dana ga je nosila tamo-amo i neprestano cvilela, mazila ga i cvilela:zag:. Baš je bilo interesantno i tužno u isto vreme.

::Blago vama na snijegu,ne znam kada ce ovaj moj imati priliku ga vidjeti.Meni je najgore u setnji sto nepogresivo pronalazi najostrije i najmanje pilece i riblje kosti koje mu mogu nauditi,stalno sam u grcu zbog toga.

Đulija sada ima 20 meseci i trenutno je već 10-ak dana u svom drugom terianju. Pošto već imamo iskustva od pre 7-8 meseci kad je imala prvo teranje, sada nam je malo lakše. Inače u ovoj fazi je baš specifična. Nije vesela kao obično, ne igra se sa nama, zanemaruje igračkice:whistling: i sl. Sad se navrzla na kućne papuče, reži na nas i spava sa nekom od papuča. Prošli put, otprilike dva meseca posle teranja imala je "lažnu trudnoću" i nekako u vreme kad je, kao trebalo da se ošteni, jedno gumeno pile - igračka joj je bila beba. Desetak dana ga je nosila tamo-amo i neprestano cvilela, mazila ga i cvilela:zag:. Baš je bilo interesantno i tužno u isto vreme.

Trebalo bi skloniti igračke tokom lažne trudnoće, jer one izigravaju bebe. Jednostavno kada nema bebe trebalo bi lakše i brže da to sve prođe. Ne mora da znači u svakom slučaju, ali može da pomogne

Ево, мало смо се вечерас сликали са машницама:zper:

Prilozi

• IMG_0821.jpg
    IMG_0821.jpg
    27,3 KB · Pregleda: 33
  • IMG_0822.jpg
    IMG_0822.jpg
    26,8 KB · Pregleda: 28
  • IMG_0823.jpg
    IMG_0823.jpg
    38,1 KB · Pregleda: 25
  • IMG_0824.jpg
    IMG_0824.jpg
    26,2 KB · Pregleda: 24
  • IMG_0825.jpg
    IMG_0825.jpg
    39,1 KB · Pregleda: 29
::Blago vama na snijegu,ne znam kada ce ovaj moj imati priliku ga vidjeti.Meni je najgore u setnji sto nepogresivo pronalazi najostrije i najmanje pilece i riblje kosti koje mu mogu nauditi,stalno sam u grcu zbog toga.

Ми би се радо мењали с вама. Ђулија је летос била у Грчкој на мору и вероватно би јој се и Јадран допао,тако да ако желите можете слободно да дођете код нас да уживате на снегу. А требаће нам и дечко за једно пола године!!!:rumenko:

Pasa je srebrni pa nisu bas idealan par za zblizavanje;).Tek iduce godine ce stici na snijeg,mali je sada da dugo putuje,cekam maj da ga vodim u vikendicu-da se moze istrcati kako treba,to mu ovdje nedostaje,nema puno lokacija gdje ga mogu pustiti bez straha.Pozdrav Djuliji!:bye:

Hoćemo da kupimo mini ili toy pudlu, koju bi mogli da uzmemo polovinom aprila, tako da bi stene trebalo da se rodi (predpostavljam) pocetkom marta. Da li neko ocekuje stenad pocetkom marta ili znate nekoga ko ih ocekuje? I da li neko moze da mi preporuci neku dobru uzgaivacnicu pudli?
Zanima me i vase iskustvo sa pudlama i decom. Ja imam dvoje male dece, pa me zanima da li su pudle ok za decu? Unapred hvala svima....

Niste pomenuli koje boje hoćete pudlu? I da li želite da je izlažete ili vam to i nije toliko bitno?
Za dobre odgajivačnice u Srbiji važe
Dragana Vasiljevic – odg. "Jasenak"
http://www.jasenak.com/

Mila Ristic – odg. "Aux Yeux Noir"
http://www.poodle-kennel.com/

Zlata Bender - odg. "Powderpuff" (bele pudle)
http://www.powderpuff.mlap.hu/

Ja sam štene patuljaste bele pudle kupila kod
Dragana Savića
www.odsavica.tk
063.634.578
I takođe sam vrlo zadovoljna. Mada ja mojeg psa nisam vodila na izložbe. Moguće da bi dobro prošla, samo me to ne zanima. Znam da se u agilitiju, za sada, dobro pokazala ;):D.

Što se tiče odnosa sa decom Širli obožava decu koju sretne, kao i većina pudli koje znam. Mada je lično nemam decu, možda bi neko sa malom decom u kući mogao da da bolji odgovor. Mislim da tu ne bi trebalo da bude problema. I vaspitanje tu igra veliku ulogu.
Svakako bih vam savetovala da tražite da vidite roditelje šteneta koje uzimate.

Poslednja izmena:
Mala greska u linku: kom umesto com, pa nece da se otvori :)

Molim sve vlasnike zenki da mi iskreno odgovore: Da li je to teranje zaista tako strasno? Da li ostaju fleke po namestaju? Da li je tesko odbraniti se od drugih pasa kad izvedete vasu kucu u setnju?
Ja plnaniram da uzmem psa na prolece. Imala sam muzijaka i bio je divan, netacno je ono da su previse tvrdoglavi, da beze od kuce i sl.
Ali sad nekako zelim devojcicu, da bude moja princeza, da joj kupujem roze stvari, stavljam mashnice. :manikir: :D
Roditelji, pa cak i porodicni prijatelj koji je veterinar me ubedjuju da je zenka nezgodna zbog svih tih stvari, da teranje ume da vude uzasno..... U dilemi sam :dontunderstand:

Jasna,
http://pomoc.krstarica.com/index.ph...5&id=398&lang=sl&highlight=postavljanje slika

procitaj ovo, mozda ce ti pomoci:)
Lepo od tebe sto te ovde vidimo, reci mi kako su ti pudle, ima li prinova?
Hoces li na izlozbu ove godine?
Sta bi s groomerkom Verom, onom koja je kod NS sajma, jesi li uspela bar nju da nadjes?
Pozdrav od nas :D

Pudle su su super, imamo i prinove sada su tri meseca i dolazimo u BGD na CACIB :)
Što se tiče grumera, pronašla sam Veru i sa njom se dogovorila sada po prvi put.

Molim sve vlasnike zenki da mi iskreno odgovore: Da li je to teranje zaista tako strasno? Da li ostaju fleke po namestaju? Da li je tesko odbraniti se od drugih pasa kad izvedete vasu kucu u setnju?
Ja plnaniram da uzmem psa na prolece. Imala sam muzijaka i bio je divan, netacno je ono da su previse tvrdoglavi, da beze od kuce i sl.
Ali sad nekako zelim devojcicu, da bude moja princeza, da joj kupujem roze stvari, stavljam mashnice. :manikir: :D
Roditelji, pa cak i porodicni prijatelj koji je veterinar me ubedjuju da je zenka nezgodna zbog svih tih stvari, da teranje ume da vude uzasno..... U dilemi sam :dontunderstand:

makice a da se vratish koju stranu u nazad, nacicesh, pisano je bash o tome shto te zanima, nemoj da sada opet ponavljamo isto :(

Hoćemo da kupimo mini ili toy pudlu, koju bi mogli da uzmemo polovinom aprila, tako da bi stene trebalo da se rodi (predpostavljam) pocetkom marta. Da li neko ocekuje stenad pocetkom marta ili znate nekoga ko ih ocekuje? I da li neko moze da mi preporuci neku dobru uzgaivacnicu pudli?
Zanima me i vase iskustvo sa pudlama i decom. Ja imam dvoje male dece, pa me zanima da li su pudle ok za decu? Unapred hvala svima....

Pasa je lud za djecom,jako lijepo se igra sa njima,stvarno ne znam jesu li sve pudle takve.Ono sto me je posebno kod njega odusevilo jeste da od samog pocetka nepogresivo kontrolira jacinu ugriza tako da na ruci jos nisam imala ogrebotinu-nisam ga posebno ucila,takav je po prirodi.:heart:

Makice3 ,ja imam musko stene,sa zenskim nisam imala iskustvo,ponesto se o tome pisalo na forumu ali ne bas previse,cini mi se da je L.krofnica o tome nedavno malo vise pisala.Ja ovdje u setnji uglavnom srecem zenke malog rasta koje su vecinom sterilisane,to u prici saznam od njihovih vlasnika.Ovaj moj je jos mali,neki su mi rekli da ce kad sazri samo vrebati priliku da mi kidne za zenkom,sad mi je to nezamislivo jer mi je jako privrzen i poslusan ali vjerujem da ce kad tad nastati problem,cekam pa cu tad :dash:.

Наша Ђулија има 20 месеци и тренутно друго терање у животу. Ништа ту није тако страшно. Једино што се она очигледно промени у том периоду и није она стара. Међутим, то траје релативно кратко. Што се тиче флека, код Ђулије је то пар капи што нама и није нарочито трагично. Она је углавном са намa у стану, а кад изађе у шетњу ни овде у провинцији нема толико паса луталица да је небисмо могли одбранити. Уосталом у шетњи по граду је увек на повоцу. Намa су препоручили да се никако не пари пре треће године и ми ћемо се тога придржавати.

Poslednja izmena:
Што се тиче розе машница, бундица и сл. ево две фоткице у прилог томе. Данас смо били на Власини и она је јурцала по снегу као луда. Све су јој се грудвице нахватале на ово њено "руно" :zcepanje:

Prilozi

• Fotografija-0016.jpg
    Fotografija-0016.jpg
    55 KB · Pregleda: 25
  • Fotografija-0017.jpg
    Fotografija-0017.jpg
    45,1 KB · Pregleda: 18
Teranje nije bauk :) Ja trenutno imam dve cure od po 30 kg i mi u kuci prezivimo bez problema njihovo simultano teranje, samo ih treba nauciti da nose gace u "one " dane. A i pudlo bar mozes dici u ruke na ulici kad naidje momak, ja o tome mogu samo da mastam :)

I da imacemo i mi crno/ belo leglo pocetkom aprila!

Što se tiče fleka od krvi tokom teranja, izgleda da je to individualno, ali gaćice u svakom slučaju rešavaju stvar. Što se tiče pasa mužjaka - na ulici umeju da mirišu ili prate, ali nikako nisu agresivni - tako da je rešenje da se pudla digne i da se psi malo oteraju. Mi smo skoro svaki dan imali pratnju do kuće tokom šetnje, ali ja tog psa (jedan bude) oteram na takvu razdaljinu da Širli može da šeta, a to što nas on prati ne smeta ni meni ni njoj. Naravno uvek je na povodcu!
Ono što je mnogo veći problem se ovde čini mi se ne pominje - mužjaci mnogo češće ulaze u kavgu, ne zato što oni hoće nego postoji masa mužjaka pudli, drugih većih i manjih rasa, mešanaca, koji ne podnose mužjake i sa njima se svađaju. Ženke mnogo lakše tolerišu svi psi, i ženke i mužjaci. Naravno uvek ima izuzetaka, ali generalno je tako. A to je mnogo veći problem od praćenja miroljubivih pasa tokom teranja, naročito kada je u pitanju patuljasta ili toy pudla

Poslednja izmena:
I da, ima promena u ponašanju - maznije su, nežnije, dosta sazre posle prvog teranja.. I sledi sterilizacija bilo kada je mlada ili kasnije - u najvećem broju slučajeva.
Mužjaci opet umeju da laju previše, da pobegnu, da se tuku oko ženki, da zapišavaju teritoriju.. Tako da ako preteraju i njima je rešenja kastracija (ali to nije pitanje zdravlja)
Ja sam uvek za ženku.
I ovo je moje iskustvo (posle jednog teranja, ali dužeg) i iskustvo ljudi koje srećem, ali verujem da evocati ili neki drugi odgajivač, ili Look (ona ima više iskustva od mene) ima još šire viđenje stvari a, možda i drugačije

Poslednja izmena:

Back