PUDLE

E pa zdravo, drustvo!:)
Mi smo malo bili na moretu gde smo uzivali u svim njegovim blagodetima;)
Vidite me kako sam lep kad sam okupat:hahaha:

P7310256-1.jpg

P7310258-1.jpg

nema me nigde:hahaha:

a imao sam i drustvo u raznim bojama
P7190049-1.jpg

P7190042-1.jpg

(da ne bi zauzeli celu stranicu slikama, nastavicemo se...)

post sa balkan kinology

Moram da vas obavestim da sam kupio patuljastu pudlu od Dusana iz Zrenjanina. Prodao mi je zenku bele pudle staru 3 godine. Kad sam je odveo kod veterinara, jer je stalno cesala usi ispostavilo se da mi je prodao pudlu sa upalom uva.
Ne bi ni to bilo strasno da veterinar nije pogledao zube i po istrosenosti zuba, rekao mi, da je kuja stara izmadju 8 i 10 godina
I to sam nekako preziveo ali posle nekoliko dana ona poce da se trese i pade na zemlju. Ja brzo ovedo kuju kod veterinara a on mi rece da boluje od epilepsije.
Eto vidite sta sam kupio za 450 e od doticnog Dusana iz Zrenjanina koji osim pudli ima bar jos 5 rasa pasa na prodaju.
Cuvajte se!
:sad2::sad2::sad2:

@gagasf
Divno!! :D:D I kako se Leo ponašao na moru? Jel voli da pliva?
A frizura :D:D otmen i sa stilom i na moru!!
Jeste li ga tuširali posle slane vode? Jel mu bilo hladno kada izađe iz vode?

Ja sam htela ove godine da vodim Širli na more, ali smo to ipak odložili za sledeću godinu kada malo poraste.

ocu da nabavim pudlu ali moram da znam dali je bolje da nabavim zenku ili musko?

Ako si spreman da joj menjas uloske kad dobije teranje, onda mozes i zenku, ako ti to ne odgovara i nisi vican istom, pre-muzjaka.
Bez sale sada. Na moru smo bili u drustvu sa zenkicom pudle, teranje joj je trajalo tri nedelje, od toga 10 dana je bilo neophodno stavljati joj gacice s uloscima. Vidim da o tome ovde niko ne pise, ali moram napomenuti za nove pudlase da bi bili svesni sta ih ceka. Uz to moraju svoju kujicu cuvati jer je u nekim danima teranja poprilicno raspolozena za "druzenje" s momcima, a tada ne biraju ni s kim ni s kakvim.
Da su umiljatije jesu, privrzenije, mirnije, sve to stoji.
Iskreno, meni je i dalje zao sto nemam zenku.
Krofnice, Leo nije bas odusevljen plivanjem, morala sam da ga nosim sa sobom da bih ga naterala na to, posle cega je on brzebolje plivao na obalu. I to tako nekoliko puta. Samo jednom sam ga kupala u moru posle cega sam ga odmah kupala regularno (samponom i obicnom vodom). Posle toga se tresao i ako je napolju bas bilo vruce.
Inace, put do mora je podneo jako lako, a i voznju u camcu po talasima je stoicki podnosio (meni su se crevca ispremestala a on je sve podneo "bez zaljenja")

Na more smo otisli preko "pudl" veze, pa je Leo dobio i tretman ulepsavanja:
P7190034-1.jpg

P7190045-1.jpg

Da se nadovezem na deo oko ulozaka. Licno mislim da je to potpuno nepotrebno cak i lose. Jer pudle su po prirodi cistunice bar kad je teranje u pitanju, jako malo tragova ostaje a sa druge strane one imaju prirodan nagon da se ciste i mislim da im je potpuno neprirodno kad osecaju da to treba da urade a nisu u mogucnosti zbog uloska:neutral:

Look, moram ti reci da je to potpuno individualno, od zenke do zenke. Neke se ciste sve vreme, dok neke nisu bas "cistunice". Veruj mi imala sam priliku sve 3 nedelje da budem prisutna (jadni Leo je dobio nadimak Cipiripi jer je konstantno bio u drustvu kujice u teranju).
Kakogod, mrljice su prisutne, u kojoj meri, to je vec za pricu i nekako su mi zenke za nas "devojcice";)

Look, moram ti reci da je to potpuno individualno, od zenke do zenke. Neke se ciste sve vreme, dok neke nisu bas "cistunice". Veruj mi imala sam priliku sve 3 nedelje da budem prisutna (jadni Leo je dobio nadimak Cipiripi jer je konstantno bio u drustvu kujice u teranju).
Kakogod, mrljice su prisutne, u kojoj meri, to je vec za pricu i nekako su mi zenke za nas "devojcice";)

Pa moguce da je individualno kao i sve ostalo, ali ja imam prilicno dobra iskustva a i poznanici koji imaju zenke se ne zale. Verovatno je i do naseg praga tolerancije:p

cao svima :) ja imam mali problem sa Noom, u poslednje vreme slabije jede, pa ne znam jel to zbog vrucine?! Vet kaze da jeste, jer je jako zivahan, i da mu je nesto konkretnije, bio bi sav snuzden :(... zanima me da li vase kuce imaju slabiji apetit leti. davas podsetim, Noa je toy i ima 4 meseca :) pozzzz

cao svima :) ja imam mali problem sa Noom, u poslednje vreme slabije jede, pa ne znam jel to zbog vrucine?! Vet kaze da jeste, jer je jako zivahan, i da mu je nesto konkretnije, bio bi sav snuzden :(... zanima me da li vase kuce imaju slabiji apetit leti. davas podsetim, Noa je toy i ima 4 meseca :) pozzzz

Ne brini se. To je sasvim normalno.Sto veca vrucina, to manji apetit vasim ljubimcima.:bye:

post sa balkan kinology

Moram da vas obavestim da sam kupio patuljastu pudlu od Dusana iz Zrenjanina. Prodao mi je zenku bele pudle staru 3 godine. Kad sam je odveo kod veterinara, jer je stalno cesala usi ispostavilo se da mi je prodao pudlu sa upalom uva.
Ne bi ni to bilo strasno da veterinar nije pogledao zube i po istrosenosti zuba, rekao mi, da je kuja stara izmadju 8 i 10 godina
I to sam nekako preziveo ali posle nekoliko dana ona poce da se trese i pade na zemlju. Ja brzo ovedo kuju kod veterinara a on mi rece da boluje od epilepsije.
Eto vidite sta sam kupio za 450 e od doticnog Dusana iz Zrenjanina koji osim pudli ima bar jos 5 rasa pasa na prodaju.
Cuvajte se!
:sad2::sad2::sad2:

Za ovo, stvarno nemam komentar. Ne mogu da verujem da ima ovakvih "odgajivaca pasa"

Jeste normalno narocito ako nemate klimu. Ali vodi racuna da li ce kunjati i kad malo zahladi... I kad je toplo kvasi mu glavicu i sapice.

Meni Širli nije još dobila teranje. Tako da na tu temu ne mogu da dajem komentare :)

Leo je mnogo sladak :heart: Mi smo bili na Borskom jezeru. I Širli se tresla posle kupanja u jezeru, ali smo mi to rešavali istrčavanjem posle vode.
Nije mu smetala dlaka oko grudi, mislim zbog vrućine? I uopšte kako je podnosio sunce?

Na jednom forumu su me čak posavetovali da malo namažem Širli kremom sa faktorom, ako je budem vodila na more.

Šica ume da kilavi zbog vrućine, ali to je samo onda kada je i nazebla ili umorna. Ako je fit, onda luduje bez obzira na temperaturu.. Mada je činjenica da mi rashladimo kuću, pa skoro nikada nije baš baš vrelo.. A pudle inače umeju da zafrkavaju sa hranom, tako da, makar kod nas, to nije neko merilo.

Poslednja izmena:

Back