PUDLE

Moze, ali ne bi trebalo, jer je to nasledno, znaci prenosi se na potomstvo.

To mi kaze i veterinar ,naime moje malo prase nema jedno mudance tj u stomaku mu je ,ako mu se ne spusti za mesec dana morace na operaciju,jer moze kasnije da dobije tumor nedaj Boze,povrh svega ispao mu je samo jedan zubic a sad ce jos malo 7 meseca ,tacnije 12 juna,pa i tu morace na uspavljivanje i da mu cupaju,,jadnicak:sad2:

i Hugu nisu ispali stari ocnjaci a porasli novi (tj ispao mu je samo jedan pre neki dan)... na srecu su poceli da se klimaju stari... daj mu da jede cvrstu hranu (Sto manje prelivaj supicama, jogurtima i sl), kupi mu neki tvrd slatkis ili nesto da zvace... igraj se sa njim s onim kao uvrnutim kanapom sto mu je cupavo sa oba kraja pa ti vuci na jednu a on na drugu stranu pa mu protresi .... tako je Hugo rasklimao ocnjake...
vet nam je sve to rekao a rekao je i da nema razloga za paniku dok ne napuni 8 meseci jer nekima kasnije ispadaju...

Rei nisu pomogli ni cvrsta hrana ni ostale grickalice.Rasli su joj stalni zubi,a mlecni ostali(duplirani su bili).Morala je da ide na operaciju.Svi mlecni zubi su joj izvadeni pod anestezijom.Imala je nesto vise od osam meseci.Tada sam cula da se to desava kod malih pasa(po velicini,ne po starosti).Nije bilo preterano traumaticno.Doduse, nisam gledala.Brzo se oporavila.

CAC Kikinda Misko -CAC u intermedia razredu, sudija S. Lazic
Otvorismo i zreli sampionat.

misko1-1-2.jpg

Ja planiram nabaviti stene pudle starosti 2 mjeseca,sive ili bijele boje,muzjaka,sa rodovnicom i preuzeti ga negdje oko 20.08.-ovo zbog toga sto cu tada imati vremena da mu se posvetim.Ako ce neko od uzgajivaca imati u to doba stene starosti koje sam navela neka me kontaktira,stene bih licno preuzela a trebace mi svi potrebni papiri i mozda pasos(nisam sigurna) jer ga vodim u CG.::gace::

Ima moj prijatelj toy aprikot pudle na prodaju, tata im je dvostruki sampion Madjarske, trenutno ima dva legla, i registrovanu odgajivacnicu.
Stenci su jako lepi i negovani, mislim da im je i cena ok, pa ako neko zeli moze ga kontaktirati na: 064/2753577 Bata

Prilozi

• IMG_6569.jpg
    IMG_6569.jpg
    69,6 KB · Pregleda: 37
Jos jednom! Pri kupovini toy pudle, moj savet vam je da obavezno licno vidite OBA RODITELJA.. Price kao: muzijak je trenutno na dresuri, muzijak je iz inostranstva, iz drugog grada je pa ne moze da se vidi... prihvatite sa oprezom. Puno stece!:heart:

Za svaki slucaj saljem jos jednu poruku...onu prvu sam poslala jako davno... U pitanju je srednja pudla, decak je, ima 3 meseca i jako je bezobrazan. U kuci ga svi obozavamo i mazimo, ali i svadjamo se s njim. Meni je ovo prvi put da imam psa i dosta sam se pripremala za njega. Vodim racuna o vaspitanju i svemu ostalom, ali on je nemoguc i jako je tvrdoglav. Prihvatila sam cak i to da moram da intervenisem i sa novinom po dupetu, kaznjavam ga, ignorisem. Molim vas da mi date neki savet. Da li su svi takvi kada su mali i hoce li ikada proci ova nemoguca faza?

Meni je Širlica bila baš tvrdoglava i još uvek ume da bude. I često su takvi, ali moraš da pokažeš da si ti autoritet, ne pudlica :D I vremenom čini mi se polako prerastaju tu fazu

Sto se tice Bate iz Kamenice ne bih ga preporucio nikome,meni je prodao bolesno kuce cije lecenje me kosta 400 eura,pri kupovini mi takodje rekao jednu cenu a kad smo otisli po kuce trazio je visu cenu,on je kinoloski sudija i pitanje je da li ti psi uopste imaju taj pedigre sto on prica,sumnjam,takodje moja pudla nije toy iako mi je kao takvu prodao nego je prerasla u patuljastu.

Poslednja izmena:
Sto se tice Bate iz Kamenice ne bih ga preporucio nikome,meni je prodao bolesno kuce cije lecenje me kosta 400 eura,pri kupovini mi takodje rekao jednu cenu a kad smo otisli po kuce trazio je visu cenu,on je kinoloski sudija i pitanje je da li ti psi uopste imaju taj pedigre sto on prica,sumnjam,takodje moja pudla nije toy iako mi je kao takvu prodao nego je prerasla u patuljastu,prevarant.

Šta se ispostavilo da je kuci?

Ne znam da li postoji takva tema ali bi trebalo da postoji , mislim na iskustva sa odgajivacnicama onosno odgajivacima - ko je gde nabavio pudlu i kolko je zadovoljan !

Ja sam nabavila preko krstarice:mrgreen: Iz kucnog legla (dakle ljudi nemaju odgajivacnicu nego su parili kuju) i vise sam nego zadovoljna. U odgajivacnicama ih drze drugacije, u manje higijenskim uslovima, mnogo manje im paznje posvecuju... Sasvim drugacija prica nego kad vidim kako se stenci setkaju po stanu, skacu po krevetima svi ih maze i paze. Uvek bih tako uzela psa pre nego iz odgajivacnice jer sve ostalo-papiri prvenstveno, su isti, nema razlike da li pas iz odgajivacnice ili ne:)

Meni je Širlica bila baš tvrdoglava i još uvek ume da bude. I često su takvi, ali moraš da pokažeš da si ti autoritet, ne pudlica :D I vremenom čini mi se polako prerastaju tu fazu

moju malenu ne mogu nikako da naviknem da ostaje sama u stanu...evo vec vise od 1.5 godinu je kod nas i redovno place kad je ostavimo....ostaje sama svega par sati, najvise do 4 h i zna smeta komsijama....na povodcu je nemoguca.....vuce, samo bi njuskala, kao da je poludela.....a setamo je najmanje 3 puta dnevno....ostalo je ok i imam utisak da se ona trudi da poslusa ali da joj ove dve stvari temperament ne dozvoljava.....inace je umiljata i draga...:heart:

@neizreciva
meni je isti slucaj sa Hugom... slusa na povodcu samo dok ne namirise neku hranu na ulici a kad je namirise mozemo odmah da idemo kuci jer nema svrhe dalje ga setati, samo pikira to mesto gde je nanjusio hranu...to me nekad izludjuje jer ne znam gde da ga pustim da trci malo kad stoka svuda baca kosti i ostalo...
@mmakica
Hugo je iz Holly Hobby odgajivacnice i ja sam za sad prezadovoljna... nemam nikakve zamerke... ovo sto kaze Look je uglavnom tacno ali mislim da je Hugo lepo ziveo tamo, u kuci naravno, imali su svi veliki lep krevetic u kome su spavali, nije mnogo smrdeo kad sam ga uzela i dobila sam ga sa obrijanom njuskicom i sapicama (to me je Dejana pitala kako zelim)...jeo je dobru hranu ( purinu) , imao gomilu igracaka, cesto sam se cula sa Dejanom i slala mi je slike i dalje smo u kontaktu samo sto sad ja njoj saljem slike... uz njega sam dobila i gomilu nekih papira, sve mi je bukvalno nacrtano sta treba da radim (od hrane do kad dobije proliv ili probleme sa suzenjem ociju)... to je to otprilike...

Back