maslacak93
Aktivan član
- Poruka
- 1.969
Cao šta ima? Zašto nema nikog ovde? Puno pozdrava iz Stokholm. Salim se. Beograda
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Marko Vidojković je srpski Čak Palahnjuk
Običan svet poput mene može napraviti neke izlete u klasike, možda se i opeći (ko ja sa Andrićem, smor), a onda naći i nešto što će ih zainteresovati.
Nemoj se ni tu zapetljati misleći da neki klasik automatski znači kvalitet, ja ti to mogu reći jer studiram svetsku književnost i uviđam problematiku kanonizovanja, pogotovo svetske, kod nas manje-više (iako mi je Andrić zamoran ali ubada svojom jednostavnošću, a Crnjanski, iako ga više gotivim, lik prosto drka na zareze i ne zna osnove sintakse). Kakvih budalaština sam se ja načitao na studijama, sve to treba izbaciti iz kanona i jednostavno ga izmeniti. Nego ovi idioti na katedri su sentimentalna goveda koja će da šljakaju svoj zastareli sistem dokle god to postoji, nadam se, ne još dugo
ohoho, kakva su ovo prenapucana poređenjaPalahnjuk piše nešto više od romana za šesnaestogodišnjake, uvek ima poprilično razrađen koncept a i lik zaista istraži materiju, ima baš te seksi reference na neke hemijske procese, dobro barata naturalističkim opisima i uvek ima kul obrte. Da ne bih secirao Vidojkovića, lepo i precizno mogu reći - on je sve suprotno. Ne znam zapravo ni kako si ih uopšte doveo u vezu, to su toliko različiti pisci, i jedino što vidim da mogu da imaju zajedničko jeste vokabular koji ne preza od upotrebe psovki, ali opet to kod Palahnjuka uvek bude primenjeno sa stilom, Vidojković je samo klošar, što se vidi i u intervjuima, i to onaj najgori klošar. Bukovski je gospodin sa stilom za njega. Karvera ne gotivim nešto previše, nema taj vajb koji odaje Bukovski, no to je već lični stav.
Valjarević i Karanović su druga priča, poezija je tu vrhunska, prozu slabo gotivim.
Ja poznajem Vidojkovića lično, sedeli smo par puta i mogu ti reći da nije u pitanju klošar već naprotiv jako obrazovan lik. Jeste sklon vulgarnostima i depresijama, ali nije neki propalitet ili klošar.
Pa samo taj deo sam mogao da nadjem besplatno na internetu za vise je trebalo valjda da se placa, uostalom mislim da ako te knjiga ne zaintrigira nakon prvih desetak strana tesko da ce da te privuce kasnije, vidim otprilike u kom je to fazonu pisano.Pa skoro da si procenio knjigu po koricamaMada bi i mene danas verovatno odbila njegova vulgarnost, posle par strana..
Eto, bar se tebi nesto lepo desiloBtw. na sajmu knjiga pre nekoliko godina, promovisao je ''Hoću da mi nešto lepo desi odmah'', i gotovo je krenuo kući, nije bilo ljudi, ja sam ga zaustavila da mi potpiše knjigu..
napisao je Sofi, sa srcem na ''i'' i stavio smajli :3 Jeeeej!
Redmond meni zapravo Kandže nisu njegova najbolja knjiga, iako ih smatram remek delom. Mnogo više volim Djavo je moj drug i Sve crvenkape su iste, ta dva romana smatram vrhuncem naše minimalističke proze.
Da li jos neko voli Brankicu Sebastijanovic?