User Friendly
Buduća legenda
- Poruka
- 25.031
Napisati, napisati![]()
Pih,toliko narodnjaka koji su ispevali svaki moguci problem i svako moguce osecanje i situaciju i ti trazis neku ljubavnu pesmu. ccccc
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Napisati, napisati![]()

Naravno, videćeš da će biti dobar odziv, a to mi je bio cilj.
Eno na prozni konkurs pristigla tri rada, a verujem da će ova tema oživeti malo poetski.
Bez dvocifrenog broja pesama ništa.![]()

To je naš Fjodor zadao
ajde akuta napiši molim te, i kontam da ću da ubodem tvoju pesmu već u prvom stihu![]()

Mnogo sam vremena posvetio izucavanju pisane umetnosti u zadnje vreme, ali sam se pretezno koncentrisao na proznu. Zato se i neckam xD Nikad nisam bio poeticki orjentisan, a ne salju mi se bas svakakve gluposti na konkurs.

I da vidim te tehnike u primeni, jašta

A nemam nista, najiskrenije, proveo sam vreme citajuci, radeci i maltretirajuci se. Nisam imao vremena da sednem i da pisem.
Ne znam... Kada si dosla, tek, tamo u onaj lipama okruzeni parkic, dok se ta zuta suknja nezno vijorila na vetru, ja sam se pogubio. Takvu eleganciju nisam sanjao, a kamoli zamislio da cu videti.
Ali nista ne moze da se poredisa trenutkom kada si mi prisla, samo da se pozdravimo. Ritam kojim je moje srce zaigralo bio je najlepsi. Veseo, odusevljen, u zanosu. Skidajuci naocare, nagnula si se napred, da me poljubis u obraz, samo kao "cao", a ja sam pak bio izgublhen u tim ocima. Tamnim, a opet punim svetlosti i srece, odzvanjajuci zvukovima mladosti i lepote. O mirisu i da ne pricam. Jer taj trenutak je neopisiv. Ispunjen aromom samo sto nisam poskocio, ili se pak, potpuno nasuprot tako ishitrenoj reakciji, istopio. A onda sam zapazio. Dodir andjela. Dodir stvorenja, tako cistog i nevinog, da sam se osetio nedostojnim. Ruka na ramenu, usne na obrazu i zvonkim, melodicnim glasom rekla mi je "Cao". Nasmejala se, a ja sam po ko zna koji put nasao put u svet maste i dozvolio belim biserima izmedju tih divnih, neznih usana da mi ga osvetle.

Secas li se onih dana? Kada smo dane provodili na krilima maste? Ne? Kako je moguce? Zar se ne secas raznih ratova i specijalnih zadataka koje smo obavili? A kada smo bezali po stenama od lave? Cak ni onog istrebljivanja vampira raznim magijama?
Eh, druze, sta se s tobom desilo? Gde nestade tvoje detinjstvo? Nisi svestan da si gubljenjem tih secanja izgubio i veliki deo sebe? Ne znas da si izgubuio ono zadnje mesto gde si uvek mogao naci utehu? Zar si i mene zaboravio?
U redu je. Ja tebe nisam. Uvek cu se secati tebe. Ovo sto si postao necu zvati tvojim imenom. Necu dodavati detalje na vec savrsenu sliku, niti cu se truditi da ih upoznam. Znaj ja sam uvek tu. Ako se setis.

Pa dobro ebemu mater, gde si baš to iskopao
Nije poenta u inovativnosti, već u iskrenosti, ono što si ti napisao deluje kao izveštačenost koju bi svako mogao da iscenira jer su to tako opšta mesta da opštije od toga bi bilo samo: "čim sam te video znao sam - ti si TA" Mada imaš i takve momente tu i tamo.
Pokušavaš da tom nedorečenošću i korišćenjem nekih apstraktnih imenica opišeš emociju al ja je nigde ne vidim. Sprdnja ili ne, deluje veoma neiskreno i izveštačeno, i samo glupa žena bi pala na to; mada, za takve se i koristi taj trip, šta znam.
Ja sam nasao ono sto trazim u nekome drugome, ko me, za razliku od ove, ne primecuje.Не значи ти ништа, пошто студенти из Републике Српске остварују идентична права као и студенти из Србије. А да ће ти значити, значиће... Кад за 6 до 8 година студирања перфектно савладаш екавицу можеш да ложиш људе у Републици Српској како си из Србије и оствариш право на:Nije na odmet. Ako možda budem studirala u Bg, čula sam da je lakše dobiti smještaj u domu, da se imaju neke prednosti. U svakom slučaju, ne boli imati dvojno državljanstvo a i besplatno je. Sjećam se da ga je moj brat prije 5 godina platio oko 300 €.![]()