Pub "Tinejdžeri" vol 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja i nisam iz BG-a, al' barem ne patim od kompleksa više vrednosti, kao da ste arijevska rasa, uzvišeni, čisti Serbi, pićke materine južnjačke incestuozno stvorene. Jedini cilj vam je da ili dođete u BG ili da odete preko grane, kao da će to sve vaše probleme rešiti. U suprotnom trunete tu gde ste kao obični propaliteti nesposobni bilo šta da urade smatrajući da je promena okruženja bitna za promenu vas samih.

A ko kaže da sam ja iz Beograda? To što se tamo školujem ne znači da tamo živim. A ti Milorade si prvi pričao o odlasku odavde, misliš li stvarno da je bolje preko grane? Pa jedva čekaju da dođe neko zelen da mogu da ih zajašu za pare koje njima ništa ne znače, koje su dovoljne tek da se preživi i nešto sačuva. Znaš li koliko godina rintanja treba da bi došao do nečega? Moji baba i deda su 30 godina tamo radili. Zaradili su samo bolest, deda i preranu smrt, sa porodicom nisu ni provodili toliko vremena jer su retko kada dolazili ovde, a ajde ti napravi stabilnu porodicu ako nemaš stabilne figure, glave porodice.

Milorade,vrh je kad neko toliko otvoreno hvali neke neprijatelje rodjene nacije,pise hvalospeve tim nakaradnim oblicima zivota,koji nemaju ni trunke morala,etike i sl.
Vrh je kada neko mlad vapi za time da napusti svoju zemlju,i sa neke bolje(materijalno) tacke gledista gleda kako tone u zivo blato,umesto da nesto ucini.
Los nam je mentalitet...mnogo.

Milorade,vrh je kad neko toliko otvoreno hvali neke neprijatelje rodjene nacije,pise hvalospeve tim nakaradnim oblicima zivota,koji nemaju ni trunke morala,etike i sl.
Vrh je kada neko mlad vapi za time da napusti svoju zemlju,i sa neke bolje(materijalno) tacke gledista gleda kako tone u zivo blato,umesto da nesto ucini.
Los nam je mentalitet...mnogo.

Rešenje problema je? Šta treba učiniti?

Rešenje problema je? Šta treba učiniti?

Za početak je dovoljno da se svi malo moralno konsolidujemo,da ne gledamo kako cemo kome da ga smestimo,da s eokrenemo malo pravim vrednostima,Bogu.
Nakon toga,radikalno promeniti pre svega sistem prosvete. Recimo,Vukova diploma,kao pojam je totalno degradirana,petice pjluste iz pojedinih predmeta,ranije se bre znalo da cetvoro,petoro u vrh glave moze imati pet. Samosvest nam je na izrazito niskom nivou. Navika,tj sastavni deo menatlnog sklopa nam je nagon ka "hvatanju krivina". Nismo jednostavno navilki da radimo,generalno.
Nazalost,svaki pokusaj nekog entuzijazite u bilo kojoj sferi da nesto promeni,unapredi biva potisnuto od strane mase,koja misli da je Bogom dana da ubira novac za sebe.

A ko kaže da sam ja iz Beograda? To što se tamo školujem ne znači da tamo živim. A ti Milorade si prvi pričao o odlasku odavde, misliš li stvarno da je bolje preko grane? Pa jedva čekaju da dođe neko zelen da mogu da ih zajašu za pare koje njima ništa ne znače, koje su dovoljne tek da se preživi i nešto sačuva. Znaš li koliko godina rintanja treba da bi došao do nečega? Moji baba i deda su 30 godina tamo radili. Zaradili su samo bolest, deda i preranu smrt, sa porodicom nisu ni provodili toliko vremena jer su retko kada dolazili ovde, a ajde ti napravi stabilnu porodicu ako nemaš stabilne figure, glave porodice.

Stoji sve.
Osim, u inostranstvu, ako već odeš, i imaš sreću da se zaposliš (nebitno koji posao), barem ne kasne plate. Na kraju meseca znaš koliko si zaradio i možeš bar da nešto planiraš. Ovde kod nas kasne plate mesecima. Znam iz ličnog iskustva, rođacima kasni plata po 13 meseci, pozajmljuju, rade posle redovnog posla svašta da bi preživeli. Naravno, šta znaši dati otkaz, ovako čekaju da se nešto promeni, mada je sve to jalovo kao i cela država.

Zablude su da je preko med i mleko, ali isto tako je bolje nego ovde.

Za početak je dovoljno da se svi malo moralno konsolidujemo,da ne gledamo kako cemo kome da ga smestimo,da s eokrenemo malo pravim vrednostima,Bogu.
Nakon toga,radikalno promeniti pre svega sistem prosvete. Recimo,Vukova diploma,kao pojam je totalno degradirana,petice pjluste iz pojedinih predmeta,ranije se bre znalo da cetvoro,petoro u vrh glave moze imati pet. Samosvest nam je na izrazito niskom nivou. Navika,tj sastavni deo menatlnog sklopa nam je nagon ka "hvatanju krivina". Nismo jednostavno navilki da radimo,generalno.
Nazalost,svaki pokusaj nekog entuzijazite u bilo kojoj sferi da nesto promeni,unapredi biva potisnuto od strane mase,koja misli da je Bogom dana da ubira novac za sebe.

Čekaj, pa ti stvarno veruješ u to?
Moralna konsolidacija na ovom prostoru je nemoguća, jer smo govn* od ljudi, koja proklinje svaki oblike korupcije, a svi su korumpirani i svi žele sve na mufte.Da li veruješ da je moguća bilo kakva ekspanzija samosvesti u društvu koje je nezainteresovano nizašta osim za kojekakve rijalitije i slična govna. Najgore od svega što se svaki oblik degradacije društva institucionalizovao odozgo, pa sada i ako želiš nešto da promeniš, možeš dobiti po gubici i pojesti govn*.
Da bi se bilo koji sistem promenio, moraju se promeniti ljudi koji se nalaze u prvim redovima sistema, jer kao što znaš sve polazi od glave, pa tako ako imamo situaciju da debil predvodi sistem, isti sistem mora biti debilan.

Pa evo, odgovorio si poslednjom rečenicom na sve. Ne d'o ti Bog pameti tamo gde se ona ne ceni.

Poslednja izmena:
Teach me master.Šta sam još trebao da uradim?Nema vrata na koja nisam pokucao u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji za pos'o,čis' ispušaj.Najbolje me posavetujte kao onaj Tihi sa politike da iskeširam voćnjak 5000-10000€ i uživam ubirajući plodove(u ovom slučaju bukvalno).Čo'eče,ja da imam te pare bio bi neviđeni car.Možda treba da vam banem gore pa da me šikanirate što sam dođoš,baš kao što će me šikanirati i preko.J*bi ga,došlo je vreme da se Milorad fino unovči/proda...Ali vi to ne kontate,još ste školarci.Mis'im,OK,ni ja nisam pre pola godine.Cilj mog odlaska nije imati mnogo nego imati nešto.Kada si ovde na nuli svaki ti pomak dobro dođe.Nemam svoju porodicu,sa kešom sam sve tanji,društvo se razbacalo po kontinentu...Nemam šta da izgubim.Cenim ja optimizam al' od njega nem' ni za perecu.Život sa starcima je ovde postao deo kulture i meni se ne sviđa,šta god vi pričali.Trgovanjem preko neta u najboljem slučaju mogu izvući 200€ čiste zarade mesečno al' to je sića.Sa tih 200€ mogu ja da isijavam unaokolo i tripujem sebe i druge da sam uspešan,džabe kad te 'vata jeza čim pogledaš račune i skontaš da bi ti pojeli 3/4 tog keša.

Evo ja sam posvedočio kako na lak način mladi mogu doći do sigurnog i dobro plaćenog posla u Srbiji, a to je samo ako su dovoljno kreativni i sposobni da pokrenu neki projekat; Samo treba imati originalnu ideju koja se potom prezentuje preko startup-ova, i ako komisija oceni da je ona dovoljno dobra da može i njima da se isplati, oni će finansirati njen razvoj. Išao sam na taj kurs i sa mojim projektom sam delio prvo mesto sa još jednim :)
A pored toga, upoznali smo nekoliko likova koji već rade za neke velike firme, jedan je samo ušao u Telekom, ponudio ideju na sastanku i dobio određenu sumu novca. Bez ikakvih zavrzlama. Ali treba imati ideju

Gde su vaše ideje osim da umrete siromašni ili rintate za stranca?

Preživljavanje na severu Srbije se svodi na kupovinu hrane kod bratskih mađara. Kod njih je dosta toga značajno jeftinije nego u Srbiji, još je kvalitetno i vraćaju porez na granici. Mogu nas nazivati izdajnicima, da potkopavamo svoju ekonomiju, ali to je jedini nacin da se posteno najedemo ovde.
Da bi neko promenio svest naroda, nije dovoljan jedan predsednicki mandat, vec nekoliko decenija, bez ratova, što je ovde teško izvodljivo. :confused:

da iskeširam voćnjak 5000-10000€ i uživam ubirajući plodove(u ovom slučaju bukvalno).

To je odličan biznis, i nije skupo početi sa tim(ta gore suma je preuveličavanje, i sa manjom se može početi, moj ujak je ove godine 3000 evra dao za plastenik i sadnice kala, a ja sam dosta pomagao oko toga tako da i meni ide deo zarade).
A inače, pogledaj - Jednom zasadiš i to ti je to, nema više troška osim nekih sitnica za održavanje i negu, i sve ide u dobitak.
Znaš li da se kilo orasa prodaje za hiljadu dinara? To je par sati posla da se skupe i očiste a odmah dođe već nekoliko hiljada u džep. Nego, ljudi su lenji, moj ujak je povadio tri jabuke i krušku samo zato što ga je mrzelo da se bakće s tim, a pored toga i svu lozu koja je bila zasađena.
A kod babe koja živi nekoliko kilometara dalje imam dva reda loze, oko sto čokota, i sad će da pršti sve od rakije i vina koliko je rodilo. Samo zato što se ona, a i moj ćale trudili da uspe, da rodi.
Nije skupo održavati ali treba raditi ;)

- - - - - - - - - -

Preživljavanje na severu Srbije se svodi na kupovinu hrane kod bratskih mađara

Ma daj, kao da svi kupuju. Znaš li koliko je samo rodilo kod nas ove godine SVEGA? To kod mađara je isplativo kupovati samo suhomesnato, ništa drugo.

Čekaj, pa ti stvarno veruješ u to?
Moralna konsolidacija na ovom prostoru je nemoguća, jer smo govn* od ljudi, koja proklinje svaki oblike korupcije, a svi su korumpirani i svi žele sve na mufte.Da li veruješ da je moguća bilo kakva ekspanzija samosvesti u društvu koje je nezainteresovano nizašta osim za kojekakve rijalitije i slična govna. Najgore od svega što se svaki oblik degradacije društva institucionalizovao odozgo, pa sada i ako želiš nešto da promeniš, možeš dobiti po gubici i pojesti govn*.
Da bi se bilo koji sistem promenio, moraju se promeniti ljudi koji se nalaze u prvim redovima sistema, jer kao što znaš sve polazi od glave, pa tako ako imamo situaciju da debil predvodi sistem, isti sistem mora biti debilan.

Pa evo, odgovorio si poslednjom rečenicom na sve. Ne d'o ti Bog pameti tamo gde se ona ne ceni.

Verujem.
Sigrno da jedan,dvojica,trojica,cetvorica/oro u milion ne mogu da urade nista. Problem je sto bismo morali da se medjusobno edukujemo u tom neom pozitivnom i kreativnom smislu.
Ako samo budemo odlazili glavom bez obzira iz zemlje,od bilo kakvog napretke nece biti ni "N".

U kom je ***** ova krstarica,kada ovoliko bagova ima?
Kada bih nesto da bold-ujem,pojavi se ono(B) tra la la,a pre je bilo da slova automatski potamne.

Milorade,vocnjak je samo jedan od primera. Odgovorno tvrdim da svako ko iole zeli da radi,moze i da zaradi,ne da ima stan od 300m2 na Terazijama,ali da zivi pristojno i mirno.

Postoji jedan problem-nem' voćnjak.

Pa to nije problem ako imaš želju, da ne kažem - ideju :lol:
Nedostatak ambicije je još jedan problem kod naših ljudi. Eto, moj ortak koji je tvoje godište, odlučio je da drži pčele. Edukovao se o tome, raspitao gde nabaviti kako baratati sa njima itd. I eto, pomučio se dosta da odnese košnice na neku livadu za koju je znao da je valjana, čak su ga izujedale dobrano, ali je početni deo posla gotov. Ostaje povremeno održavanje, spremanje za zimu, pa posle kad počnu da mu donose med(i lovu) to će samo da pršti :D
Trud i muka, ali isplativa. Ljudi kod nas stvarno ne kontaju koliko je rad sa zemljom i prirodom unosan posao :)

Nase resenje. Ne idemo do Segedina, mada je 25 km odavde. Vec odemo do Tompe. Sa mesecnom uzmem direktni gradski bus do granice (linija 1). i 500 m dalje je šoping mol. :D
Gotovo za dž se može doći tamo. Dobro to pričam za ljude iz Subotice i okonih mesta na severu Bačke. Samo da izbegavaju Horgoš, tamo je čekanje bar tri sata od ovih turaka :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back