Pub "T!nejdzheri" vol 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa kad neam vremena za ozbiljno pisanje tekstove, iskoristim to ispucavanje, kao neku vežbu.. da ostanem u formi
a i vremenom se stvori navika pa stalno pišeš, a stalno pisanje ti je garancija za napredak :D

Vala svako moze da izdvoji vremena za to u pm, jos ovaj snijeg i nema skole, nidje se ne ide...
Sve to stoji, ali nisam ponesen time, ali samo na pismenim radovima ili za neki konkurs pisem, najbolje sto sam uzeo je 2 puta trece mjesto :S

Pa kad neam vremena za ozbiljno pisanje tekstove, iskoristim to ispucavanje, kao neku vežbu.. da ostanem u formi
a i vremenom se stvori navika pa stalno pišeš, a stalno pisanje ti je garancija za napredak :D

I ja sve radim na brzinu. Maksimum vremena što sam ikad posvetio pisanju neke pesme je 30 min (dugačka je, inače to bude ispod 15 min). Jednostavno osetim neku mlodiju u sebi, prebacim to na papir ili komp, zavisno šta mi je u tom trenutku bliže, i posle to i ne menjam, jednostavno je to neki izliv trenutnih osećanja, misli, želja, čežnji, sklopljen tečno, kao kad bih to sve izgovarao... Mada je pitanje da li bih to temeljnijom obradom mogao dodatno da poboljšam...

nece biti sahrane,trazicu da mi spale telo :mrgreen:

aha, znači preventiva zaraze, odlično.. brineš za druge :ok:

I ja sve radim na brzinu. Maksimum vremena što sam ikad posvetio pisanju neke pesme je 30 min (dugačka je, inače to bude ispod 15 min). Jednostavno osetim neku mlodiju u sebi, prebacim to na papir ili komp, zavisno šta mi je u tom trenutku bliže, i posle to i ne menjam, jednostavno je to neki izliv trenutnih osećanja, misli, želja, čežnji, sklopljen tečno, kao kad bih to sve izgovarao... Mada je pitanje da li bih to temeljnijom obradom mogao dodatno da poboljšam...

Obrada je tehnička strana, i mogu reći- dosadna.. Postoji površinska i dublja, površinski gledano izmeniš tekst kad ti se ne sviđa neka reč/stih, to obično dođe posle nekog vremena dok odstoji.
Detaljna je ako gledaš da ima veću umetničku vrednost pa onda tražiš savršene reči tako da je svaka u skladu i da ne postoji nijedne koja štrči iz gomile :)

Vala svako moze da izdvoji vremena za to u pm, jos ovaj snijeg i nema skole, nidje se ne ide...
Sve to stoji, ali nisam ponesen time, ali samo na pismenim radovima ili za neki konkurs pisem, najbolje sto sam uzeo je 2 puta trece mjesto :S

Pa vidi, sad se može pisati ali trebaš stvoriti navike za stalno, ne samo za raspust.. treba pisati i kad ideš u školu i kad imaš da učiš, pa svakog dana tako :)
Mislim, ja svejedno ne učim, al samo kažem :mrgreen:

Obrada je tehnička strana, i mogu reći- dosadna.. Postoji površinska i dublja, površinski gledano izmeniš tekst kad ti se ne sviđa neka reč/stih, to obično dođe posle nekog vremena dok odstoji.
Detaljna je ako gledaš da ima veću umetničku vrednost pa onda tražiš savršene reči tako da je svaka u skladu i da ne postoji nijedne koja štrči iz gomile :)

Učio sam dosta detaljno na časovima srpskog o raznim rimama, stilistici, metričkoj pravilnosti i shvatio sam usput da je to dosta dobro razrađena nauka i da se iza savršene poezije krije i dosta teorije.

Ipak, za mene je poezija samo hobi i daleko od toga da imam želju da je prilagođavam nečemu. Jednostavno to su moje emocije pretočene u reči, nema tu potrebe za uobličavanjem, bar za mene, a o njenom ozbiljnom objavljivanju ne razmišljam. Za mene je umetnost samo način da uživam, a ne profesija, što sam već obrazlagao. Da pravim nauku od toga i tražim neko savršenstvo, ne želim.

Poslednja izmena:
Dobro jutro... -.-

Step one, you say we need to talk
He walks you say sit down it's just a talk
He smiles politely back at you
You stare politely right on through
Some sort of window to your right
As he goes left and you stay right
Between the lines of fear and blame
You begin to wonder why you came

CHORUS:
Where did I go wrong, I lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And I would have stayed up with you all night
Had I known how to save a life

Let him know that you know best
'Cause after all you do know best
Try to slip past his defense
Without granting innocence
Lay down a list of what is wrong
The things you've told him all along
And pray to God he hears you
And I pray to God he hears you

CHORUS

As he begins to raise his voice
You lower yours and grant him one last choice
Drive until you lose the road
Or break with the ones you've followed
He will do one of two things
He will admit to everything
Or he'll say he's just not the same
And you'll begin to wonder why you came

CHORUS (x2)

How to save a life
How to save a life

CHORUS (x2)

How to save a life
How to save a life

Evo kako ce moji roditelji da odreaguju na datu situaciju jednoga dana... :P

mpc-hc2012-02-10.png

Učio sam dosta detaljno na časovima srpskog o raznim rimama, stilistici, metričkoj pravilnosti i shvatio sam usput da je to dosta dobro razrađena nauka i da se iza savršene poezije krije i dosta teorije.

Ipak, za mene je poezija samo hobi i daleko od toga da imam želju da je prilagođavam nečemu. Jednostavno to su moje emocije pretočene u reči, nema tu potrebe za uobličavanjem, bar za mene, a o njenom ozbiljnom objavljivanju ne razmišljam. Za mene je umetnost samo način da uživam, a ne profesija, što sam već obrazlagao. Da pravim nauku od toga i tražim neko savršenstvo, ne želim.

Ja sam samo rekao kako bi trebalo, ali naravno, to nije nimalo potrebno :)
Ako si gledao film "Dead Poets Society" razumećeš, kada je na početku časa književnosti profesor svima rekao da iscepaju predgovor gde je autor udžbenika monotono opisivao kako se piše poezija, kako se tumači, pa gledanje rime, ritma, stilskih figura itd
Rekao je: poezija treba da teče sa usana kao med, kakva god daje.
Bez ograničenja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back