Ptice padaju sa neba !

Oko 700 ptica uginulo od 1. januara kod Bolonje
Beta | 09. 01. 2011. - 00:43h | Foto: Beta-Ilustracija | Komentara: 0

RIM - Nekoliko stotina uginulih grlica pronadjeno je u italijansku gradu Fenca, oko 50 kilometara jugoistočno od Bolonje, saopštile su danas lokalne vlasti.

Italijansko udruženje ornitologa saopštilo je da je od 1. januara pronađeno 700 uginulih grlica na ulicama Fence.

Naučnici su poslali uzorke na testiranje da bi se otkrio uzrok smrti ptica.

Predstavnica udruženja Nadja Kazeli je rekla da se pretpostavlja da su se ptice prejele zrna suncokreta i da to oštećuje jetru i bubrege. U blizini se nalazili fabrika suncokretovog ulja.

Za razliku od golubova, grlice često omlitave na hladnom vremenu.

Pa pazi to jeste ali zbog istanjenog omotača su jači ultraviolentni zraci....Roštilj.
Било некад, сад се спомињало. Летос је објављен извештај НАСА-е(објављује се то редовно годинама обично сваких 6 месеци, а и не само од стране НАСА-е већ и ЕСА-е, Макс Планк института у Немачкој, итд) о стању озонског омотача и констатован је убрзани опоравак истог(већ неколико година), мада у насељеним зонама света чак ни у најгорем стању омотача(око 1980.)јачина УВ зрачења није одступала за више од +4% у односу на резултате пре оштећења. Једино је на Антарктику, због рефлексије огромне површине леда дошло до јачег оштећења, али је и то било <10%, а тамо сем неколико научноистраживачких база и све укупно око пар стотина људи нема никог(ајд сад, у реду за пингвине и фоке поред обале). Тако да ми се то чини као фрка претераног обима коју је најбоље искористила козметичка индустрија. А на конто тезе о повећању броја ракова коже рекао бих само да сви раков постају присутнији и да су људи генерално све килавији, вероватно због непримерене исхране, адитива, услова живота итд.

Још једном! Ниси га уочио не што није било црвено, већ што не можеш да повежеш чињенице због незнања!

Mnogo se ti pravis pametan a nemas osnova za tu uobrazilju.

Svi znaju kako nastaje golfska struja ali ja sam ukazao na cinjenicu da ona usporava i na katastrofalne posledice po civilizaciju ako se potpuno zaustavi. To jeste senzacionalno.

Jedan od uzroka usporenja golfske struje jeste naglo topljenje glecera na Grenlandu a koje razblazuje salinitet vode i time rusi mehhanizam nastnanka i odrzanja golfske struje.

Mnogo se ti pravis pametan a nemas osnova za tu uobrazilju.

Svi znaju kako nastaje golfska struja ali ja sam ukazao na cinjenicu da ona usporava i na katastrofalne posledice po civilizaciju ako se potpuno zaustavi. To jeste senzacionalno.

Jedan od uzroka usporenja golfske struje jeste naglo topljenje glecera na Grenlandu a koje razblazuje salinitet vode i time rusi mehhanizam nastnanka i odrzanja golfske struje.
То о катастрофалним последицама... Па биће лоше за Енглезе, Ирце и Скандинавце, а осталима ће бити мало хладније и то је све. Није чудо да у Британији највише цврче.
А о наглом топљењу леда то сам написао још пре више постова па си то превидео и напао ме без разлога, а сад се посипаш пепелом.

То о катастрофалним последицама... Па биће лоше за Енглезе, Ирце и Скандинавце, а осталима ће бити мало хладније и то је све.

Ma nemoj? Ja znam za drugaciji scenarijo koji nije tako "umirujuci".

Na istoj geografskoj sirini Britanije nalaze se gleceri i polarni medvedi. Ako se zaustavi golfska struja to ce nastati i u celoj severnoj evropi a globalna slika klime planete u potpunosti ce se izmeniti.

Ma nemoj? Ja znam za drugaciji scenarijo koji nije tako "umirujuci".

Na istoj geografskoj sirini Britanije nalaze se gleceri i polarni medvedi. Ako se zaustavi golfska struja to ce nastati i u celoj severnoj evropi a globalna slika klime planete u potpunosti ce se izmeniti.
Да, у Канади.
Иначе само мали део Голфске струје има утицаја на климу у С. Америци, уосталом зато је и Канада тако хладна. А центар активности, бар што се привреде тиче, је у Азији.
За Британијом ће мало ко плакати.

Licno ove pomore smatram prilicno uznemiravajucim, tim vise sto se, koliko shvatam, ne znaju uzroci. Pogodjeno je nekoliko vrsta zivotinja, Amerika i Evropa tako da izgleda da je uzrok globalan.

Neko je pominjao dezorijentaciju i sl kao uzrok (navigacija i orijentacija kod nekih prica i zivotinja koriste magnetizam zemlje) ali ne mogu da zamislim da manje promene u magnetnom polju Zemlje ili promena polova (koji se pomeraju neprestano ali reda kilometara) mogu da izazovu smrt tolikog broja zivotinja. A niko nije prijavio da su polovi drasticno promenili polozaj ili jako oslabili (takozvani pole shifting ili promena polova - to bi verovatno izazvalo mnogo vece posledice samim ljudima).

HAARP? Mozda, ali kako neko rece ne mogu bas da verujem da HAARP ima tako precizno dejstvo da ubije 500 ptica, kao i da moze da bude selektivan samo na jednu vrstu zivotinja (npr samo cvorci a ne i neke druge ptice).

Zapravo pisem da podsetim na knjigu Carlsa Forta pod nazivom Knjiga prokletih. Reci su samo da je to prakticno prvi Dosije X - bukvalno - i da je covek prikupio brdo novinskih izvestaja o ovakvim i slicnim dogadjajima. Trik je da je knjiga napisana 1919. godine.

Poslednja izmena:
NEXRAD Doppler Radar u Beebe-u
Doplerradar-1.png

Back