Psorijazni artritis

Kratki video klipovi centra za lečenje psorijaze u kojima je jasno naznačeno šta izbaciti iz ishrane,šta redukovati na minimum,i šta jesti kod psorijaze po čuvenom dr Paganu,pokojnom američkom lekaru specijalisti za psorijazu.

https://www.youtube.com/@psoriasiscenter4878/videos
Izvini koliko te placa taj doktor života ti, još niko nije vršio toliku premiju na nas ovde kao ti....smanji malo ako je moguće...:eek:

Da li su onaj CartiDOL pila 1 ili 2 dnevno. Ja sam počela 2 pa videćemo. Naručila sam novu kutiju. Čekam da mi deca pošalju Collagen, navodno za sad najbolji na tržištu. Inače pijem probiotik 6-ta godina skoro bez prestanka, nemam nikakve tegobe ni sa varenjem ni sa,apetitom. Nikad nisam pila alkohol, gazirano, mnogo slano, krompira pojedem max 2 aj 3 kg za godinu dana. Belo brašno, šećer isto ne jedem, hleb samo integralni i vrlo retko, a I tad malo. Moram da jedem jaču hranu i ne mogu vise od toga da izbacim iz ishrane jer sam stalno na hemoterapiji i to bas jakoj. Kako i zašto sam dobila taj glupavo artritis pojma nemam. Jedino što je moglo da ga izazove je moje slabo kretanje, alu to je od nemoći od hemo i od bas jake anemije. Znaci nije da sam bila lenja, nego nisam mogla. Eto tako...
Dvaputa sam pila.
Ja sam psorijazni artritis dobila od psorijaze, što se podrazumeva.
A psorijazu od psihičkih problema..Anksioznosti i ostalih F dijagnoza.

Dvaputa sam pila.
Ja sam psorijazni artritis dobila od psorijaze, što se podrazumeva.
A psorijazu od psihičkih problema..Anksioznosti i ostalih F dijagnoza.
Isto to je dobio i moj britanac sa 37 godina. Bio je ove godine u Banji Koviljaci i prijalo mu je. On je to dobio preko socijalnog 3 nedelje pa mozda nije loše da vidiš sa svojim lekarom da te pošalje na njihovu komisiju možda i ti dobiješ, vredi probati.

Nikako na svoju ruku ne pijte kolagen i slične preparate bez konsultacije sa imunologom !
Kolagen pospešuje tj povećava citokine tj upalu kada su u pitanju zglobovi .
Ko god ima autoimunu upalu-poremećaj treba da uradi genotipizaciju citokina na osnovu koje se moze proceniti da li sme bilo šta i koliko suplemenata da pije.

Tražila sam, odbili su me.
Pokusaj s kromirom, imas dosta recepata na netu, ali ja znam za jedan odavno, koji doduse pomaze kod obicnog artritisa, ali ne vidim zasto ne bi i kod psorijaznog....svaki dan mesec dana i mozda malo vise , kuva se opran krompir ujutru sa ljuskom, i ta voda (oko litra treba da se skuva) se pije svaki dan, rasporedjeno na ceo dan, povremeno i u gutljajima.

To je mnogima pomoglo da uklone obican artritis, pa nista ne kosta da probas i to.:idea:

Pokusaj s kromirom, imas dosta recepata na netu, ali ja znam za jedan odavno, koji doduse pomaze kod obicnog artritisa, ali ne vidim zasto ne bi i kod psorijaznog....svaki dan mesec dana i mozda malo vise , kuva se opran krompir ujutru sa ljuskom, i ta voda (oko litra treba da se skuva) se pije svaki dan, rasporedjeno na ceo dan, povremeno i u gutljajima.

To je mnogima pomoglo da uklone obican artritis, pa nista ne kosta da probas i to.:idea:
Koliko krompira na litar vode?

Nisam to znala..
I mislila sam da kora krompira nije jestiva.

Koliko krompira na litar vode?
Pa nema striktnih pravila, ali npr. oko 4-5 manjih do srednjih kromipra (obicnih) na 1.5l vode, pa kad se to skuva ostane manje vode koja se pije, a krompire ako zelis mozes da ocistis i pojedes, ako ne, bacis.

Ili ako neko ne moze litar da popije u toku dana, onda moze i manje, ali na manju kolicinu vode stavis onda malo manje i krompira, 3 ili 4.
Nisam to znala..
I mislila sam da kora krompira nije jestiva.
Pa i nije jestiva, ali je lekovita u ovom slucaju, ako se ne varam, mislim da kalijum ili kalcijum izlaze iz nje u tu vodu, koji je dobar bas za artritis.

Samo je vazno dobro ga oprati.

Back