shaddow
Iskusan
- Poruka
- 5.155
De si Betty kuco stara.
Evo ja svratio na kratko samo da te pozdravim. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
@eldarion
Kada sam rekao da je osvešćivanje emocija dobro, mislio sam da time omogućavamo sebi da bolje sagledamo činjenice i realnost. Nejasne i konfuzne emocije deluju zastrašujuće i zamagljuju našu sliku realnosti, koja u tom slučaju deluje zastrašujuće i nejasno. Osevšivanjem emocija dajemo sebi priliku da razumemo sebe i svoje ponašanje, a samim tim da bolje sagledamo i realnost oko sebe.
Druga stvar je da mnogi ljudi često beže od svojih emocija, što je slažem se nekada privremeno i potrebno - kada su emocije toliko jake, npr. posle smrti bliske osobe - kada prosto nije moguće izbaciti čitavu količinu emocija koja je u nama i potrebno je dosta vremena - to je inače posebna i veoma zanimljiva tema. Kada su u pitanju manje intenzivne emocije nekada je dobro da ih čovek izbaci iz sebe, da se isplače, da prihvati da je tužan ili zabrinut. Treba shvatiti da su i naša "negativna" osećanja deo nas samih.
Treće, jedan poznati psiholog - K. Rodžers je rekao jednu veoma interesantnu rečenicu:
"Svest je selekcionisano opažajno polje po motivacionom načelu." Zaista, ljudi vide neke stvari često onako kako njima odgovara, u skladu sa svojim svesnim i nesvesnim motivima. Tu sliku realnosti mnogo narušavaju mehanizmi odbrane koji troše ogromnu energiju osobe na stalno potiskivanje neprihvatljivih sadržaja. U stanju zaljubljenosti, očigledno je da čovek ne može baš "racionalno" da razmišlja. Vidi one stvari koje želi da vidi, ne vidi one koje ne želi. Sve u svemu, u stanju zaljubljenosti idealizujemo osobu u koju smo zaljubljeni, ne primećujemo njene mane ili ih minimizujemo, a ističemo vrline. Često smo zaljubljeni ne u stvarnu osobu, već u sliku koju imamo o toj osobi. Kako postepeno prolazi ovo stanje zaljubljenosti, u stanju smo da realnije sagledamo osobu, sa njenim vrlinama i manama, i tada to može da preraste u ljubav ili da se veza prekine. Možda bismo mogli reći da volimo neku osobu onda kada volimo i njene mane, kada su nam one čak i simpatične.
O izboru partnera i zaljubljivanju dosta je pisano u okviru psihoanalize kao i drugih teorija, ali o tome drugi put.
Pozdrav!![]()
kuku sta sam sve procitala dok sam dosla do kraja... uvek su se cudaci bavili tim naukama..jos na faxu kada dodjes vidis kolege koji su asocijalni..extra....ja sam za to da se ndaje svima diploma
![]()
Izgleda da smo poceli da otkrivamo ,otkriveno......
,mozhda je doshlo vreme da se konacno i u sadashnjem ,nashem drushtvu neko pozabavi
"mentalnom higijenom" stanovnishtva.....(celokupnog).
Po nekim primerima iz nashe svakodnevnice,poceli smo da ne razlikujemo "psihologe" od
"psihopata",i obrnuto.
(shvatite kako hocete..)