- Poruka
- 17.751
Udžbenici iz psihijatrije ... recimo.Mene zanima da li neko zna/ima neke knjige o psihološkim poremećijama? posebno me interesuju šizofrenija, paranoja i fobije.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Udžbenici iz psihijatrije ... recimo.Mene zanima da li neko zna/ima neke knjige o psihološkim poremećijama? posebno me interesuju šizofrenija, paranoja i fobije.
pa ti onda nemoj da pitas nikoga nista kad nedas da ti se nista kaze...
Pa i udžbenici su knjige :grin:...da nije udžbenik, mislim baš na knjige![]()
Sorry Betty, ali stvarno nemam vremena ni da udjem na forum, a kamoli da nesto i procitam.
Ipak, mislim na sve vas.
Pozdrav!![]()
Svakako jedan od problema psihologije jeste precizno definisati inteligenciju. Tako da danas postoji veliki broj definicija ali i vise vrsta inteligencije. Definicija koju si ti navela (snalazenje u situacijama) je jedna od cesce koriscenih,iako ne idealno,ona prilicno adekvatno opisuje ovaj fenomen. Posto ne studiras psihologiju,ne mozes dovoljno kriticki da je posmatras pa ti se zbog toga cini besmislenom.A da, pojmovi ,,pametan" i ,,glup" ne postoje u psihologiji,a to bi trebalo da znas sta god ti studirala...
POZDRA UPADLJIVO_TIH
Ljudi,ajde neka kaze neko ako zna koliko se krecu cene za psihoterapijsku edukaciju i koliko traju.Znam koliko je psihoanaliza,ali ove ostale...
Psihoanaliza je valjda najskuplja. Dje si ti nasao psihoanalizu u jugoslaviji?
Čitao sam neke tvoje postove i koliko sam shvatio ne gotiviš fiziku. E pa evo ti prilike da se promeniš : Dejan Raković "Biofizika". Čovek je profesor na Elektrotehničkom faxu u Beogradu. Jedan manji deo knjige se bavi time .Gde mogu na netu dosta da procitam o izmenjenim stanjima svesti,a da je to pisao neki strucnjak,tj.strucna literatura?
e ovako ja bih htela da me neko posavetuje sta da radim u vezi sa faxom koji bih da upisem. to je naravno psihologija ali ne znam koliko je to pametno, da li ima posla, da li je lakse upisati u ns ili u bgd odnosno gde se njih manje prijavi... jako me mrzi da prelistavam sve ove stranice pa bih volela da me neko malo vise od iskusnijih uputi.... hvala vam unapred
Gde mogu na netu dosta da procitam o izmenjenim stanjima svesti,a da je to pisao neki strucnjak,tj.strucna literatura?
Ej,koja Jugoslavija covece?Znas ti otkad to ne postoji...Ma kakva psihoanaliza ona traje kao ceo jedan fakultet i skupa je kao djavo. A i nisam nesto odusevljen njihovom celokupnom teorijom. ...
A ti znaci poznajes njihovu celokupnu teoriju(? ???:shockili lupas onako bezveze, ne pazis sta pricas...
ovaj... sta ti kao veliki poznavalac celokupne psihoanaliticke teorije mislis o tome sto je frojd tokom zivota cesto mijenjao teorije, usavrsavao, vracao se na stare pa opet stvarao nove itd.? Ili mozda nemas pojma o tome... ili bi mozda mogli da pricamo o tome sto se stavovi Ericha Fromma negdje bas skoro dijametralno razlikuju od Frojdovih, iako su oboje psihoanaliticari, posto si sigurno procitao i Froma - kazes "celokupnu teoriju".
PS
molim te ne lupetaj. Te reci sam rekao i profesorima psihologije kad su takve izjave davali, pa nema razloga da se uvrijedis ako kazem i tebi.
A ti znaci poznajes njihovu celokupnu teoriju(? ???:shockili lupas onako bezveze, ne pazis sta pricas...
ovaj... sta ti kao veliki poznavalac celokupne psihoanaliticke teorije mislis o tome sto je frojd tokom zivota cesto mijenjao teorije, usavrsavao, vracao se na stare pa opet stvarao nove itd.? Ili mozda nemas pojma o tome... ili bi mozda mogli da pricamo o tome sto se stavovi Ericha Fromma negdje bas skoro dijametralno razlikuju od Frojdovih, iako su oboje psihoanaliticari, posto si sigurno procitao i Froma - kazes "celokupnu teoriju".
PS
molim te ne lupetaj. Te reci sam rekao i profesorima psihologije kad su takve izjave davali, pa nema razloga da se uvrijedis ako kazem i tebi.
Treba mi k'o voda![]()
Treba mi k'o voda![]()