PSIHOLOGIJA..............

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
idite na google i trazite "Kovačević sct forum" i kliknite na prvi link koji Vam izbaci. To je forum koji sam napravila samo za razgovore o psihologiji. Ja je mnogo volim. Upravo citam "Emocije" dr Zorana Milivojevica i odusevljena sam. Vidimo se na forumu.

Cao! Dobrodosli

Sorry Betty, ali stvarno nemam vremena ni da udjem na forum, a kamoli da nesto i procitam.
Ipak, mislim na sve vas.
Pozdrav! :):):)

:D
Uraaa....!!
cheerlidcn1.gif

cheerlidcn1.gif
cheerlidcn1.gif
cheerlidcn1.gif
cheerlidcn1.gif

Svakako jedan od problema psihologije jeste precizno definisati inteligenciju. Tako da danas postoji veliki broj definicija ali i vise vrsta inteligencije. Definicija koju si ti navela (snalazenje u situacijama) je jedna od cesce koriscenih,iako ne idealno,ona prilicno adekvatno opisuje ovaj fenomen. Posto ne studiras psihologiju,ne mozes dovoljno kriticki da je posmatras pa ti se zbog toga cini besmislenom.A da, pojmovi ,,pametan" i ,,glup" ne postoje u psihologiji,a to bi trebalo da znas sta god ti studirala...
POZDRA UPADLJIVO_TIH

Svakako jedan od problema psihologije jeste precizno definisati inteligenciju. Tako da danas postoji veliki broj definicija ali i vise vrsta inteligencije. Definicija koju si ti navela (snalazenje u situacijama) je jedna od cesce koriscenih,iako ne idealno,ona prilicno adekvatno opisuje ovaj fenomen. Posto ne studiras psihologiju,ne mozes dovoljno kriticki da je posmatras pa ti se zbog toga cini besmislenom.A da, pojmovi ,,pametan" i ,,glup" ne postoje u psihologiji,a to bi trebalo da znas sta god ti studirala...
POZDRA UPADLJIVO_TIH

Slazem se, "moc samostalnog snalazenja u nikad dozivljenim situacijama" je nesto sto opisuje inteligenciju. Ako bi imali eksperimentalnu situaciju "C" i zadatak da se u toj situaciji sprovede radnja "r", iz toga kako se ko snadje mogli bi da saznamo kolko je ko (u proporcijama) inteliginetniji od koga - mada je to relativno i nepouzdano.

Kad je nikola tesla prvi put u zivotu vidio grom, i on je tad mozda imao za to neko "srednjovekovno" objasnjenje. To sto smo mi slucajno culi od njega da je to od praznjenja elektricteta, ne znaci da smo pametniji od onih u srednjem vijeku koji su culi da je to "izraz zlovolje demona". Sta sa ovim ocu reci? Inteligencija nije "zbir svih konkretnih znanja i svega onoga sto je neko naucio/spazio" vec majstorstvo povezivanja istih u cjelinu, i stvaranja novih zakljucaka. Ova cura izgelda misli da je covejk "sto vise zna sve vise inteligentniji" ali to nije tako ni u kom smislu.

e ovako ja bih htela da me neko posavetuje sta da radim u vezi sa faxom koji bih da upisem. to je naravno psihologija ali ne znam koliko je to pametno, da li ima posla, da li je lakse upisati u ns ili u bgd odnosno gde se njih manje prijavi... jako me mrzi da prelistavam sve ove stranice pa bih volela da me neko malo vise od iskusnijih uputi.... hvala vam unapred

e ovako ja bih htela da me neko posavetuje sta da radim u vezi sa faxom koji bih da upisem. to je naravno psihologija ali ne znam koliko je to pametno, da li ima posla, da li je lakse upisati u ns ili u bgd odnosno gde se njih manje prijavi... jako me mrzi da prelistavam sve ove stranice pa bih volela da me neko malo vise od iskusnijih uputi.... hvala vam unapred

Ocigledno si sama svesna nedostataka studiranja psihologije. Istina je da je tesko naci posao,znam ljude koji su na njega cekali i do 20 godina,a cesto su i dolazili u situaciju da menjaju mesto boravka kako bi nasli sebi zaposlenje. Ipak,ako si snalazljiva,borbena i ako ne sedis kuci po ceo dan i cekas da posao dodje sam na vrata,mozes i da uspes u svojim namerama.Seti se osim toga da je ovo Srbija, i da je tesko naci zaposlenje za bilo koje zanimanje. Sto se tice odluke izmedju Novog sada i Beograda,valjda ti je jasno da u Beograd ide vise ljudi i da je konkurencija mnogo veca. Ako si u mogucnosti,konkurisi i u Nisu,ako ti nije daleko.U Nisu je poslednjih godinu dana katedra za psihologiju odlicna!!! :)

hvala ti psycho 86 sto si se odazvao mojim pitanjima.... u potpunosti se slazemo u vezi posla, i sama znam da posao nece pasti sa neba i uzasno mrzim ljude koji mi kazu nemoj to da studiras za to nema posla,pa ako cemo tako danas ni za koga nema posla, puni smo i advokata, i ekonomista, doktora.... uvek govorim da se treba potruditi i boriti da bi ostvarili svoje ciljeve.. a sto se tice ovoga gde cu da konkurisem sigurna sam da necu u Nisu posto sam iz NS-a... cula sam negde, mozda sam i ovde na forumu procitala da je lakse u bg-u posto se njih manje prijavi....

Ej,koja Jugoslavija covece?Znas ti otkad to ne postoji...:) Ma kakva psihoanaliza ona traje kao ceo jedan fakultet i skupa je kao djavo. A i nisam nesto odusevljen njihovom celokupnom teorijom. ...

A ti znaci poznajes njihovu celokupnu teoriju(? ???:shock:) ili lupas onako bezveze, ne pazis sta pricas...
ovaj... sta ti kao veliki poznavalac celokupne psihoanaliticke teorije mislis o tome sto je frojd tokom zivota cesto mijenjao teorije, usavrsavao, vracao se na stare pa opet stvarao nove itd.? Ili mozda nemas pojma o tome... ili bi mozda mogli da pricamo o tome sto se stavovi Ericha Fromma negdje bas skoro dijametralno razlikuju od Frojdovih, iako su oboje psihoanaliticari, posto si sigurno procitao i Froma - kazes "celokupnu teoriju".

PS
molim te ne lupetaj. Te reci sam rekao i profesorima psihologije kad su takve izjave davali, pa nema razloga da se uvrijedis ako kazem i tebi.

A ti znaci poznajes njihovu celokupnu teoriju(? ???:shock:) ili lupas onako bezveze, ne pazis sta pricas...
ovaj... sta ti kao veliki poznavalac celokupne psihoanaliticke teorije mislis o tome sto je frojd tokom zivota cesto mijenjao teorije, usavrsavao, vracao se na stare pa opet stvarao nove itd.? Ili mozda nemas pojma o tome... ili bi mozda mogli da pricamo o tome sto se stavovi Ericha Fromma negdje bas skoro dijametralno razlikuju od Frojdovih, iako su oboje psihoanaliticari, posto si sigurno procitao i Froma - kazes "celokupnu teoriju".

PS
molim te ne lupetaj. Te reci sam rekao i profesorima psihologije kad su takve izjave davali, pa nema razloga da se uvrijedis ako kazem i tebi.

Ma ne ljutim se uopste,stvarno,samo sam malo iznenadjen tvojom rekacijom,zaista neverovatno kakvih sve ljudi ima ovde. Prvo,ja nisam rekao da je psihoanaliza GLUPA,DOSADNA,NEINTERESANTNA,rekao sam da nisam odusevljen njome (valjda uvidjas razliku). Psihoanalizu naravno ne poznajem do detalja ali znam puno o njoj. I da,procitao sam vecinu Fromovim dela,citao sam dela Karen Hornaj i jos mnogo toga znam o Jungu i Adleru.

PS Svaka ti cast ako si profesorima rekao reci:,,molim te ne lupetaj", mada ti bas nesto ne verujem... POZDRAV

PS

E pa da,i ono sto nije mnogo vazno,moj stric iz Svajcarske je psihoanaliticar,pa javi se ako te interesuje jos neka informacija o psihoanalizi,naravno,pored svega toga sto vec znas...

Treba mi k'o voda :D

hehe.Hipnotisi druga nekog... i naravno, svaku sugestiju koju mu das ne zaboravi da kasnije ukines! Trazi mu recimo da se seti nekog sna koga se u budnom stanju ne seca, i da ga tumaci. Bice zanimljivo... hipnotisati nekoga vrlo je lako. Naravno, ako i taj neko zeli to. Izaberi osobu koja nije sklona "zaebavanju" i koja voli psihologiju, pa tu hipnotisi.
Interesantno je recimo kad mu trazis da se vrati na ekskurziju u osnovnoj, i da prica sta tamo radi. (kao vremeplov), ima da napada zenske ko lud:D Ili ako je cura, cure je jos lakse hipnotisati, i bolje:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back