Marge
Domaćin
- Poruka
- 4.255
A sta psihologija kaze o rasizmu? Hocu da kazem-zasto i na koji nacin do njega dolazi
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Vera u MFT:Sve Emocije imaju svoju logiku. Emociju dosade dozivlajvamo kada procenjujemo da u situaciji u kojoj se nalazimo ne mozemo dfa zadovoljimo ni jednu od svojih zelja.
Fromova teorija "bekstva od slobode" primenjena je u pokušaju da se objasne koreni nastanka fašizma. On polazi od stava da se čovek u današnjem svetu oseća nesigurno i ugroženo. From kaže: "Čovek je osuđen na slobodu, jer ne može da se osloni ni na šta izvan sebe". Čoveku je dakle data odgovornost za sopstveni život. Nekada, međutim, čovek ne želi da preuzme ovakvu odgovornost i lakše mu je da se pripoji nekoj grupi (sekti, političkoj partiji, itd) čime postaje njen simbolički deo. Na taj način on naizgled stiče sigurnost, postaje deo nečega što je veće i moćnije od njega samog, ali istovremeno potpuno gubi svoju individualnost.Marge:A sta psihologija kaze o rasizmu? Hocu da kazem-zasto i na koji nacin do njega dolazi
Shaddow:Eto, svašta sam napisao.... malo sam u gužvi i nemam baš mnogo vremena....... ne znam da li sam odgovorio na tvoje pitanje Betty. Ako nisam probaj da budeš malo konkretnija. Šta te zapravo zanima?
shaddow:Misliš bukvalno energija?
Vera u MFT:Zanimljiv Forum. Moram posle da pogledam i temu poremecaji licnosti.
Shaddow, vidim da imas dosta znanja iz psihologije. Predstavljanje nije nabijanje titula na nos. titule ti mogu dati kredibilitet. Npr. ja sam dipl. psiholog, uskoro magistar psiholoskih nauka (klinicka psihologija), a u buducnosti nadam se CTA (ova poslednje je caka za shaddow, da vidim da li zna sta znaci :-) ]
Pretpostavljam da ides ili si isao ne neku od edukacija iz psihodinamski orjentisane psihoterpaije. A kada spomenu Transakcionu. Pa ona se ne objkasnjava od Scenarija (mada nemam prigovor na sam sadrzaj teksta - sem malog ne razgranicavanja scenarija od igara), nego od Transakcija...
shaddow:Poštovana kolegenice, drago mi je da si se uključila na temu.
Ja nemam potrebu da ističem bilo kakve "titule" da bih sebi stvorio kredibilitet, kako ti kažeš. Oni koji me znaju od ranije, znaju i koje titule posedujem. Ali zaista mislim da to u ovom momentu i na ovom mestu nije bitno. A i nije mi jasno zašto misliš da ovde bilo koga interesuje šta si ti završila i šta planiraš. Tema je "psihologija", a ne "titule i zvanja". Takođe, "cake" koje spominješ deluju, u najmanju ruku, nezrelo sa tvoje strane... znaš ono kao deca kada se igraju - "utata" ili "čik ako smeš" ili "čik ako znaš". To zaista nisam očekivao od jednog magistra psihologije.
Da me ne shvatiš pogrešno, bilo bi mi drago da se uključiš u temu i da daš svoj konstruktivan doprinos, jer sam siguran da imaš dosta toga pametnog da napišeš.
Pozdrav!![]()
Što me niko ne pozva na ovu lepu temu...shaddow:Pošto nigde ne postoji ovakva tema, reših da je otvorim ovde. Možete izneti svoja saznanja, svoja pitanja i nedoumice, razmeniti iskustva i uopšte razgovarati o svemu što se tiče ove nauke.
Vaš shaddow![]()
Psihologue:Što me niko ne pozva na ovu lepu temu...
Moram da pratim gde piše ELLE 8)
Psihologue:Što me niko ne pozva na ovu lepu temu...